Lagu ini akan membuatkan anda tidur dalam masa 8 minit sahaja

Saya yakin bahawa tiada siapa yang meragui hakikat bahawa muzik mempunyai kesan yang besar terhadap keadaan psiko-emosi kita. Dengan bantuan lagu-lagu muzik yang berbeza, seseorang boleh bersorak, memberi inspirasi, membuat anda berfikir atau menangis. Dan ternyata ternyata tertidur.

Pada tahun 2011, ahli pasukan British Marconi Union dengan kerjasama para saintis dari British Academy of Sound Therapy memutuskan untuk membuat komposisi muzik yang akan memberi kesan menenangkan kepada pendengar. Hasilnya melebihi semua jangkaan.

Komposisi tanpa berat berlaku hanya selama lebih lapan minit dan tepu dengan pelbagai bunyi elektronik dan kesan khas. Irama yang diukurnya menjadikan jantung anda kurang dan kurang, pernafasan menjadi ringan, dan kelopak mata menutup diri. Kesan dari sekeping muzik ini telah mengagumkan para penyelidik bahawa Weightless telah disertakan oleh majalah Time dalam senarai 50 ciptaan paling penting tahun ini.

Sudah tentu, jangan berharap trek ini akan membuang anda pada jangka masa atau semasa kerja. Untuk muzik untuk bertindak, perlu membuat keadaan yang sesuai: selesaikan, selesaikan, letakkan pada fon kepala, tutup mata anda. Dalam kes ini, tidur yang tertidur berlaku dengan mudah dan tidak menentu walaupun di kalangan orang-orang yang biasanya mengalami insomnia.

Oleh itu, pada masa akan datang anda tidak boleh tidur, hanya berfikir tentang cara yang indah ini. Saya harap dia akan membantu anda.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 2 = 1