30 kemungkinan kecil rangkaian sosial

5 peluang Facebook, yang mana banyak yang tidak tahu

1. Simpan pautan untuk menonton kemudian

Sebarang acara, video, pautan ke artikel, buku, rancangan TV, tempat atau muzik boleh disimpan untuk digunakan kemudian. Ia tidak mungkin hanya menyimpan foto dengan cara ini.

Menyimpan berita
Menyimpan berita

Kemudian anda akan menemui mereka dalam bahagian “Tersimpan”.

Penyertaan yang disimpan
Penyertaan yang disimpan

2. Langgan rakan

Anda boleh melanggan seseorang tanpa menambahnya sebagai kawan, dan boleh melakukan perkara yang sama dengan anda. Untuk mengakses fungsi ini, buka “Tetapan” → “Pelanggan” dan tandakan “Semua kemas kini” boleh dilanggan dalam lajur “Anda boleh melanggan kemas kini saya”.

Mengkonfigurasi Langganan
Mengkonfigurasi Langganan

Benar, ada satu perkara: anda hanya boleh melanggan orang-orang yang juga dimasukkan ke dalam lajur ini “Semua”.

Langgan orang itu
Langgan orang itu

3. Menerima e-mel kepada Facebook

Anda boleh menerima dan menghantar surat kepada pengguna di e-mel @ facebook.com, dan huruf-huruf akan datang ke peti mel elektronik utama. Untuk mengetahui alamatnya, ambil ID pengguna dan tambahkan @ facebook.com kepadanya.

4. Tukar susunan bahagian halaman

Jika anda tidak suka bagaimana bahagian-bahagian di halaman anda berada, anda boleh dengan mudah mengubahnya atau memadamkannya dalam “Urus bahagian”.

Untuk membukanya, klik ikon edit dalam mana-mana seksyen, dan kemudian ubahnya mengikut budi bicara anda.

Buka
Buka “Pengurusan Partition”

5. Untuk mengenali statistik siaran

Jika anda menjadi pentadbir halaman, anda mungkin tahu tulisan itu orang sampai di bahagian bawah setiap jawatan. Mengkliknya, anda mendapat statistik terperinci dengan bilangan klik pada gambar dan pautan, bilangan perkongsian dan data lain.

Statistik Pos
Statistik Pos

Dan hanya beberapa cip tanpa nombor …

Anda boleh menyimpan semua data anda dari Facebook. Untuk melakukan ini, dalam tetapan umum, klik Muat turun Salin.

Memuatkan Maklumat
Memuatkan Maklumat

Dalam perbualan, anda boleh memindahkan bukan sahaja foto, tetapi juga fail lain. Klik ikon Tetapan dalam tetingkap sembang dan pilih Tambah Fail.

Hantar dokumen dalam sembang
Hantar dokumen dalam sembang

Anda boleh memasukkan penerbitan Facebook di halaman laman anda. Untuk melakukan ini, klik pada anak panah di penjuru kanan atas mana-mana jawatan, pilih “Paste publication”, salin kod dan paste ke jawatan di laman anda.

Tambah penerbitan
Tambah penerbitan

Jika anda mempunyai hak pentadbir, anda boleh mengikat beberapa jawatan di bahagian atas halaman. Klik pada anak panah di penjuru kanan sebelah atas jawatan dan pilih “Pin di bahagian atas”.

5 ciri Twitter yang sedikit diketahui

1. Buat koleksi tweet

Anda boleh lebih mudah menguruskan tweet dengan memasang aplikasi Tweetdeck. Ia cukup untuk mendaftarkannya, dan akaun Twitter anda akan kelihatan berbeza, seperti ini:

Akaun dengan tweetchek
Akaun dengan Tweetdeck

Untuk membuat koleksi anda, klik pada lajur Tambah, pilih Koleksi item dan tambahkan ke lajur baru semua tweet pada topiknya.

Menambah lajur
Menambah lajur

2. Tandakan orang dalam foto

Memuat naik foto, anda boleh menandakan mereka sehingga 10 orang. Ciri ini boleh didapati di desktop dan di telefon pintar.

Tandakan orang dalam foto
Tandakan orang dalam foto

3. Foto Kolaj di Twitter

Pernahkah anda mencuba membuat kolaj beberapa foto di Twitter? Hanya tambahkan satu, tetapi dua, tiga atau empat gambar, dan mereka bersatu dalam tweet dalam kolaj rata.

Foto kolaj
Foto kolaj

4. Tulis ke Twitter menggunakan SMS

Jika anda telah kehilangan Internet, anda masih boleh menghantar mesej peribadi ke Twitter melalui SMS, edit profil anda, tetapkan lokasi baru dan banyak lagi.

Sebagai contoh, untuk menghantar mesej peribadi, anda perlu menaip teks berikut dalam SMS: L [username] + mesej. Lihat senarai penuh arahan di sini.

5. Abaikan mesej

Sekiranya anda tidak mahu menyahlanggan sepenuhnya dari mana-mana halaman di Twitter, anda boleh menyekatnya buat sementara waktu. Untuk melakukan ini, klik “Lagi” dan “Abaikan @ PPI”.

Abaikan di Twitter
Abaikan di Twitter

Ini boleh berguna, sebagai contoh, jika anda tidak mahu sesuatu mengalih perhatian anda, dan di Twitter terdapat perbincangan yang hangat mengenai tweet anda.

5 ciri Google+

1. Buat pendapat di komen

Ciri ini tidak tersedia dalam fungsi rasmi Google+, tetapi anda boleh menggunakannya untuk tujuan anda sendiri. Anda boleh membuat tema dan menawarkan beberapa pilihan dalam komen.

Undian
Undian

Jangan lupa untuk meminta pelanggan mendapatkan jawapan yang tepat dalam jawatan selepas menerangkan topik tinjauan.

2. Simpan entri dalam bulatan kosong

Anda boleh membuat bulatan anda sendiri dan tidak menambah orang kepadanya. Penerbitan dalam kalangan ini tidak akan tersedia kepada pengguna lain, dan untuk anda, ia akan menjadi tempat yang sangat baik untuk nota dan catatan yang boleh diterbitkan kemudian.

Lingkaran kosong
Lingkaran kosong

3. Kongsi bulatan

Anda boleh berkongsi kalangan anda dengan pengguna lain. Untuk melakukan ini, pergi ke “Lingkaran saya”, pilih kalangan yang ingin dikongsi, dan pilih yang diinginkan dalam tindakan.

Berkongsi bulatan
Berkongsi bulatan

Anda boleh menulis ulasan dan memilih penonton, yang akan anda beritahu tentang kalangan anda.

4. Pilih foto profil

Apabila seseorang mengklik avatar profil anda di Google+, mereka dapat melihat semua foto profil. Dan anda boleh mengawalnya.

Foto profil
Foto profil

Pergi ke bahagian “Foto” dan edit “Foto profil”. Anda boleh memadam beberapa foto, menambah orang lain, menukar mereka – secara umum, edit apa yang dilihat oleh pengguna lain.

5. Letakkan hipha pada penutup profil

Hanya muat naik fail dalam format GIF dan bukan gambar, dan profil akan kelihatan lebih menarik.

5 ciri LinkedIn

1. Eksport semua kenalan anda

Jika anda ingin mempunyai salinan sandaran semua kenalan LinkedIn anda sekiranya anda, anda boleh mengeksport dengan mudah. Pergi ke “Rangkaian” → “Buku Alamat” dan di bahagian bawah pilih “Kenalan Eksport”. Anda boleh mengeksport mereka dalam format yang berbeza.

Kenalan eksport
Kenalan eksport

2. Tambah fail media ke profil anda

Untuk mempelbagaikan resume membosankan pada halaman, anda boleh mencairkan teks dengan gambar. Klik pada “Edit profil” dan di sebelah setiap item dalam resume muncul keupayaan untuk memuat turun fail.

Fail bersebelahan teks
Fail bersebelahan teks

Walaupun dengan bantuan anak panah, anda boleh mengubah blok dalam resume anda, sebagai contoh, meletakkan blok kerja pertama dan pendidikan, dan maklumat umum dikeluarkan ke bahagian paling bawah.

3. Hubungi seseorang yang anda tidak menubuhkan hubungan peribadi

Jika anda perlu menulis mesej peribadi kepada orang yang anda belum lagi menjalin hubungan peribadi, cuba lakukan ini melalui kumpulan. Sekiranya anda adalah ahli kumpulan, anda boleh menghantar mesej peribadi kepada semua anggotanya, sama ada anda sudah biasa dengannya secara peribadi atau tidak.

4. Simpan carian dengan bukaan kerja

Anda boleh menyimpan bukan sahaja pekerjaan individu, tetapi sehingga 10 keputusan.

Menyimpan carian
Menyimpan carian

Di samping itu, anda boleh menetapkan peringatan untuk pembukaan kerja baru untuk mencari apa yang anda perlukan dengan cepat. Carian yang disimpan dan hasil baru akan dipaparkan di bahagian “Kekosongan”.

Carian yang disimpan di bahagian
Carian yang disimpan di bahagian “Kekosongan”

5. Buat nota mengenai kenalan anda

Di bawah setiap kenalan terdapat peluang untuk meninggalkan nota mengenai seseorang dan mengenai mesyuarat anda. Di samping itu, anda boleh menetapkan peringatan apabila anda perlu memanggil orang ini, dan bila bertemu.

Nota mengenai kenalan
Nota mengenai kenalan

5 peluang Pinterest

1. Buat papan rahsia

Ini berguna jika anda mengumpul idea untuk acara rahsia atau menyediakan halaman awam, tetapi pertama anda ingin memastikan ia kelihatan sejuk.

Papan rahsia
Papan rahsia

Balikan papan anda ke bahagian paling bawah, akan ada ikon “+”, pilih “Buat papan” dan jangan lupa perhatikan bahwa ia rahsia.

2. Papan bertukar

Anda tidak boleh menukar pin di luar papan, tetapi anda boleh bergerak dan menukar papan, penutup papan, penerangan dan kategori yang anda suka.

3. Pantau berapa banyak pin yang anda ambil dari tapak anda

Jika anda ingin tahu berapa banyak pin orang yang menambah dari blog anda, salin alamat ke penyemak imbas http://www.pinterest.com/source/yourwebsite.com/, tetapi di tempatnya yourwebsite.com tampal alamat blog anda. Dan inilah yang anda lihat:

Pins dari laman web ini
Pins dari laman web ini

4. Tukar penutup

Jika anda mencari gambar yang menarik yang hanya menarik mata, anda boleh meletakkannya di atas penutup papan anda. Untuk melakukan ini, hanya arahkan kursor di papan – ikon “Perlindungan Tukar” akan muncul.

Tukar penutup papan
Tukar penutup papan

5. Isi papan dengan rakan-rakan

Anda boleh membenarkan kawan-kawan mengakses papan mereka supaya mereka juga menambah gambar. Untuk melakukan ini, klik pada “Edit papan” dan dalam item “Siapa yang boleh pin Pin?” Tulis e-mel rakan.

Jemputan kepada rakan
Jemputan kepada rakan

5 instagram kemungkinan

1. Lihat semua foto dan cetaknya

Setelah ditaip instagram.com/username, anda boleh melihat semua foto profilnya. Di samping itu, terdapat beberapa laman web yang memudahkan untuk melihat foto dari Instagram. Sebagai contoh, Gramfeed.com, yang mana anda boleh melihat ubin foto, memuat naiknya, berkongsinya di Facebook dan rangkaian sosial yang lain.

Gramfeed rumah
Gramfeed rumah

Berikut adalah dua lagi laman web tema yang serupa: Ink361.com dan tapak websta.me untuk pelayaran web. Terdapat juga perkhidmatan khas yang membantu mencetak foto dari Instagram, sebagai contoh, aplikasi EasyPrint.me, Printsta.ru dan lain-lain.

2. Simpan foto dengan Instagram

Jika anda membuka Instagram dalam pelayar, anda boleh menyimpan imej seperti ini:

  • Klik pada ikon menu tiga kali dan pilih Lihat halaman foto.
  • Klik pada foto pada halaman yang dibuka dan pilih “Lihat kod item”.
  • Klik kanan pada pautan pertama dari teks yang dipilih dan pilih Buka dalam tab baru.
  • Simpan gambar dibuka dalam tab baru.
Lihat kod item
Lihat kod item

Pada peranti mudah alih, simpan gambar lebih mudah. Klik pada ikon menu dalam bentuk ellipsis, pilih item “Salin pautan”, tampalkannya ke bar alamat penyemak imbas dan simpan gambar yang dibuka.

3. Tambah bingkai

Jika anda mengetuk dua kali pada sebarang penapis, bar intensiti muncul di hadapan anda. Di sebelah kanannya ada imej segiempat, ketuk di atasnya membolehkan anda menambah bingkai.

4. Tambah kolaj

Di Instagram, anda tidak boleh membuat kolaj gambar, tetapi tetap dapat dilihat dalam satu profil. Anda juga boleh mempelbagaikan profil anda dengan kolaj, tetapi ia perlu dilakukan dalam program lain, contohnya Pixlr Express.

Dengan cara ini, dalam aplikasi ini sejumlah besar penapis, pelekat dan pelbagai kesan sejuk, jadi anda boleh membuat foto dari telefon pintar anda karya sebenar, dan kemudian memuat naik ke Instagram dari galeri.

5. Bagaimana untuk menghantar semula foto dari Instagram

Terdapat Repost permohonan khas untuk Instagram, yang membolehkan anda menukar sedikit foto yang anda suka dan mengembalikannya pada halaman anda.

Terdapat juga aplikasi web seperti Iconisquare yang membantu menyiarkan foto, walaupun memerlukan lebih banyak masa dan tindakan.

Sebagai contoh, dalam Iconosquare anda memilih foto dan klik Repost, selepas itu anda menghantarnya melalui e-mel. Foto yang diterima dimuatkan terlebih dahulu pada komputer, dan kemudian di telefon pintar dan di Instagram.

Ulangi foto dengan Iconosquare
Ulangi foto dengan Iconosquare

Itu sahaja. Sekiranya anda mempunyai cara khas anda sendiri untuk membuat sesuatu yang lebih mudah di rangkaian sosial, kongsi dalam komen.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 84 = 91