Foto analog: bagaimana dan mengapa filem

Kenapa filem?

Setiap peminat fotografi analog akan menamakan sebabnya untuk menggunakan filem itu. Sekurang-kurangnya tiga orang amatur tersebut bekerja di pejabat Lifshaker. Itulah yang mereka katakan tentang hobi mereka dan jenis tembakan mereka.

Saya menembak di filem, kerana saya mula menghargai setiap pukulan dan, sebagai akibatnya, berfikir tentang kualiti gambar, dan tidak mengklik berpuluh-puluh gambar yang tidak diperlukan. Rendisi warna pelik, mata merah, dan kadang kala gambar yang tidak fokus membawakan saya kembali ke zaman kanak-kanak yang riang, apabila ibu saya dan saya pergi untuk menunjukkan satu lagi filem dari hidangan sabun.

Oleg Imideev
Pengendali Lifehacker

Semua keghairahan untuk foto dan video saya bermula dengan filem. Untuk tepat, ia adalah dari ibu bapa “FED”. Saya menembak filem, kerana ia disiplin dan tidak memaafkan kesilapan. Untuk mendapatkan tumpuan dan pendedahan, perlu memilih pelan dan sudut yang tepat dari kali pertama, kerana anda hanya mempunyai 24 atau 36 bingkai, dan bukan pemacu denyar 32 GB keseluruhan.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 1 = 2