20 perkara yang harus dilepaskan untuk menjadi bahagia

Secara tidak sengaja atau khas, kita membataskan diri setiap hari untuk sesuatu, menyembunyikan dari kehidupan dalam beberapa aspek, dan jika satu hari halangan ini runtuh, betapa menakjubkan kehidupannya. Walau bagaimanapun, anda tidak boleh menunggu untuk hari ini, dan secara berasingan membawanya lebih dekat. Hanya melepaskan beberapa perkara, maka anda boleh memecahkan dinding batasan anda dan menjadi gembira.

1. Kelulusan orang lain

Siapa yang peduli jika dia berfikir tentang mereka? Jika anda berpuas hati dengan keputusan yang anda buat, ini adalah pilihan yang tepat, dan tidak kira apa yang dikatakan orang lain. Fikirkan tentang berapa banyak yang anda akan dapat jika anda berhenti terus-menerus melihat kembali orang lain, tertanya-tanya jika mereka suka keputusan anda atau tidak. Di samping itu, anda dan separuh masa tidak meneka apa yang orang fikir tentang anda, jadi patut dicuba?

Dengar nasihat – sila, tetapi jangan biarkan orang lain membuat keputusan bagaimana anda menjalani hidup anda.

2. Kemarahan dan kebencian

Kemarahan memakan kamu dari dalam, jadi belajar bersabar dengan orang-orang yang membenci kamu. Ini tidak bermakna anda boleh membiarkan orang lain menggunakan anda untuk mengelakkan skandal, anda hanya perlu belajar bagaimana menangani kemarahan dan kemarahan, dengan rasa sakit yang kekal di dalamnya. Ingatlah bahawa orang yang membuatmu marah, mengawalmu.

Kehidupan menjadi lebih mudah apabila anda belajar menerima permintaan maaf yang anda tidak pernah terima.

Sesetengah orang merasakan kesalahan mereka sebagai hidangan yang indah, dan ini tidak membawa kepada apa-apa yang baik. Ini perasaan yang menyakitkan bukan kepada siapa anda tersinggung atau marah, tetapi hanya anda.

3. Imej badan yang ideal

Berapa kerapkah anda dipandu oleh tip dari industri kecantikan, pendapat saudara dan sahabat anda? Tubuh awak adalah perkara kecil yang benar-benar milik anda, dan kepada siapa, jika anda tidak, memutuskan bagaimana ia harus kelihatan? Satu-satunya perkara yang penting adalah bagaimana perasaan anda. Nyaman atau tidak, selebihnya adalah kerosakan.

4. Imej rakan kongsi yang ideal

Rakan kongsi yang ideal tidak wujud, bahkan tidak berharap. Setiap daripada kita mempunyai imej yang ideal atau sekurang-kurangnya satu set kualiti yang patut dicontohi oleh seseorang, tetapi kehidupan biasanya meludah pada senarai ini dan ketawa pada mereka.

Apakah kualiti yang ada untuk pasangan anda untuk berbahagia? Bagi semua orang yang sama: anda perlu mencintai dia dengan segenap hatimu, merasa selesa dan selesa di sebelahnya, dan dia juga perlu menerima anda seperti anda. Sekiranya terdapat dua mata pertama – sangat baik, anda telah menemui apa yang anda perlukan. Ia tetap untuk memupuk titik terakhir dalam dirinya.

Dia tidak sempurna. Anda juga, dan anda tidak akan sempurna. Tetapi jika dia pernah membuat anda ketawa, jika dia mengakui bahawa dia adalah seorang lelaki dan membuat kesilapan, bersamanya dan memberinya segala yang anda boleh. Dia tidak akan membaca puisi, dia tidak memikirkan anda setiap saat, tetapi dia akan memberikan anda sebahagian daripada dirinya, walaupun dia tahu bahawa anda boleh menghancurkannya. Jangan menilai. Jangan menyakiti dia, jangan cuba mengubahnya, dan jangan mengharapkan lebih daripada dia daripada yang boleh diberikannya. Senyum apabila dia membuat anda gembira, menjerit apabila dia membutakan anda dan merinduinya apabila dia tidak bersamamu. Cinta sukar kerana ia. Kerana orang yang ideal tidak wujud, tetapi ada satu orang yang akan menjadi sempurna untuk anda.

Bob Marley

5. Kehidupan Ideal

Sama seperti tidak ada pasangan yang ideal, tidak ada kehidupan ideal. Kehidupan adalah apa yang anda letakkan di dalamnya, jadi jika anda tidak bersedia bekerja keras dan membuat usaha, maka anda memilih untuk tidak bahagia. Pilihan yang anda buat langsung memberi kesan kepada kehidupan anda.

Anda boleh membuat dunia anda sendiri, yang paling indah dari semua dunia.

6. Anda akan menjadi kaya

Ramai orang hidup sepanjang hidup mereka dengan pemikiran bahawa mereka mesti menjadi jutawan. Walaupun fakta ini tidak buruk, sebenarnya matlamat ini memerlukan banyak kerja. Di samping itu, anda tidak perlu membuat wang sebagai akhir dengan sendirinya, anda tidak akan mandi di dalamnya, seperti Scrooge.

Perkara utama adalah untuk mencari pekerjaan yang akan menjadi semangat dan kepuasan diri anda, dan kemudian wang akan datang (tentu saja, jika anda tidak menyukai mereka).

7. Idea bahawa Fortune akan berpaling kepada anda

Jangan tunggu Encik Luck untuk mengetuk pintu anda, walaupun ini boleh berlaku pada bila-bila masa. Menghargai kehidupan yang anda miliki dan bersyukur atas apa yang anda miliki. Nasib tidak akan datang jika anda menunggu.

8. Alasan

Tidak ada masa untuk alasan. Lupakan apa yang “tidak ada masa”, hanya ada “tiada keinginan.” Tergesa-gesa hanya percubaan anda untuk tidak merasa sedih apabila anda sekali lagi tidak melakukan apa yang sepatutnya anda lakukan lama dahulu.

9. Pemikiran tentang bekas

Anda berpecah kerana sesuatu, dalam mana-mana terdapat sebab untuk ini. Mengingati orang bekas anda, jangan berfikir tentang seseorang, tetapi hanya tentang pelajaran yang diberikan kepada anda tentang kehidupan, tentang apa yang anda dapat dari orang ini. Jangan berpegang pada perasaan seseorang yang tidak akan pernah bersama anda – ia hanya akan menghancurkan hubungan baru dan membuat anda menderita.

10. Kekecewaan

Adalah sukar untuk mengetahui bahawa anda salah dalam sesuatu. Hanya orang lain yang mempunyai pengetahuan atau kebolehan untuk melakukan sesuatu yang betul. Jadi hentikan degil, ambil saja sebagai fakta. Semakin kurang anda mempunyai degil, lebih banyak anda terbuka kepada sesuatu yang baru. Fikirkan tentang berapa banyak yang anda boleh alami dan merasa, jika anda cuba memahami dan menerima pendapat seseorang, kecuali anda sendiri.

11. Penangguhan

Cukup untuk menyelamatkan, sudah tiba masanya untuk duduk.

Berhenti menunda untuk esok, tinggal di hari ini. Jika anda sentiasa menangguhkan kes, fikirkan sama ada ia perlu dilakukan sama sekali? Mungkin anda tidak memerlukannya sama sekali? Dan jika perlu, lakukan sekarang – penangguhan berterusan untuk esok menyediakan anda hanya rasa bersalah dan tekanan. Adakah ia bernilai untuk menderita?

12. Bagasi kenangan

Jangan seret bagasi kenangan, terutamanya mengenai hubungan masa lalu. Sekiranya anda sangat menyukai seseorang atau berfikir bahawa anda menyukai, anda secara sedar akan membandingkan, mengenakan unjuran kepada orang baru yang tidak bersalah.

Mewujudkan hubungan baru, menghilangkan lama, dan bukan hanya dalam kehidupan, tetapi juga di kepala anda. Dan ini benar bukan sahaja untuk cinta, tetapi untuk semua hubungan secara umum: dengan rakan, rakan sekerja, ketua, dll.

13. Negatif

Segala sesuatu yang datang dari kepala anda dalam bentuk pemikiran dan kata-kata, datang kembali dalam bentuk realiti. Oleh itu, tukar rancangan hidup anda untuk “semuanya akan baik-baik saja.” Tiada yang mustahil bagi seseorang yang percaya kepadanya.

14. Jangan Hakim Sesiapa

Mengapa begitu penting bagi semua orang apa yang berlaku kepada orang lain? Begitu banyak masa kita berbincang dan menilai orang lain, dan mereka adalah kita.

Oleh kerana dunia adalah gambaran pemikiran kita, kita tahu pasti bahawa semua orang mengutuk kita (kerana kita sendiri melakukannya). Lingkaran ganas: anda tidak boleh melaksanakan nasihat nombor 1, iaitu, jangan berfikir bahawa mereka akan berfikir tentang anda, jika anda sendiri tidak berhenti menghakimi orang lain.

Ingatlah: anda tidak berada dalam kasut mereka, dan walaupun mereka kelihatan seperti mereka – tidak, mereka tidak. Setiap orang mempunyai kecoa sendiri di kepala mereka, tetapi dalam kehidupan – keadaan mereka (disebabkan oleh kecoa), jadi tali leher.

15. Envy

Kebahagiaan tidak mempunyai apa yang anda inginkan, tetapi dalam menginginkan apa yang anda miliki.

Malah rangkaian sosial membuat orang tidak berpuas hati, kerana mereka melihat bekas rakan sekelas mereka, rakan sekelas dan kenalan dan hijau dengan iri hati, berasa seperti tidak bermoral.

Apabila kali seterusnya anda memandang iri hati, fikirkan ini: “Adakah saya ingin menjadi seorang lelaki yang saya iri?” Tidak mungkin, anda menyukai diri sendiri (walaupun di suatu tempat sangat mendalam).

Anda melihat kehidupan orang lain, yang anda tidak tahu, anda tidak tahu apa yang difikirkan orang ini. Mungkin, ketika ia menyelinap ke dalam kolam rumahnya, adakah dia membenci dirinya atau takut dengan sesuatu? Mungkin anda, berjalan di hutan pada hari yang cerah, mengalami lebih banyak kesenangan daripada dia, berjemur di pasir putih salju di Maladewa?

Secara amnya, cukup untuk melihat orang lain, jika anda merasa baik sekarang – maka semuanya adalah betul, jika tidak, maka berbuat demikian yang baik.

16. Ketidakpastian

Orang yang bahagia, sebagai peraturan, mempunyai rasa bernilai diri. Hanya jangan mengelirukan dengan ego yang kembung. Orang bahagia gembira dengan siapa mereka, mereka memancarkan keyakinan, tidak takut untuk menunjukkan martabat mereka.

Tidak ada sebab untuk ketidakpastian, bukan satu pun. Jika anda mempunyai ciri-ciri yang anda benci dalam diri anda, terdapat dua cara: terima atau ubahnya. Dalam setiap kes, setiap orang mempunyai segala-galanya sekaligus: kebencian, puritan, bajingan yang berbohong dan seorang lelaki yang bebas. Anda memilih apa yang anda perlu, hanya anda, bukan sifat, ia tidak mempunyai apa-apa kaitan dengannya sama sekali.

17. Untuk bergantung kepada seseorang untuk menjadi gembira

Tidak seorang pun, tiada seorang pun dalam kehidupan ini akan mengisi kekosongan anda, jika itu. Tiada siapa yang akan membuat anda gembira jika anda tidak berpuas hati. Untuk berkongsi kebahagiaan anda dengan orang lain, anda harus terlebih dahulu mencari kebahagiaan ini, dan kemudian akan ada orang lain. Jadi jangan berharap kebahagiaan anda ada di tangan seseorang, hanya anda.

18. Masa lalu

Untuk hidup dalam masa lalu untuk mengebumikan masa sekarang. Kesalahannya, okay, siapa yang tidak memilikinya? Susunkan kenangan anda dengan pengebumian yang mengagumkan, ingat sahaja pelajaran dan hidup.

19. Jumlah kawalan

Kadang-kadang anda hanya perlu berehat dan membiarkan hidup berjalan seperti berjalan. Anda tidak boleh mengawal SEGALANYA, dan anda perlu bersabar dengannya. Jika tidak, anda akan sentiasa gugup, rave, dan pada akhirnya anda tidak boleh berbuat apa-apa. Ringkasnya, terdapat perkara-perkara yang berada di luar kawalan anda, yang mesti diterima kerana mereka.

Perkara utama adalah keseimbangan. Di satu pihak, log yang mengalir ke hilir, sebaliknya, adalah seorang idiot yang menewaskan dinding mati.

20. Harapan

Jika anda tidak mengharapkan apa-apa, anda tidak akan kecewa.

Sering kali kita berfikir bahawa jika kita melakukan ini, maka orang lain harus melakukan perkara yang sama. Ini tidak masuk akal. Tiada siapa yang berutang kepada anda apa-apa, sama seperti anda tidak berhutang apa-apa. Tiada siapa yang harus sopan, bertimbang rasa, tepat, jujur, menyenangkan dalam komunikasi, bersih, pada akhirnya. Dan anda juga tidak perlu.

Tiada yang patut sempurna, lazat, menyenangkan, tidak dapat dilupakan, tetapi mungkin. Jika ia – sangat baik, jika tidak, anda tidak akan kecewa. Bersedia untuk menerima segala sesuatu yang hidup menghantar anda, dan gembira.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

77 − 76 =