Bagaimana untuk membawa pemikiran dan perasaan mengikut urutan: 6 teknik pensification cepat

1. Pernafasan yang mendalam

Qigong bukan sahaja gimnastik trauma, tetapi juga salah satu teknik yang berjaya untuk mengatasi tekanan. Squats cetek disertai oleh buaian tangan dan pernafasan khas. Teknik ini mudah dipelajari tanpa latihan di mana-mana umur dan selepas latihan pertama untuk merasakan bagaimana keadaan fizikal dan emosional bertambah baik.

Lapan belas latihan asas membantu mengawal pernafasan dan menggantung dialog dalaman. Sekiranya anda terlibat sekali atau dua kali dalam seminggu, maka dalam keadaan yang tertekan akan cukup untuk memulihkan irama pernafasan dan membayangkan bagaimana anda melakukan senaman itu agar dapat cepat sampai ke deria anda dan menyesuaikan suasana kerja.

2. Latihan autogenik

Latihan autogenous difahami sebagai urutan latihan khusus dengan peningkatan kepekatan pada sensasi.

Pertama anda perlu menyedari berat badan anda sendiri, dan kemudian bayangkan bagaimana haba dituangkan di atasnya – ia membantu untuk memperdalam kelonggaran otot dan menyebabkan aliran darah.

Latihan autogenik boleh dipraktikkan di tempat duduk atau berbohong yang selesa. Ia membantu untuk melegakan sepenuhnya, melegakan tekanan fizikal dan psikologi, dan juga dapat melegakan pelbagai penyakit kardiovaskular dan psikosomatik yang disebabkan oleh tekanan.

3. kesunyian dalaman

Luruskan punggung anda, tutup mata anda, berehat dan menumpukan perhatian pada menghirup dan menghembuskan nafas. Aliran pemikiran yang tidak senonoh akan berhenti secara beransur-ansur. Dalam masa 10-15 minit, anda akan dapat meneruskan perniagaan anda dengan tenaga baru, yang dikenakan tenaga.

Meditasi bukan sihir atau agama. Matlamatnya adalah untuk menenangkan minda dan memulihkan keharmonian rohani. Anda sentiasa boleh memuat turun arahan relaksasi khas atau meditasi berpandu dan mendengarnya pada masa yang sesuai.

4. Bunyi muzik

Bersantai dan mengalihkan perhatian dari pemikiran yang tidak menyenangkan membantu muzik kegemaran anda. Cari lagu yang mengesahkan kehidupan atau lagu gembira yang mengingatkan anda tentang kebaikan dan keyakinan. Sing atau tenggelam ke pukulan.

5. Kata-kata sokongan

Kadang-kadang saya ingin mendengar kata-kata sokongan, tetapi orang yang rapat tidak ada atau saya menghadapi masalah. Simpan sebut harga atau buku-buku inspirasi yang akan meningkatkan semangat anda, sebagai contoh, “Hidup Sihat dan Integral” oleh Neil Donald Walsh.

Kata-kata tentang hidup di sini dan sekarang, menikmati setiap hari, bersikap toleran antara satu sama lain dan merasa bersyukur atas perkara-perkara kecil seperti sarapan pagi atau air panas yang lazat (seseorang dan tidak memilikinya!) Penuh kebijaksanaan penting. Di dalam, kita juga bersetuju dengan mereka, tetapi sering melupakannya.

6. Tenang, tenang sahaja

Jangan berputus asa peraturan “Count to 10”. Di dalam kamu, bisul pelanggaran? Jangan jawab dengan segera, tunggu beberapa jam. Pada masa ini, anda akan mempunyai masa untuk mengambil kata-kata yang sangat diperlukan atau anda tidak perlu menjawabnya.

Jangan menghina diri kerana kegagalan. Cuba analisa kesilapan sebagai pemerhati luar, seolah-olah orang lain berada dalam keadaan yang tertekan. Ini akan membantu untuk mengelakkan emosi yang tidak perlu. Lukis kesimpulan dan berjanji untuk buat masa yang lain secara berbeza. Kebencian terhadap diri sendiri mengambil kekuatan dan tidak membenarkan bergerak ke hadapan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

62 − 54 =