Bagaimana untuk berhenti melanggan dari iOS, yang mendebit wang dari kad

Semasa persidangan WWDC 2017, Ketua Pegawai Eksekutif Apple Tim Cook berkata syarikat itu dalam jumlah jumlah pemaju aplikasi dibayar $ 70 bilion untuk tahun ini. Salah seorang daripada mereka, Johnny Lin (Johnny Lin), ingin tahu, di mana jumlahnya sangat besar.

Lompat besar ini mengejutkan saya, kerana saya tidak menyedari bahawa tahun lepas saya dan rakan saya mula membelanjakan lebih banyak wang untuk permohonan. Di manakah pendapatan ini berasal? Saya membuka App Store untuk melihat aplikasi yang paling wang tunai.

Johnny Lin, pemaju aplikasi mudah alih

Lin melihat program yang paling menguntungkan di kedai digital dan mendapati beberapa mencurigakan cukup. Mereka termasuk langganan pengguna, tanpa mengetahui sendiri, dibuat apabila mereka memasang aplikasi itu. Sebagai contoh, satu perkhidmatan VPN dikenakan seseorang kira-kira 125 dolar seminggu.

Itulah sebabnya sangat berguna untuk menyemak langganan anda secara berkala.

Bagaimana untuk menyemak langganan anda

Untuk mengetahui aplikasi mana yang menghisap wang dari kad anda, pertama pergi ke tetapan iPhone atau iPad. Di tab “iTunes Store dan App Store”, cari butang Apple ID, klik padanya dan pilih “Lihat ID Apple”.

Di bahagian bawah halaman tetapan akaun adalah bahagian langganan (Langganan). Di dalamnya anda boleh mencari maklumat mengenai semua langganan aktif dan apabila mereka berakhir dan disambung semula.

Klik pada langganan tertentu untuk menukar tempoh atau membatalkannya sama sekali. Anda akan dapat menikmati semua manfaat sehingga masa anda tamat.

Anda boleh menguruskan langganan dari Mac. Masuk ke iTunes dan pilih “Lihat akaun saya” di tab “Akaun” yang terletak di bar menu. Halaman yang mempunyai maklumat tentang akaun anda akan dibuka. Jika anda klik pada butang “Akaun” di halaman utama Mac App Store, halaman yang sama akan dibuka.

Di sini anda boleh membuat pelarasan kepada pembayaran dan langganan. Jika anda penganjur langganan keluarga, anda tidak akan mengurus langganan orang lain. Ini hanya boleh dilakukan oleh pemilik akaun.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

33 + = 38