9 permohonan untuk peningkatan diri

Blinkist

Blinkist menjadi salah satu perkhidmatan pertama yang saya tidak menyesal memberi wang. Di sini, kira-kira beberapa ratus sammari (ringkasan buku) mengenai pelbagai topik, dari perniagaan hingga pembangunan diri dan seni. Perkhidmatan boleh dikenakan bayaran, tetapi terdapat tempoh percuma. Beberapa bulan lalu, ketika saya membeli langganan, kod itu berfungsi pemberian makanan, yang memberikan diskaun sebanyak 50%. Cubalah: Saya fikir ia berfungsi sekarang.

Keghairahan harian

Sebagai seorang kanak-kanak, anda mungkin membaca “Adakah anda tahu” dalam akhbar atau majalah. Malah, Daily Curiosity adalah analog rubrik ini. Setiap hari di dalam aplikasi terdapat lima fakta baru dan hampir selalu menarik tentang segala-galanya di dunia.

Mingguan

Salah satu aplikasi terbaik untuk memperkenalkan kebaikan dan menyingkirkan tabiat buruk. Latihan dibina dalam bentuk permainan. Mingguan selama kira-kira enam bulan membantu saya mengembangkan tabiat. Kemudian, apabila mereka terbiasa, saya berhenti menggunakan aplikasi itu, tetapi saya fikir ia memainkan peranan penting dalam proses itu.

Perkataan

Mengenai Duolingo dan LinguaLeo, anda mungkin tahu, jadi mereka tidak akan berada dalam senarai ini. Tetapi bahasa hanya perlu belajar di dunia moden. Dalam Perkataan, terdapat kira-kira sepuluh latihan untuk meningkatkan perbendaharaan kata anda.

Hutan

Salah satu aplikasi yang paling menghiburkan dan luar biasa yang saya temui. Memulakan apa-apa tugas, anda boleh menanam pokok di Hutan. Jika anda tidak meninggalkan aplikasi untuk mengalih perhatian, dan menyelesaikan tugas, pokok itu akan berkembang. Jika anda membuka Facebook atau sesuatu yang lain – pokok itu akan mati. Oleh itu, anda boleh membuat hutan secara keseluruhan, kecuali, tentu saja, anda bekerja tanpa gangguan.

Quest

Matlamat Quest adalah sama seperti untuk Hutan: untuk memberi pengguna motivasi untuk melaksanakan tugas. Tetapi pendekatannya berbeza: setiap tugas yang dilakukan adalah kristal pengalaman untuk wira anda dalam permohonan itu. Dengan bantuan pengalaman anda boleh mengepam watak, meletakkannya di perisai baru dan membeli senjata. Untuk peminat RPG ia adalah.

Lumosity

Baru-baru ini, kami bercakap sama ada kerja otak berfungsi. Tiada jawapan yang jelas, tetapi beberapa kajian bebas cenderung untuk menolak tindak balas negatif. Tetapi ini tidak merosot dari merit Lumosity dan berjuta-juta pengguna di seluruh dunia yang percaya bahawa aplikasi itu masih berfungsi. Cuba dan buat kesimpulan sendiri.

Headspace

Ada aplikasi untuk meditasi, dan ada Headspace, yang berdiri terpisah dari orang lain. Perkara utama, tentu saja, pencipta aplikasi dan orang yang mengajar pelajaran – Andy Puddicombe (Andy Puddicombe). Suaranya secara ajaib memperkenalkan keadaan meditasi yang menyenangkan. Daripada anda, dengan setiap pelajaran, kurang usaha diperlukan.

Moodnotes

Percubaan untuk menggantikan ahli psikoanal oleh aplikasi kelihatan paling pelik. Walau bagaimanapun, berdasarkan tinjauan di App Store, Moodnotes membantu orang memahami masalah dalaman dan cuba menyelesaikannya. Sudah tentu, adalah lebih baik untuk menghubungi pakar, tetapi untuk pelbagai sebab ini tidak boleh dilakukan.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

24 + = 31