MacroDroid – Automasi Android untuk senario siap sedia

Apabila Wi-Fi rumah saya jatuh, dan perkhidmatan streaming Twitch diam-diam beralih ke Internet mudah alih dan penyiaran yang berterusan. Peralihan itu lancar, dan saya tidak menyedarinya. Selepas beberapa ketika, satu amaran muncul di telefon bahawa trafik melalui rangkaian selular akan berakhir. Baiklah saya mengikuti megabyte mudah alih, jika tidak, saya terpaksa membayar banyak.

Umumnya, selepas kejadian itu, saya berfikir bagaimana cara memaksa aplikasi yang berat, jika Internet beralih dari Wi-Fi ke pemindahan data mudah alih. Saya segera datang ke program untuk automasi Android. Berfokus pada penarafan dan jumlah ulasan, saya memilih MacroDroid. Antara muka yang bagus dan fungsi penuh untuk lima makro juga bercakap memihak kepada utiliti ini.

MacroDroid

Makro adalah skrip yang aplikasi dijalankan jika ia mengesan peristiwa (pencetus) dan memeriksa keadaan pencetusnya. Sebagai contoh, pencetus itu mungkin menggeletar telefon, keadaan – masa siang dari 9 malam hingga empat pagi, dan tindakan – kemasukan lampu suluh. Mungkin terdapat beberapa pencetus, keadaan dan peristiwa.

MacroDroid mengandungi templat untuk automasi Android MacroDroid: Templat Automasi Android

Jadi, MacroDroid menawarkan 59 pencetus, 92 tindakan dan 35 syarat. Bersama-sama mereka memberikan banyak senario. Terdapat sesuatu untuk dicipta, walaupun anda boleh menggunakan resipi yang telah disediakan, terdapat beratus-ratus mereka.

MacroDroid: menu MacroDroid: keupayaan untuk berkongsi makro

Templat dikelompokkan kepada tiga kategori: tempatan dalam bahasa setempat, popular di kalangan penonton antarabangsa dan yang terakhir ditambah. Klik pada mana-mana makro untuk mengedit atau menambahkannya ke koleksi tanpa perubahan.

Menyukai dan berfungsi – letakkan jari anda. Oleh itu makro akan cepat mendapat populariti dan menjadi lebih tinggi dalam ranking. Memikirkan sesuatu yang istimewa – berkongsi dengan orang lain. Benar, tidak ada lagi kejayaan besar untuk kejayaan besar. Senario khusus yang bersifat khusus tidak mungkin mendapat jumlah suka yang diperlukan, dan templat yang paling umum sudah teguh di peringkat tertinggi.

Secara ringkas saya akan menerangkan lima macro terbaik mengikut pengguna MacroDroid:

  • Cari telefon menggunakan mesej SMS, teks yang mengandungi frasa MENUKAR ME. Esasmasca boleh didapati dari mana-mana nombor.
  • Hidupkan denyar apabila menggegarkan telefon pintar. Skrip itu dipinjam dari Moto X.
  • Foto dari kamera hadapan selepas dua percubaan yang gagal untuk membuka kunci peranti. Ulangi fungsi CrookCatcher.
  • Hidupkan perakam jika telefon pintar terbalik. Perisik perkara, anda tahu.
  • Pengaktifan dan penyahaktifan Wi-Fi selepas bangun dan memudar skrin. Menjimatkan kuasa bateri dalam semua kemuliaannya.

Seperti yang anda dapat lihat, templat ini sangat berguna. Sayang sekali hanya lima makro yang boleh digunakan dalam versi asas.

MacroDroid Pro

MacroDroid versi penuh atau tidak terhad adalah 2.6 dolar. Walau bagaimanapun, jangan tergesa-gesa untuk membeli sehingga anda yakin bahawa semuanya berfungsi dengan betul. Kenapa begitu? Pertama, beberapa skrip memerlukan hak asasi. Kedua, memerlukan masa untuk memahami bagaimana makro ini atau makro tersebut mempengaruhi bateri. Akhir sekali, ciri-ciri firmware dan tetapan khusus telefon pintar mungkin tidak serasi dengan pencetus atau peristiwa.

Semak dan tentukan sama ada untuk membayar tambahan untuk penghapusan sekatan. Dan, tentu saja, jangan lupa berkongsi resipi anda dalam komen.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 5 = 5