10 kemenangan memenangi untuk gambar lelaki

Bukan rahsia lagi bahawa lelaki biasanya merasa lebih sukar untuk berehat. Terutama di hadapan kamera. Dalam gambar-gambar, lelaki sering sama-sama berdiri di perhatian, atau, sebaliknya, bermain santai, yang memberikan perasa lebih.

Untuk menjadi lebih fotogenik, tidak perlu menegangkan semua otot atau membuat penampilan yang kejam. Ia sudah cukup untuk kelihatan yakin.

Untuk melakukan ini, ambil postur semula jadi dengan ungkapan yang tenang. Sekalipun anda tersenyum, senyuman tidak boleh ditekan. Kadang-kadang cukup untuk tersenyum hanya dengan mata anda.

Beberapa lagi helah:

  1. Untuk menekankan maskuliniti angka itu, bahu harus dihidupkan ke kamera, dan pinggul, sebaliknya, sedikit berpaling (itu beberapa darjah, pinggang wasp bukan matlamat anda).
  2. Untuk membuat kelihatan lebih yakin, ia harus diarahkan ke arah yang sama seperti muka.

Foto berdiri

Anfas

Menerima postur “tertutup” dengan tangan anda melintasi dada anda. Ia akan memberi anda keyakinan. Jangan lupa postur: bahu perlu diluruskan, dan perut diambil. Pose adalah baik untuk potret, dan untuk menembak dalam pertumbuhan penuh.

Poses untuk foto itu. Anfas
Gladkov / Depositphotos.com

Bersandar terhadap menegak

Sebelah atau belakang, bersandar pada dinding, sebagai contoh. Tangan boleh dilipat di dada atau dimasukkan ke dalam poket. Anda tidak perlu melihat lensa, anda boleh menghidupkan kepala anda ke sisi.

Poses untuk foto itu. Bersandar terhadap menegak
feedough / Depositphotos.com

Postur asimetris

Berdiri wajah atau separuh berpaling ke kamera, memindahkan berat badan ke satu kaki. Kedua, sama ada diketepikan, atau menyeberang dengan yang pertama. Tangan boleh dimasukkan ke dalam poket atau dilipat di dada.

Poses untuk foto itu. Postur asimetris
Manowar1973 / Depositphotos.com

Di tempat kerja

Duduk di atas meja

Mungkin ia tidak mematuhi peraturan etika, tetapi ia sering kelihatan tidak baik. Sudah tentu, jangan memanjat meja dengan kaki anda – hanya duduk di tepi. Letakkan tangan anda di dada anda, letakkan di dalam poket anda atau berikannya di atas meja.

Poses untuk foto itu. Duduk di atas meja
.kejutan / Depositphotos.com

Duduk di meja

Anda boleh bergerak ke hadapan sedikit atau bertukar separuh. Letakkan tangan anda di hadapan anda atau sentuh satu demi satu ke dagu. Sekiranya foto tersebut mempunyai objek tambahan, beri perhatian kepadanya – ia akan menjadi lebih semula jadi.

Poses untuk foto itu. Duduk di meja
Lenets_Tatsiana / Depositphotos.com

Mendominasi

Duduk dengan bebas di kerusi, letakkan satu kaki di atas yang lain. Tangan boleh diletakkan di atas tempat letak tangan, di lutut atau diangkat ke dagu. Hanya jangan menyokong kepala anda.

Poses untuk foto itu. Mendominasi
furtaev / Depositphotos.com

Duduk di atas tanah

Tanpa sokongan

Duduklah, sedikit bersandar ke hadapan. Tetapi jangan bengkok dengan gerbang – luruskan bahu anda. Anda boleh meletakkan kaki anda di hadapan anda, dan meletakkan tangan anda pada lutut anda. Anda boleh menyeberangi kaki dengan tangan di tengah.

Kedudukan untuk gambar: duduk, tanpa sokongan
photo_oles /Depositphotos.com

Dengan sokongan tangan

Silangkan kaki anda. Pada satu tangan bersandar, letakkan yang lain pada lutut yang dibangkitkan. Malah postur semula jadi – dengan sokongan kedua-dua tangan. Pose ini kelihatan hebat, jika anda memilih sudut yang tepat untuk menembak.

Kedudukan foto: duduk, dengan sokongan tangan
depositedhar / Depositphotos.com

Dengan sokongan menegak

Lean melawan dinding atau pokok. Kaki paling dekat ke kamera menarik, dan bengkokkan yang lain di lutut, meletakkan tangannya di atasnya. Atau salibkan kaki anda di hadapan anda. Santai punggung anda, menggunakan sokongan, tetapi jangan tersebar.

Berpakaian untuk foto: duduk dengan sokongan pada menegak
Wavebreakmedia / Depositphotos.com

Tutup

Ini adalah yang paling mudah, pose boleh menjadi apa-apa.

Ambil banyak gambar dari sudut yang berbeza, dengan emosi yang berbeza. Jika potret itu penuh muka, lihatlah pada lensa. Sekiranya kepala dihidupkan, lihat ke tepi. Anda boleh memiringkan kepala anda sedikit. Anda boleh meletakkan tangan anda ke wajah anda. Senyum atau buat muka yang serius – jangan terlalu keterlaluan.

Pastikan anda cuba menterjemahkan foto ke dalam b / w – hampir pasti ia akan berubah menjadi sejuk.

Pose untuk foto: close-up
curaphotography / Depositphotos.com

Sudah tentu, ini bukan peraturan ketat. Tetapi, mengikuti petua ini, anda boleh menemui 2-3 kejayaan penangguhan yang berjaya. Kemudian di hadapan kamera anda akan berasa lebih yakin dan akan dapat bereksperimen mencari gambar yang lebih menarik.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 15 = 16