5 Cara Terbaik untuk Menghabiskan Wang

Apa yang akan anda lakukan jika tiba-tiba anda menjadi kaya? Saya tahu bahawa ini adalah soalan yang agak bodoh, tetapi saya masih yakin bahawa anda segera mempunyai beberapa perkara di kepala anda bahawa anda segera akan membeli sendiri. Pengguna Quora ditanya soalan yang sama, dan orang-orang yang telah mencapai kejayaan kewangan yang hebat menjawabnya.

Mereka bercakap mengenai perkara terbaik yang boleh anda beli untuk wang, dan jawapan ini akan mengejutkan anda!

Masa

Jika anda mempunyai jumlah wang yang anda cukup untuk kehidupan yang selesa, yang terbaik yang anda boleh dapatkan ialah masa. Anda boleh mengupah orang untuk melakukan sesuatu untuk anda yang anda tidak suka: mencuci pakaian, membersihkan, menjawab panggilan. Anda pada masa ini dapat melakukan apa yang anda nikmati.

Cinta

Saya membelinya untuk $ 100. Dia menghabiskan lima bulan di tempat perlindungan kotor, dekat dan miskin. Dia menemui tuan rumah sebanyak tiga kali, tetapi atas pelbagai sebab (kanak-kanak, bergerak), dia telah diberikan kembali ke tempat perlindungan yang sama. Dia berusia lapan tahun, dan dia menghabiskan dua tahun di dalam sangkar dengan keluasan 2 meter persegi. Saya masih marah dan membenci orang-orang yang membuang anjing mereka di tempat tersebut.

main-qimg-e17b2a3e49c2857af84d2d6bf450e03b

Apabila saya membawanya, dia berada dalam keadaan yang dahsyat. Penyakit kulit, jangkitan, kerosakan sistem pencernaan, nanah di telinga – dengan ini tidak hidup, tetapi ia terselamat. Untuk rawatannya, saya menghabiskan beberapa ribu ringgit, dengan menggunakan perkhidmatan salah satu veterinari yang paling berbakat di bandar kita. Bukan pembelian paling murah.

main-qimg-a583768165aae3fa52f54fa4874786a8

Dia tidak meninggalkan saya semasa saya bekerja.

main-qimg-9c8e7a1bbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbb

Dia suka berada di syarikat itu.

cara terbaik untuk membelanjakan wang

Tetapi dia tahu bahawa saya adalah orang yang menyelamatkan nyawanya, dan akan sentiasa bersyukur untuknya. Untuk wang tidak membeli cinta? Beritahu kepada orang lain.

Hidup panjang

Satu kajian oleh Linda Mars menunjukkan bahawa perbezaan jangka hayat antara orang kaya dan miskin adalah lebih daripada 12 tahun. Mengapa? Atas sebab-sebab tertentu:

  1. Makanan yang lebih baik.
  2. Mahal dan, sebagai akibatnya, penjagaan yang terbaik untuk badan.
  3. Kurang tekanan.

Oleh itu, setelah memperoleh banyak wang, pertama-tama menjaga kesihatan anda!

Kebebasan

Anda boleh melakukan apa yang anda mahu tanpa memikirkan sama ada pekerjaan ini akan membawa anda wang atau tidak.

Kebahagiaan

Saya tahu maksud anda. “Anda tidak boleh membeli kebahagiaan untuk wang”. Walau bagaimanapun, ini tidak berlaku. Sudah tentu, jika anda memutuskan untuk memenuhi kehendak anda dan membeli mainan mahal, tidak lama lagi ia akan bosan. Tetapi cuba membantu mereka yang tidak mempunyai cukup wang untuk memenuhi keperluan yang paling asas, atau memberi makan kepada orang yang tidak makan selama beberapa hari.

Membelanjakan wang untuk kebajikan, anda membeli sendiri kebahagiaan untuk setiap orang yang anda bantu. Fikirkanlah.

Adakah anda mula melihat wang secara berbeza, setelah membaca pendapat orang yang tahu di mana keperluan mereka dibelanjakan?

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

6 + 4 =