TINJAUAN: Penghormatan 7 adalah telefon pintar yang mengubah idea mengenai teknologi Cina

Terdahulu, saya tidak mempunyai telefon pintar kehormatan, dan oleh itu teks akan dihancurkan dari model lain pengeluar ini. Tontonan yang bersih dan tidak bersemangat dengan rujukan berkala ke Google dan perantinya.

Kehormatan 7

Saiz

Telefon pintar nampaknya sangat mengagumkan, terutamanya jika anda belum terbiasa dengan trend untuk meningkatkan saiz mudah alih purata. Diagonal skrin adalah 5.2 inci, dimensi – 143.2 × 71.9 × 8.5 mm, berat – 157 g.

Kepujian 7: saiz

Ini bukan phablet, tetapi pencinta teknologi kecil, yang tidak menemui daya tarikan skrin besar, lebih baik untuk melihat lebih dekat dengan sesuatu yang lebih padat.

Perumahan, bahan, pemanasan

Kehormatan 7 diperbuat daripada aluminium dan tambahan disalut dengan penyemburan seramik. Pilihan warna yang ada ialah “grafit kelabu” dan “perak perak”. Dari sudut pandangan teknikal, perumahan logam menyumbang kepada sinki haba yang lebih baik. Pengilang juga menekankan susunan khas komponen dalaman dan pemprosesan mereka dengan sebatian termo khas, yang lebih berkesan menghapuskan haba dan mendistribusikannya secara merata.

Bagaimanakah semua ini berfungsi dalam amalan? Boleh diterima. Pemproses lapan teras dan grafik yang kuat perlu disejukkan, terutamanya dalam permainan, dan Honor 7 melakukannya. Pemanasan melampau tidak diperhatikan, semasa menjalankan aplikasi 3D, telefon pintar menjadi hangat, tetapi tidak panas. Pemanasan benar-benar kelihatan seragam, tidak mungkin untuk memperuntukkan beberapa kawasan yang sangat panas.

Mengapa salutan seramik? Untuk menjadikannya lebih menyenangkan dan mudah untuk ditahan di tangan anda. Di bawah penyisipan plastik, terdapat antena dari atas dan bawah, dan ia bermasalah untuk melakukan bahagian-bahagian logam tubuh ini kerana fizik.

Kehormatan 7: badan

Kehormatan 7: badan, pandangan bawah

Bagi pengguna, ini bermakna keseragaman apabila menyentuh penutup belakang. Peralihan dari logam ke plastik kelihatan ketara untuk kulit tangan dan boleh menyebabkan ketidakselesaan. Seramik menyelesaikan masalah ini. Merasa seperti logam dengan semburan semacam itu kelihatan seperti sesuatu yang lebih serasi dengan plastik. Di samping itu, telefon pintar menjadi kurang licin. Penyelesaian yang sangat elegan dan berguna.

Kehormatan 7: Bahan Badan

Kemasukan plastik dilengkapi dengan ketepatan yang tinggi. Anda boleh mencari sempadan di antara mereka dan tudung, tetapi bukan kerana sendi, tetapi kerana memasukkan tekstur bersih anda sendiri. Ia kelihatan normal dan menambah keyakinan apabila memegang peranti itu di tangan anda.

Loteng, dengan cara itu, tidak. Sudah tentu. Walau bagaimanapun, untuk satu kes tanpa penutup boleh tanggal, ini harus menjadi norma. Cutout untuk mikrofon dan pembesar suara dari bahagian bawah cukup biasa. Mereka tidak mempunyai apa-apa untuk mengatakan tentang mereka.

Kehormatan 7: pemotongan untuk mikrofon dan pembesar suara

Untuk semua keanggunan dan penghalusannya, kes Honor 7 mempunyai satu ketidaknyamanan dalam prestasi kamera. Modulnya menonjol dari lambung, dan ia akan menjadi logik untuk melicinkannya.

Kehormatan 7: Bahagian luar kamera

Jurutera bukan sahaja tidak mengambil kira hakikat ini, tetapi juga membuat bingkai kamera dari logam, agak sudut dan dengan tajam. Jika anda meletakkan telefon pintar di atas meja yang tidak terlalu tahan terhadap kerosakan, tekan sedikit dan tahan ke satu sisi, maka gores yang baik itu mungkin akan berlaku.

Butang

Butang Honour 7 juga diperbuat daripada logam, agak padat dan tidak digantung.

Kehormatan 7: butang

Jari mudah dicari, dan satu-satunya perkara yang perlu anda dapatkan adalah butang tambahan di sebelah kiri.

Kehormatan 7: butang tambahan di sebelah kiri

Ia menjalankan aplikasi dan fungsi yang boleh dipilih pengguna yang paling diperlukan dan menyokong tiga jenis klik: single, double dan long. Jumlah tiga aplikasi dengan satu butang.

Kehormatan 7: butang pintar

Malangnya, para jurutera tidak meneka untuk membuat tindakan tambahan pada butang kuasa, seperti yang dilakukan oleh Google dalam versi keenam Android (menekan dua kali kamera), tetapi anda boleh memastikan bahawa dalam kemas kini berikutnya mengenai perisian yang penolakan kecil ini akan diperbaiki. Tiada butang sistem fizikal (“Back”, “Home”, “Dispatcher”) dalam Kehormatan 7, dan ini mungkin lebih baik lagi.

Perisian cap jari dari sudut perkakasan

Item terakhir yang sepatutnya disebutkan ialah pengimbas cap jari, yang dibuat dalam bentuk persegi yang dibulatkan pada penutup belakang di bawah modul kamera. Maklumat lanjut mengenai fungsinya saya akan bercakap tepat di bawah, dan kini mengenai kemudahan.

Kehormatan 7: Pengimbas Cap Jari

Masih terdapat perdebatan mengenai pendekatan yang mana ke lokasi pengimbas yang lebih tepat: Gaya Apple di panel depan di bawah skrin atau di belakang penutup? Jika kita bercakap tentang senario di mana telefon pintar berada di tangan anda, tidak ada perbezaan. Hanya satu perkara kebiasaan.

Tetapi kini membayangkan bahawa telefon pintar berada di atas meja dan anda perlu masuk ke dalamnya. Tidak mengambil tangan, kerana ini terlalu banyak pergerakan. Dengan Android, silap mata ini tidak akan berfungsi, kerana pengimbas berada di belakang. Adalah perlu untuk mengetahui bahawa lokasi “epal” pengimbas bukanlah lebih mudah, tetapi lebih serba boleh.

Dalam kes Honor 7, sangat mudah untuk mencari pengimbas dengan jari anda. Memperdalam tubuh lebih daripada dirasakan, anda tidak akan keliru dan tidak ketinggalan.

Skrin

Honor 7 mempunyai IPS-matrik generasi ketiga Gorilla Glass yang dilindungi 5,2 inci dengan resolusi 1 920 × 1,080 mata (Full HD) pada kepadatan 423 ppi. Bercakap tentang kualiti gambar pada mana-mana telefon pintar moden – ia cukup membosankan, kerana skrin telah lama menjadi normal bagi semua orang. Walaupun sangat baik. Terdapat juga penampilan warna laras yang baik dan kecerahan, yang bijak disesuaikan dengan keadaan terima kasih kepada sensor dan perisian, dan kepadatan piksel yang jauh melampaui kemungkinan persepsi mata manusia.

Ambil sebarang perdana pada tahun 2015, dan ia akan mempunyai skrin yang sangat baik. Kehormatan 7 tidak terkecuali. Lebih penting ialah skrin ini dapat dipaparkan, dan semuanya bergantung kepada pengisian.

Prestasi, sekali lagi mengenai pemanasan

Di dalam telefon pintar dipasang pemproses lapan teras HiSilicon Kirin 935 dan grafik yang agak baik Mali-T628 MP4. Di tapak teknikal khusus, ia adalah bergaya untuk menyebarkan data terperinci dan penarafan dari ujian sintetik yang tidak memberitahu pengguna biasa apa-apa. Bagaimanakah anda membayangkan 49 504 mata di AnTuTu?

Menggunakan telefon pintar, anda tidak melihat tsiferok, tetapi anda merasakan perasaan tertentu. Jadi saya ingin bercakap tentang bagaimana Honor 7 berfungsi pada tahap persepsi manusia. Nampaknya saya penilaian sedemikian jauh lebih jelas.

Sekiranya anda masih percaya bahawa Android semakin perlahan, hanya ambil tangan anda di mana-mana Google Phone atau Honor 7. Brake? Frisi? Tidak ada sedikit pun ketidakstabilan atau kelambatan dalam kerja.

Anda memulakan video FullHD yang panjang dan menontonnya dengan keseronokan. Anda termasuk filem FullHD yang sama, tetapi sudah dengan YouTube dan menontonnya dengan keseronokan dan tanpa tanda-tanda perlahan. Anda tidak boleh bercakap tentang aplikasi bukan permainan sama sekali. Tidak ada program sebenar yang pemproses mudah alih moden tidak akan menarik. Terdapat 3 GB RAM di atas Honour 7, dan oleh itu walaupun beberapa proses berat berjalan di latar belakang, walaupun apabila bertukar antara aplikasi dan skrin dan dalam keadaan lain, anda tidak akan melihat kejatuhan prestasi.

Di antara permainan 3D yang popular sekarang, tidak ada yang akan melambatkan grafik yang tinggi. Pada masa yang sama, pemanasan sedikit muncul, seperti yang telah disebutkan di awal semakan. Mungkin, pengeluar sendiri lebih menyalahkan. Pada halaman yang menghuraikan Honor 7, penyejukan dibentangkan dengan baik, seperti revolusi. Selepas membaca tentang ini, saya membayangkan di kepala saya benar-benar telefon pintar sejuk, walaupun semasa permainan. Tidak, ia tidak sejuk, tetapi, jika dibandingkan dengan wakil aluminium lain, suhu pasti lebih rendah.

Kamera

Resolusi kamera utama Honor 7 adalah 20 Mp, yang pastinya akan menjadi peminat nombor besar. Kaca perlindungan, dengan cara itu, adalah safir.

Kehormatan 7: Kamera

Sekiranya bercakap tentang resolusi, bagi saya kualiti gambar sentiasa lebih penting, dan juga keupayaan kamera untuk memfoto dengan baik “di luar kotak”. Sekiranya anda bukan jurugambar, maka penggalian mendalam dalam tetapan tidak mungkin menarik, dan hasil perubahan kepada tetapan ini mungkin tidak dapat diramalkan. Lebih banyak otak dan mod prapasang, sekurang-kurangnya tindakan manusia – di sini, kamera ideal untuk telefon pintar moden.

Kehormatan 7: contoh gambar

Dalam Kehormatan 7, sensor IMX230 Sony dipasang, dan digabungkan dengan perisian pengoptimuman pintar dan dual flash pada output, tembakan cemerlang diperolehi.

Kehormatan 7: contoh gambar

Lebih baik ialah anda tidak perlu berbuat apa-apa untuk mendapatkannya, hanya tolak butang dan menonton hasilnya. Terdapat pendapat bahawa pencipta kehormatan 7 cuba masuk ke semua trend moden sekaligus, kerana mod yang berasingan untuk penggambaran makanan sudah menjadi kelebihan.

Dengan video itu, semuanya tidak begitu baik. Telefon pintar tidak dapat merakam video 4K. Maksimum keupayaannya ialah FullHD pada 30 bingkai sesaat. Dengan pemadat dan kamera seperti ini, anda boleh mencuba dan memberikan sesuatu yang lebih. Oh, ya, satu lagi tolak untuk kekurangan penstabilan optik.

Terdapat berita baik untuk gadis dan wakil lelaki yang suka mengambil gambar diri mereka sendiri. Kehormatan 7 dengan selamat boleh dipanggil selfifonom. Kamera hadapan mempunyai resolusi 8 megapixel, LED untuk pencahayaan wajah dan tahu bagaimana melakukan keajaiban secara literal.

Kehormatan 7: Selfie Kehormatan 7: foto profil

Kehormatan 7: foto Penghormatan 7: algoritma pemprosesan pintar foto

Kehormatan 7: pemprosesan foto Kehormatan 7: pemprosesan foto

Sistem penambahbaikan diri adalah sangat sejuk. Sebaik sahaja anda membuat satu siri gambar pada sudut yang berbeza, dedahkan parameter pembetulan (keluarkan kecacatan kulit, warna, saiz mata, kehilangan berat badan / pulih, dan lain-lain), kemudian kamera akan menggunakan tetapan ini secara automatik untuk setiap selfie. Jika anda mahu, semua loceng dan wisel ini dimatikan.

Sistem, antara muka, aplikasi, alat

Pada masa menulis ulasan, versi Android untuk Honor 7 adalah 5.0.2 Lollipop. Di sini saya, seperti peminat lain guglofonov, saya boleh berkata: “Ya, dan dengan kemas kini, anda tidak betul-betul.” Malah, versi keenam tidak membawa sebarang revolusi kepada Android. Ya, sistem perizinan yang lebih baik adalah baik, tetapi dalam kes Hormat 7, saya berpendapat bahawa sesuatu yang lebih penting telah dilakukan.

Ia mengenai EMUI – shell proprietari dan satu set aplikasi dan alat yang memperluas keupayaan telefon pintar “keluar dari kotak”, dan pada umumnya membuat kerja dengan peranti itu lebih mudah.

Kehormatan 7: proprietary shell Kehormatan 7: EMUI Shell

Kehormatan 7: EMUI Shell Penghargaan 7: Perkhidmatan Google

Adalah diketahui bahawa pengeluar memodifikasi Android tulen dan untuk mempromosikan perkhidmatan mereka, dan kerana keyakinan terhadap keupayaan untuk membuat sistem operasi lebih baik daripada penciptanya.

Perlu diperhatikan bahawa dalam Honor 7 Android disusun dengan sangat kemas. Terdapat banyak inovasi, dan tidak mungkin anda akan mengingati beberapa lusin cip yang boleh disenaraikan di sini. Saya akan cuba menyampaikan intipati: setiap detail, setiap perbaikan dan peningkatan EMUI bercampur dengan harmoni dengan logik asal Android, tidak menimbulkan rasa kesesakan atau tidak relevan dan tidak membahayakan prestasi. Secara teori, anda boleh membawa Android murni seperti ini dari Google, tetapi untuk ini, anda memerlukan beberapa jam untuk mencari aplikasi dan widget yang tepat.

Penambahbaikan dan pembaikan kelihatan di mana-mana, bermula dengan butang sistem, yang boleh disesuaikan di sini dengan keinginan anda, dan berakhir dengan aplikasi yang berguna untuk tugas yang berbeza. Anda membuka pengurus aplikasi untuk membongkar yang berlebihan, dan anda ditunjukkan beban semasa RAM, sekali gus menyebabkan keadaan sebenar dengan beban.

Kepujian 7: ciri shell Honor 7: Panel alat

Carian suara dalam Honor 7 membolehkan anda bukan sahaja mencari maklumat yang anda perlukan, tetapi juga telefon pintar itu sendiri. Jika peranti itu hilang di apartmen, sudah cukup untuk mengatakan: “Dear Honor, di mana anda?” – dan telefon pintar akan mula membuat bunyi dan bergetar, melaporkan lokasinya.

Honor 7: Carian Suara

Jika anda mengurangkan kesan keseluruhan pengubahsuaian Android kepada satu ayat, ia akan berbunyi seperti ini: “EMUI sejuk”.

Dactyloscopy dari sudut pandang programatik

Meneruskan tema kajian terbaik EMUI, saya ingin memberi contoh dengan pengimbas cap jari. Dalam googlephone ia hanya membuka kunci telefon pintar. Nampaknya, tetapi apa lagi yang diperlukan? Dalam Kehormatan 7, menggunakan pengimbas cap jari, anda boleh mengambil gambar kamera. Mudah, terutamanya dengan penangkapan menegak. Dan walaupun pada scaples pada pengimbas, anda boleh menetapkan tindakan tertentu.

Kehormatan 7: Pendaftaran cap jari Kehormatan 7: Sidik Jari

Proses membuat cetakan lebih baik dipikirkan di sini. Google tidak memberitahu anda bagaimana untuk mencipta cap jari dengan betul supaya ia dapat diiktiraf dengan betul. Kehormatan 7 memberitahu. Dalam proses ini, anda diberi petunjuk: “Sentuh bahagian ini, sekarang ini.” Akibatnya, jejak itu lebih baik, diambil pada mana-mana sudut, dan pembukaan seterusnya berlaku tanpa masalah.

Saya fikir masalahnya adalah bahawa Google mencipta perkara baru yang baik, tetapi tidak memberikan perhatian yang cukup kepada butiran, tidak menggilapnya, tidak membawa mereka ke keadaan yang ideal, tidak semestinya mesra pengguna. Pencipta kehormatan 7 melakukannya dengan lebih baik.

Masa kerja

The Honor 7 mempunyai bateri dengan kapasiti 3 000 mAh. Laman web pengeluar mempunyai maklumat tentang beberapa ketumpatan tinggi terutamanya bateri ini, serta firmware yang membolehkan anda menjimatkan caj tanpa menjejaskan prestasi dan dengan kesan minimum terhadap kualiti gambar pada skrin. Apakah yang dimaksudkan dalam praktik ini? Telefon pintar mudah hidup sehari dengan penggunaan yang cukup aktif dan masih 30% daripada bayaran. Dua hari – dengan sederhana. Semua ini dengan bateri baru, tentu saja.

Adakah anda mempunyai dua kad SIM atau kad memori?

Malah Honor 7 – dvuhsimochnik, tetapi dengan satu penghalusan penting. Slot kedua membahagikan ruang dengan slot untuk kad memori. Di beberapa tapak khusus saya melihat komen dari seorang pengguna yang berjaya merapatkan kad memori dan kad SIM, memaksa segala-galanya berfungsi pada masa yang sama. Tetapi adakah anda mahu melakukan ini?

Kehormatan 7: dua kad sim atau kad memori?

Cukup pendekatan yang aneh, walaupun dengan kebarangkalian yang tinggi ia hanya akibat dari perjuangan untuk dimensi yang menarik.

Kesambungan

Semua jenis komunikasi sedia ada, termasuk 4G kucing 6, Wi-Fi ac, Bluetooth 4.1, USB 2.0 dengan OTG, GPS, GLONASS, dan juga IR, tetapi tidak ada NFC. Semua ini berfungsi dengan stabil dan selama beberapa hari ujian tidak pernah jatuh.

TTX Ringkas

 • Dimensi: 71.9 × 143.2 × 8.5 mm.
 • Berat: 157 g.
 • Pemproses: Huawei HiSilicon KIRIN 935, lapan teras, 4x 2.2 GHz ARM Cortex-A53, 4x 1.5 GHz ARM Cortex-A53.
 • Pemproses grafik: ARM Mali-T628 MP4, empat teras.
 • RAM: 3 GB, 800 MHz.
 • Memori terbina dalam: 16, 64 GB.
 • Kad memori: microSD, microSDHC, microSDXC.
 • Skrin: 5.2 inci, IPS, 1 080 × 1 920 piksel.
 • Bateri: 3000 mAh.
 • Sistem pengendalian: Android 5.0 Lollipop.
 • Kamera: 5 152 × 3 888 piksel (foto), 1 920 × 1,080 piksel (video), 30 bingkai / saat.
 • Kad SIM: Nano-SIM / microSD, Nano-SIM.
 • Wi-Fi: a, b, g, n, n 5GHz, ac, Dual band, Hotspot Wi-Fi, Wi-Fi Direct.
 • USB: 2.0, microUSB.
 • Bluetooth: 4.1.
 • Navigasi: GPS, A-GPS, GLONASS.

Bagaimana untuk berhenti menyayangi telefon pintar anda

Saya mengakui, selepas pengalaman menggunakan Penghormatan 7, saya tidak lagi menjadi penggemar guglofonov yang terdesak. Saya meletakkan dua peranti di sebelah satu sama lain dan bertanya kepada saya beberapa soalan mudah. Kenapa dalam banyak cara adalah telefon pintar saya lebih teruk, tetapi lebih bernilai? Adakah ini harga peluang untuk menjadi orang pertama yang menerima versi terbaharu Android? Sesuatu yang salah di sini, dan nampaknya masa depan benar-benar di belakang jenama Cina.

Apa yang boleh saya katakan mengenai Kehormatan 7? Dia bukan sahaja tidak mengecewakan saya, tapi terus terang saya gembira. Saya faham bahawa saya mengambil tangan saya walaupun seorang Cina, tetapi masih telefon pintar utama, dan mendapat pengalaman yang saya jangkakan dari kelas peralatan yang sepadan. Dengan harga sebanyak 23 ribu Rubles, ini mungkin salah satu pilihan terbaik bagi mereka yang ingin mengemas kini telefon bimbit mereka sekarang.

HORMON 7

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 59 = 66