Mengapa lebih baik minum dan tidak bersenam?

Pada satu ketika dalam kehidupan, semua orang menghadapi pilihan pasif apa yang dia akan lakukan di lapang anda dari kerja dan keluarga masa. aktiviti ini, sudah tentu, terdapat dalam setiap daripada kita: seseorang hanya berbaring di atas sofa menonton televisyen atau buku, seseorang yang dilatih di gym, seseorang itu memburu, memancing, kampung musim panas, dan seseorang – perjalanan di mana jauh.

Tetapi terdapat dua lagi konsep global dan tidak sesuai – alkohol dan sukan. Anda boleh, tentu saja, menggabungkannya dengan sederhana, tetapi kemudian anda tidak perlu mengharapkan apa-apa hasil sama ada di sana atau di sana. Sekiranya pilihan antara hobi yang serius atau alkohol, atau sukan, maka mengikut statistik, dalam masyarakat kita, paling memilih yang pertama. Dan dia melakukan perkara yang betul, kerana ia lebih baik untuk diminum, bukan? Dan ini adalah enam bukti untuk anda …

Anda tidak melanggar tradisi korporat dan tidak melalui gagak putih dalam pasukan

Untuk minum di pihak korporat dengan rakan sekerja, dan lebih-lebih lagi dengan pihak berkuasa – ini tidak dibincangkan. Anda tidak mahu masalah dan soalan yang tidak perlu. Pada akhirnya, anda adalah orang yang berjangkit dan harus berada pada panjang gelombang yang sama dengan semua orang, agar tidak dikenali sebagai pertapa diri yang puas. Nah, apa jenis sukan yang boleh, apabila anda “memandu kambing” di bar sehingga lima pagi? Dan lebih-lebih lagi, kenapa? Anda bukan robot, anda boleh melangkau atau menangguhkan kemudian – bangunan pasukan lebih penting. Jadi bagaimana jika anda menerima model kelakuan majoriti? Anda adalah jiwa syarikat, dan anda disayangi dan dihormati. Bukankah itu?

Anda tidak peduli jika gim berfungsi pada hari Sabtu: anda mempunyai bodun yang sah selepas hari Jumaat

Tetapi secara umum, mengapa anda hanya boleh minum pada hari cuti? Siapa yang mencipta ini? Anda mendapat kerja keras dan saraf, tetapi kerja jujur ​​dan mempunyai hak untuk berehat pada hari Jumaat. Ia hanya satu petang seminggu. Nah, malam. Dan kemudian, tanpa “kambing” tradisional hingga lima pagi, sangat sukar untuk berhenti dalam masa …

Dan mengapa mengehadkan diri anda? Semua esok yang sama adalah hari libur, dan anda boleh tidur dengan baik. Tetapi anda adalah pasangan yang aktif, bukan pemerhati pasif, dan pada hari Isnin anda sentiasa timun! Lima puluh dua Jari setahun. Baik, sejuk! Tolak semua keseronokan ini demi NERAN hantu? Nah, tidak. Tiada siapa yang akan faham.

Anda boleh minum seperti lelaki biasa, bukannya atlet ini: mereka mabuk, seperti anak-anak

Menggunakan alkohol secara teratur, anda pasti melatih tubuh anda untuk bertindak balas, memproses dan melupuskannya. Dan memandangkan bahawa dalam masyarakat kita, semua perniagaan dilakukan di restoran, apakah arti sebenar dalam kehidupan dari latihan anda? Nah, anda tidak akan menandatangani kontrak untuk joging bersama atau memerah bar – bayangkan betapa bodohnya ia kelihatan. Dan bagaimana untuk mengetahui niat sebenar manusia, tidak memberikan air kepadanya. Bagaimana mereka mengatakan: jika seseorang tidak minum, maka dia sama ada orang sakit atau bajingan? Nah, tidakkah pengalaman hidup kaya memberitahu anda bahawa ini benar? Atau stereotaip bodoh? Ya, tidak, apa stereotaip, betul-betul. Dan alasan yang bagus.

Pengembangan kesedaran melalui alkohol tidaklah membosankan sebagai latihan yang membosankan

Nah, apa jenis kehidupan yang ada seorang atlet? Dia datang ke dewan atau ke stadium, berubah menjadi bersih (paling baik) dan bekerja. Bajak secara fizikal, seperti hamba di ladang. Sama ada percakapan yang tulus dan eksperimen psikologi untuk sebotol wiski yang baik. Atau vodka. Nah, atau bir, tetapi kemudian anda memerlukan kotak. Ini lebih seperti kehidupan lelaki, bukan hamba.

Di samping itu, semua aktiviti sukan biasanya boleh diramalkan: latihan, persaingan, latihan semula. Memperluas kesedaran alkohol, anda tidak boleh meramalkan pasti, daripada semua akan berakhir. Dan ia berlaku sangat dalam setiap cara – ia hanya menyeronokkan! Dan semua ahli sukan membosankan, tidak ada apa-apa untuk bercakap dengan mereka. Walaupun, mungkin ia tidak menarik bagi mereka dengan anda? Tidak, itu keluar dari soalan, anda adalah jiwa syarikat.

Jangan risau dengan konsep seperti minuman keras aerobik dan anaerobik

Adakah anda pernah dalam syarikat dua pelari, atau, Allah melarang, triathletes? Pernahkah anda cuba memahami sekurang-kurangnya satu perbualan mereka? zon Pulse, beban aerobik dan anaerobik ANSPs selang IPC tertentu, saya tidak akan menyebut taytsah, fartlek selama sebulan, dan memotong gidrikah bingkai basikal. Cuma bercakap tentang perkara terbaik: Garmin atau Suunto, Sram atau Shimano.

Sudah tentu, ia adalah lebih mudah untuk diminum: anda terbuka kepada segalanya, anda sudah bersedia untuk mencuba segala-galanya, dan satu petang. Menggabungkan yang tidak serasi? Sangat mudah! Tetapi akan ada pengalaman. Dan konsep seperti minuman keras aerobik dan anaerobik tidak semestinya wujud. Kenapa saya perlu membunuh semua ini dengan kepalanya, yang akan menanggung segala-galanya? Sel-sel saraf di dalam otak manusia, berapa banyak, dalam usia kita cukup. Mungkin. Nah, ia sepatutnya cukup.

Pada akhirnya, sukan adalah lebih traumatik untuk seseorang daripada alkohol

Nah, tidak ada apa-apa untuk dijelaskan. Jika anda berdebar-debar dengan kawan-kawan di kedai minuman, anda tidak akan dihancurkan oleh barbell dan anda tidak akan memecahkan kedua-dua kaki anda dalam penyumbatan basikal. Jika kita bercakap tentang mandi, maka ada beban kerja yang cukup. Pernahkah anda cuba menolak diri anda dari lantai di bilik stim? Lebih baik tidak perlu: ia berbahaya bagi jantung. Dan untuk merobek dan berehat – apa yang ditetapkan oleh doktor.

Tetapi walaupun anda tidak mengalami kecederaan, bagaimana anda akan berurusan dengan pena? Ini bukannya hangover untuk anda: “rrraz 100 gram dengan utretsa”, dan bagaimana untuk mengeluarkan tangan. Perkara utama adalah, pertama, untuk menggenggam sama seperti mereka mabuk, dan kedua, jangan terbawa, supaya anda tidak sengaja masuk ke dalam minuman. Dan jika anda pergi, maka tiada apa-apa: masih ada hari Ahad dalam simpanan, dan kerja yang anda miliki adalah susah dan saraf. Dan anda tahu semua peraturan ini dengan baik, bukan? Anda mempunyai pengalaman yang sama.


Oleh itu, pilihan antara alkohol dan sukan adalah jelas. Jauh lebih bagus selepas kerja pulang ke rumah dan minum, runtuh ke dalam kerusi kegemarannya daripada berangkat ke gym atau, Allah melarang, ke stadium dan tidak menghiburkan muda, bertempat tradisional di satu sudut dan menghirup bir petang. Di gym, sekurang-kurangnya anda tidak akan melihat orang biasa.

Cara atlet adalah kerja, peluh, sakit dan tidak selalu hasil yang diharapkan, yang bermaksud kekecewaan. Cara atlet adalah kemarahan pada diri sendiri dan ketekunan dalam kerjanya, ini adalah kesediaan untuk menolak dan menolak majoriti dan kebahagiaan ini dalam kemenangan atas dirinya. Hanya sesuatu? Lebih dari dirinya? Kini jelas bahawa sukan adalah untuk masokis dan penyesat.

Pernahkah anda mendengar mana-mana endorfin? Apakah ini secara umum dan bagaimana untuk menyentuh mereka? Satu lagi ilusi, zamanuha untuk membekalkan model fesyen terbaru anda. Lupakannya. Dan jangan batu bot – ia lebih selamat menjadi jisim kelabu, bukan pengecualian kepada peraturan. Ini jelas. Atau tidak?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 1 = 3