Rahsia kegigihan minyak wangi: bagaimana memilih, di mana dan cara memohon

Pilihan wangian

Adalah penting untuk memahami bahawa minyak wangi adalah berbeza. Ia berbeza bukan sahaja dalam jenama, tetapi juga dalam kepekatan minyak wangi. Bergantung kepada keamatan dan ketekunan wangian, semangat, air parfum, air tandas, cologne dan minyak wangi lain diekstrak.

Cara memilih minyak wangi

Perfume (Parfum) – jenis minyak wangi yang paling pekat, berterusan dan mahal. Kandungan bahan harum adalah dari 20 hingga 30%. Spirits mempunyai asas yang kuat, nota daisy. Disyorkan untuk digunakan pada musim sejuk dan petang.

Air parfum (Eau de Parfum) – Minyak wangi yang lebih ringan dengan nota purata yang dinyatakan, tetapi dalam stamina hampir tidak kalah dengan minyak wangi. Air parfum kadang-kadang dipanggil minyak wangi siang hari, ia sesuai untuk digunakan pada siang hari. Kandungan bahan harum adalah 12-20%.

Eau de Toilette – sejenis wangian wangi yang mudah, di mana nota atas dirasai dengan baik. Bahan yang wangi dari 8 hingga 10%. Eau de toilette kurang tahan: anda perlu menggunakannya beberapa kali sehari untuk merasai wangiannya.

Eau de Cologne Adakah wangian yang paling lemah. Kandungan bahan wangi di dalamnya adalah dari 3 hingga 8%. Minyak wangi ini digunakan kebanyakannya oleh lelaki.

Kepekatan wangian dalam produk minyak wangi lain (deodoran, losyen dan sebagainya) adalah kurang daripada 3%. Aroma mereka hampir tidak kelihatan.

Pada umur panjang bau menjejaskan sejambak minyak wangi. Muscat, chypre dan aroma berkayu lebih tahan daripada bunga, sitrus atau laut.

Apabila memilih minyak wangi, pertimbangkan jenis dan komposisi bahan.

Kaedah permohonan

Kekeringan wangian itu juga bergantung pada cara minyak wangi digunakan, atau lebih tepat di mana dan bagaimana untuk menerapkannya.

Di mana untuk memohon minyak wangi

Apabila Coco Chanel yang tidak dapat dipertahankan ditanya di mana hendak meletakkan minyak wangi, dia menjawab: “Di mana anda mahu dicium.”

Malah, semangat mesti diterapkan pada pergelangan tangan, di belakang lubang telinga, di lengan siku, di sekitar leher di rongga interclavicular dan di bawah lutut.

Cara memohon minyak wangi

Ini adalah titik nadi yang dipanggil. Di tempat-tempat ini, saluran darah adalah berhampiran dengan kulit, suhu kawasan ini sedikit lebih tinggi. Semua ini menyumbang kepada pendedahan dan penyebaran wangian.

Beri perhatian: ia adalah persoalan roh. Mereka biasanya dilepaskan dengan kepingan dengan batang kaca pada plag. Dengan cara ini, anda perlu mengetik minyak wangi itu, dan bukan bantal kecil jari anda. Untuk berbau manis, anda hanya perlu sedikit minyak wangi untuk setiap titik.

Air parfum dan tandas biasanya dijual dalam bentuk aerosol. Jika anda menggunakannya, semburkan minyak wangi di hadapan anda dan hanya berdiri di bawah awan wangi. Air kurang tertumpu, oleh itu adalah mungkin untuk melakukan prosedur ini beberapa kali.

Cara memohon minyak wangi

Kebanyakan orang menggunakan minyak wangi pada akhir ketika mereka sudah berpakaian, atau bahkan sebelum meninggalkan rumah. Malangnya, wangi itu tidak akan bertahan lama. Pakaian menyerap dengan baik, tetapi sangat berbau. Dan bukan hanya minyak wangi, tetapi semua aroma yang ada di sekelilingnya. Di samping itu, jika anda menggunakan minyak wangi untuk pakaian, terutamanya cahaya, terdapat risiko bahawa kotoran dan kotoran akan kekal.

Gunakan minyak wangi segera selepas mandi atau mandi. Kulit kukus tulen menyerap wangi seperti air span. Pada masa yang sama, penghidratan kulit sangat penting. Jika anda mempunyai jenis kulit yang berlemak, tidak ada yang perlu dibimbangkan, tetapi jika ia kering atau normal, maka kulit harus dibasahi untuk minyak wangi untuk bertahan lama.

Untuk tujuan ini, lebih baik menggunakan losyen badan dari garis yang sama seperti minyak wangi. Ramai pengeluar sebagai tambahan kepada semangat menghasilkan satu siri keseluruhan dana uhodovyh dengan rasa yang sama. Dalam kes ini, minyak wangi anda tidak akan bertentangan dengan bau lotion atau antiperspirant. Sekiranya roh anda tidak mempunyai “satelit”, gunakan cara neutral tanpa bau.

Adakah anda mempunyai masa untuk mandi sebelum keluar? Sebarkan mata denyut dengan vaseline, dan kemudian gunakan minyak wangi pada mereka. Seperti asas akan membendung aroma: ia akan bertahan lebih lama.

Sembur minyak wangi pada pergelangan tangan anda dan gosokkannya terhadap satu sama lain – anda melakukannya, mengaku? Ini adalah kesilapan. Mana-mana aroma berbilang lapisan: pertama nota atas dibuka (secara literal dalam 5-15 minit pertama), maka bunyi tengah mula terdengar dan pada akhir yang asasnya pecah. Jika minyak wangi digosok, maka proses ini rosak, aroma kehilangan keperibadiannya. Jadi biarkan roh-roh kering.

Beberapa lagi helah

Sebagai kesimpulan – beberapa lagi lifhakas yang akan membolehkan anda merasa dan memberi wangian kegemaran anda selama mungkin.

  • Sapukan setitik minyak wangi pada sikat atau taburkannya dengan air parfum. Dikupas. Rambut sempurna menyimpan bau: pada setiap pusingan kepala di belakang anda akan ada plume yang menyenangkan.
  • Keringkan pad kapas dengan minyak wangi kegemaran anda dan letakkan di dalam beg atau poket anda. Ini akan meningkatkan wangian dan mencipta aura wangi bukan sahaja di sekeliling anda, tetapi di sekitar perkara anda.
  • Simpan minyak wangi dengan betul. Ikuti tarikh tamat tempoh dan jangan tinggalkan di bilik mandi. Ia terlalu panas dan lembap. Lebih baik menyimpan minyak wangi di dalam kotak di mana mereka dijual: maka mereka akan dilindungi dari cahaya matahari.

Spirits, seperti lilin berkilauan, dapat menyelubungi anda dan memberikan sihir imej anda. Tetapi aroma yang licik. Jika anda menggunakan parfum yang sama untuk masa yang lama, hidung anda boleh membiasakan diri begitu banyak sehingga ia akan kelihatan seperti dengan setiap botol baru wangian itu kurang mantap. Juga jangan lupa bahawa jika roh yang sesuai dengan anda, anda tidak merasakannya. Jika anda “mendengar” minyak wangi, maka itu bukan untuk anda atau anda menuangkan terlalu banyak pada diri anda sendiri. Dalam kes ini, ia akan menjadi tidak selesa bukan sahaja untuk anda, tetapi untuk orang lain.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

9 + 1 =