Bagaimana untuk melakukan apa yang anda tidak mahu lakukan

Semua majlis seolah-olah saya berbaloi, dan sekiranya anda memohon sekurang-kurangnya sebahagian daripada mereka dalam kehidupan, anda boleh mendidik diri anda hanya orang lain, bebas daripada penangguhan.

1. Berkonsentrasi pada sebab-sebabnya

Daripada membuang perkara yang tidak diingini, hentikan sebentar dan berfikir. Mengapa anda perlu melakukan tugas ini, dan mengapa anda tidak mahu melakukan ini?

Ia perlu untuk dipenuhi, kerana ia berguna: untuk kesihatan, untuk kewangan, untuk rumah atau orang lain. Walau apa pun, terdapat beberapa manfaat dalam perniagaan anda, dan dengan melakukannya anda menjadikan dunia lebih baik.

Melakukan perkara-perkara kecil adalah membosankan dan sedih, kerana di dalamnya tidak ada makna yang lebih tinggi. Tetapi jika anda tahu bahawa anda membawa kebaikan kepada dunia, ia lebih tinggi dan lebih menarik.

Dan ya, tidak kira betapa kecilnya perniagaan anda tidak kelihatan – membasuh pinggan, mencuci, latihan di gym, anda melakukan lebih baik. Dan kerana anda adalah sebahagian dari dunia, dunia juga semakin baik.

2. Fokus pada ketakutan anda

Anda boleh menghindar dari sesuatu kerana takut. Sesetengah kebimbangan tidak boleh bertindak balas dengan menggigil dalam lutut mereka, tetapi, bagaimanapun, menghalang pemenuhan tugas. Anda boleh takut terkalahkan, takut akan keadaan yang memalukan atau ketidakselesaan semasa melakukan sesuatu tugas.

Fikirkan tentang tugasan yang anda selalu menangguhkan dan tidak mahu melakukan. Adakah takut di sana, apa yang kamu takut? Jika anda mendapati ketakutan, hanya terima sebagai sebahagian daripada diri anda, jangan lari dan jangan menyembunyikannya.

Ketakutan sedar boleh hilang jika anda dengan hati-hati membongkar dan memahami sebab penampilannya.

3. Musnahkan ilusi

Sering kali kita takut untuk menghancurkan keselesaan kita. Kita semua dihantui oleh rasa aman palsu, perasaan bahawa kita dilindungi dari masalah.

Kami sentiasa dalam bahaya, setiap saat. Kehidupan adalah kejayaan kejayaan dan kekalahan, ups dan downs, dan tiada siapa yang kebal dari ini.

Ketakutan untuk menghancurkan keselesaan anda adalah tidak lebih daripada ilusi yang berbahaya. Keselesaan anda dan seterusnya akan dimusnahkan hari ini, esok atau hari selepas esok. Jadi mengapa tidak memusnahkan diri sendiri, dengan melakukan pekerjaan yang berguna?

4. Niat, bukan hasilnya

Ingat bagaimana anda merancang perkara-perkara baru. Pertama, anda akan melalui semua pilihan pembangunan di kepala anda, dan lupakan sepenuhnya mengapa anda melakukan ini.

Mengantisipasi hasil negatif, kemungkinan masalah masa depan, anda menangguhkan perkara itu, tidak mahu melaksanakannya.

Jika anda bukan seorang nabi dalam generasi ketiga, anda tidak boleh meramalkan hasilnya, jadi menumpukan pada niat itu.

5. Salam kesukaran

Kesukaran hadir dalam kehidupan setiap orang, tanpa mereka yang anda tidak dapat. Di sisi lain, tugas yang sukar dicapai, kemenangan atas diri sendiri adalah pembebasan endorfin, yang bermaksud rasa kepuasan, kebahagiaan, rasa bernilai sendiri.

Menyambut kesukaran itu, dengan senang hati menerima cabaran itu, dan juga berusaha untuk situasi sedemikian. Membina semula sedikit pandangan anda tentang masalah itu, dan anda sudah mahu melakukan apa yang telah anda simpan dari sebelumnya.

6. Hadkan

Di suatu tempat pada akhir zaman remaja, kita mula memahami bahawa kebebasan mutlak dari perbuatan dan kewajiban hanya mungkin dengan pendakwa, walaupun mereka perlu entah bagaimana mendapatkan makanan mereka sendiri dan tempat tinggal sementara.

Kami memahami bahawa kami memerlukan organisasi, jika tidak, keinginan untuk meninggalkan kemungkinan untuk jarak yang luar biasa. Oleh itu, setiap orang memerlukan batasan, yang ia buat sendiri.

Mulai sekarang – pilih kes yang telah lama anda ingin lakukan, dan tentukan masa untuk itu dalam masa 10 minit. Hanya 10 minit untuk melakukannya, tanpa terganggu oleh apa-apa lagi.

Anda juga boleh meminta kawan atau mengaturnya untuk melakukan perniagaan yang tidak disukai selama 10 atau lebih minit sehari.

7. Kerja kecil, dan kemudian berehat

Jika anda tidak diseret ke dalam perniagaan sekaligus, anda boleh melakukannya secara berbeza. Sebagai contoh, anda memutuskan untuk menulis sesuatu. Duduk dan tulis satu ayat, kemudian bangun dan berjalan di sekeliling bilik selama beberapa minit.

Fikiran anda akan diperketat dalam proses mempertimbangkan cadangan berikut. Kemudian duduk dan tulis perenggan, dan sekali lagi mengganggu.

Hanya jangan campurkan aktiviti yang sama, iaitu, semasa rehat, jangan menempuhi kepala anda dengan apa-apa lagi, seperti laman melayari yang tidak berkaitan dengan topik anda. Sebaliknya, anda boleh melakukan beberapa push-up, berdiri di balkoni atau buat diri anda teh.

Terima kasih kepada rehat, anda akan dengan cepat mendapati diri anda dalam aliran, dan anda akan dapat menulis tanpa henti dari kerja.

8. Jangan biarkan diri anda terganggu

Orang ramai bimbang tentang tugas yang rumit, dan walaupun anda berani menentang penyebab yang tidak diingini, minda akan cuba melarikan diri ke kawasan yang selamat.

Dia akan menarik anda ke laman hiburan, cuba membawa anda ke kedai untuk perkara yang sepatutnya anda beli untuk masa yang lama atau sesuatu seperti itu. Ini adalah perkara biasa, ia hanya cuba melakukan tugas yang lebih mudah.

Jangan berbuat apa-apa yang dia tawarkan kepada anda, hanya tengok pandangan apa yang ada di kepala anda, dan perkara-perkara penting yang perlu anda selesaikan. Selepas beberapa ketika, anda akan tenang dan dapat memulakan perniagaan anda yang sangat penting.

9. Merasakan rasa terima kasih

Daripada menyusahkan tugas-tugas yang sukar, fikirkan berapa banyak yang akan mereka berikan kepada anda. Item ini adalah lanjutan semula jadi titik # 5, dan ia juga akan membantu mengubah sikap terhadap tugas itu.

Setiap cabaran yang anda lalui, tugas yang sukar menjadikan kami lebih kuat, lebih bijak, lebih berpengalaman. Rasa berterima kasih atas peluang untuk menjadi lebih kuat.

Anda akan melihat bahawa tugas-tugas dalam cahaya ini kelihatan agak berbeza, dan anda mula bersukacita atas mereka, bukannya takut.

10. Belajar dan berkembang

Kami terus belajar sepanjang hayat kami, memperoleh kemahiran baru dan kebolehan mengepam. Apabila anda menghadapi satu tugas, ia tidak lagi rumit, anda membesar sedikit dan mula mencari tugas lain untuk pertumbuhan.

Setuju, tugas seterusnya, selepas itu anda akan menjadi lebih baik, adalah cara terbaik untuk menghabiskan masa anda.

Dan bagaimana anda menangani tugas-tugas yang anda tidak mahu lakukan sama sekali?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

90 − = 89