Slik fjerner du historikk og informasjonskapsler i Safari på iOS 7

Våre iOS-enheter i lang tid blitt en erstatning for stasjonære og bærbare datamaskiner for mange mennesker. I økende grad bruker vi mobile gadgets for daglige aktiviteter og underholdning: bilder, videoer, surfe på Internett. Og hvis de to første avsnittene i problemer vanligvis ikke oppstår, og spørsmålet om fjerning av overskytende av informasjon er ikke så presserende, er det i å gå på nettet – ikke så opplagt.

Hvis du ofte bruker Safari til å surfe på nettet, så i løpet av kort tid har du samlet en masse unødvendig informasjon, nemlig historien over besøkte nettsteder og cookies. I dette innlegget vil jeg vise deg hvordan du raskt kan fjerne dem fra iOS 7.

Sletting av nettloggen i Safari på iOS 7

197

Alt vi trenger er å ta tre enkle trinn:

  1. Åpne Innstillinger-appen
  2. Ruller ned listen til Safari-menyelementet og åpner innstillingen
  3. Rull fortsatt litt ned og velg elementet “Clear History”

198

Ferdig! Hele din historie blir slettet fra enheten.

Fjerne informasjonskapsler i Safari på iOS 7

Her er prinsippet helt det samme:

  1. Vi åpner innstillinger
  2. Gå ned nedenfor og åpne innstillingene Safari
  3. Rull litt mer, og like under “Slett historie“Klikk på linjen”Slett informasjonskapsler og data“.

200

Det er enkelt. Nå er søkeloggen og dataene dine helt fjernet fra mobilnettleseren din. Hvis du ikke vil at andre skal vite noen, hvilke nettsteder du har besøkt og hva som ble introdusert i søkemotoren søk, gjenta denne prosedyren hver gang du er ferdig med Safari.

196
Men hvis du ikke vil utføre de samme handlingene hver gang (selv enkle), husk at i Safari er det en utmerket funksjon “Privat tilgang“Ved å aktivere dette vil ikke nettleseren lagre noen forespørsler eller historikk. Aktiver det er veldig enkelt: i en åpen nettleser, klikk på navigeringsknappen mellom kategoriene og nederst til venstre klikker du på “Privat tilgang“. Ved å trykke på den, vil Safari ikke lenger husker forespørsler og data, og bakgrunnen vil endres fra hvit til mørk grå, noe som ville bety at muligheten for privat tilgang er aktivert.

Bruker du denne funksjonen i nettleseren din? Del i kommentarene!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 3 = 3