10 hadiah buatan sendiri untuk Hari Valentine

Apabila anda berfikir tentang hadiah buatan sendiri, ia bukan masalah menyimpan wang, kerana untuk melakukan sesuatu dengan tangan anda sendiri, anda perlu membeli komponen yang berbeza. Oleh itu, hadiah seperti itu boleh membuat banyak wang, begitu juga dengan biasa, yang dibeli, dan tentunya lebih banyak daripada masa anda. Mengapa kemudian kerja?

Pertama, hanya hadiah buatan sendiri akan mempunyai ciri-ciri individu, mengandungi mesej untuk hanya satu orang, yang sangat bagus.

Kedua, kerana mereka sering berkata, perkara utama bukan hadiah, tetapi perhatian. Sekarang bandingkan jumlah perhatian apabila seseorang hanya pergi ke kedai dan memilih sesuatu dan apabila dia membeli semua komponen, berfikir melalui konsep dan melakukan sesuatu dengan tangan mereka sendiri.

Berikut ialah 10 slider dengan panduan langkah demi langkah. Gunakan idea dan imaginasi anda sendiri.

1. Wang Rose

Jika anda memutuskan untuk menderma wang, anda boleh menyerahkannya bukan sahaja, tetapi dalam bentuk mawar yang indah. Kegembiraan berganda dijamin – anda memberi wang dan perhatian.

bagaimana membuat wang tunai meningkat

Untuk bunga mawar, anda perlu 5-7 wang kertas dengan denominasi, dawai, reben hijau, daun buatan, gam. Risalah dan reben boleh dibeli di jabatan untuk kedai bunga.

bagaimana membuat wang tunai meningkat

Lipat wang kertas itu separuh, bengkokkan tepi dalam arah yang berbeza. Daripada nota ini, kami akan membuat rosebud kemudian.

bagaimana membuat wang tunai meningkat

Kami melipat duit syiling yang tinggal, seperti yang ditunjukkan dalam gambar itu, membongkok tepi dalam satu arah. Daripada ini kita akan membuat kelopak.

bagaimana membuat wang tunai meningkat

Kami meletakkan wang kertas pada wayar, kami memutarkan hujung dawai bahawa wang kertas tidak jatuh.

bagaimana membuat wang tunai meningkat

Apabila anda memutarkan putik, masukkan jari di dalam wang kertas dan kelopak keliling di sekelilingnya, maka ia akan berubah menjadi banyak.

bagaimana membuat wang tunai meningkat

Begitu juga, anda meletakkan nota petal pada wayar dan memutarnya. Buat mereka berbeza dalam bentuk, maka bunga mawar akan kelihatan semula jadi.

bagaimana membuat wang tunai meningkat

Keluarkan kelopak di sekeliling putiknya dan angin wayar dengan pita supaya semua rod tetap bersama.

bagaimana membuat wang tunai meningkat

Lem ke daun tiruan pita, supaya bunga mawar itu seperti nyata.

bagaimana membuat wang tunai meningkat

2. Nama cawan

Di sini pada huruf lingkaran ditarik, tetapi dengan teknologi yang sama anda boleh menarik apa-apa: menulis nama, membuat hati atau menterjemahkan gambar lucu.

bagaimana membuat cawan dengan tulisan

Untuk cawan buatan sendiri dengan gambar yang anda perlukan:
putih cawan porselin, gunting, penanda untuk porselin, kertas karbon (kertas karbon), pensil atau pen, pita, dicetak atau gambaran di atas kertas, anda akan diterjemahkan ke dalam cawan.

04095043-DIYmonogrammug2

Potong kertas dari kertas yang anda mahu lihat pada cawan, dan sekeping salinan yang sama. Salin salinan pada cawan dengan sebelah gelap, di atas – gambar, dan padanya dengan pita pelekat.

bagaimana membuat cawan dengan tulisan

Lingkaran kontur gambar dengan pensil atau pen supaya imej dicetak pada cawan.

bagaimana membuat cawan dengan tulisan

Dengan bantuan salinan di cawan, kontur gambar dicetak. Selepas itu, anda melukis gambar sebagai penanda untuk porselin. Jika anda membuat nama cawan, anda boleh mengisi garis besar huruf dengan pukulan serong. Kelihatan sejuk.

bagaimana membuat cawan dengan tulisan

Setelah imej anda siap, biarkan penanda kering selama 24 jam, dan kemudian bakar dalam ketuhar pada 160 ° C selama 1.5 jam. Selepas ini, cawan boleh dibasuh walaupun di mesin basuh pinggan mangkuk, dan prasasti itu tidak akan dihapuskan.

bagaimana membuat cawan dengan tulisan

 3. Notepad

Hadiah ini cukup mudah untuk dibuat, dan anda boleh menghiasnya seperti yang anda suka. Daripada burung hantu merah jambu pada penutup boleh menjadi foto bersama anda, hati, hasrat atau sesuatu seperti itu.

cara membuat notepad

Perlu: timbunan kertas pencetak (kertas boleh digunakan dalam warna yang berbeza untuk notebook yang lebih asal atau dicetak pada setiap sehelai salinan pucat foto kegemaran anda), gunting, stapler, gam, kertas reka bentuk untuk penutup, kotak kadbod.  cara membuat notepad

Bendakan kertas itu separuh.

cara membuat notepad

Letakkan buku nota notebook masa depan di dalam kotak dan lingkaran penanda. Sila ambil perhatian bahawa penutup mestilah beberapa sentimeter lebih besar daripada kepingan, jadi biarkan beberapa sentimeter dari setiap tepi.

cara membuat notepad

Balutkan kadbod dipotong dari kadbod dalam kertas rekaan (anda boleh menggunakan kertas yang indah untuk hadiah), gamkan kertas itu ke kadbod.

cara membuat notepad

Pasang helaian notebook dengan stapler ke penutup di beberapa tempat.

cara membuat notepad

 4. Mesej cinta dari papan kekunci

Perisytiharan asal cinta dari papan kekunci komputer. Anda perlu: bingkai dengan kaca, papan kekunci lama, cat cahaya atau gelap, stensil dan penanda atau kuku hitam.

04102246-merah

Dapatkan bilangan kunci yang betul, cat protein mereka dengan cat atau varnis dan biarkan kering. Buat stensil dengan huruf yang diperlukan (anda boleh memuat turun fon di Internet dan mencetaknya, kemudian potong tengah dengan bilah dan gunakannya sebagai stensil). Pada kekunci kering, gunakan stensil dan tulis huruf yang dikehendaki dengan penanda atau cat hitam atau kuku cat.  04102350-menulis

Melekatkan kunci yang sedia ada di dalam bingkai di belakang kaca. Bingkai itu boleh dibeli di jabatan seni atau di salon foto.  04102547-merah-dan-hitam-480x450

 5. Cincin diperbuat daripada dawai

Cincin sedemikian boleh dibentangkan sebagai tambahan kepada hadiah utama atau sebagai kejutan kecil yang menyenangkan.

bagaimana untuk membuat cincin dawai

Anda perlu: tang, tang, kawat merah, objek bulat, saiz jari.  bagaimana untuk membuat cincin dawai

Untuk bermula, gunakan objek bulat untuk membuat bahagian yang akan merapatkan jari. bagaimana untuk membuat cincin dawai

Sekarang dengan bantuan tang melengkung wayar, seperti yang ditunjukkan dalam angka-angka. bagaimana untuk membuat cincin dawai

bagaimana untuk membuat cincin dawai

bagaimana untuk membuat cincin dawai

bagaimana untuk membuat cincin dawai

bagaimana untuk membuat cincin dawai

Kami cangkuk satu pinggir jantung dan mengeluarkan wayar yang berlebihan oleh pemotong wayar.  bagaimana untuk membuat cincin dawai

Kami menaruh baki hati. bagaimana untuk membuat cincin dawai

 6. Wallet untuk mengecas telefon

kes telefon untuk telefon bimbit

Untuk dompet ini, anda perlu merasakan padat, gunting atau pisau pejabat tajam, kain dengan hati atau perhiasan lain.

kes telefon untuk telefon bimbit

Pertama anda perlu mengukur saiz telefon dan pengecasnya. Telefon itu patut muat secara bebas dalam dompet, dan tetingkap persegi di bahagian atas – pergi melalui pengecas.  kes telefon untuk telefon bimbit Hadiah yang sangat berfungsi: kini telefon yang dikenakan tidak boleh secara tidak sengaja dijatuhkan ke lantai, dan jika kord itu pendek, telefon tidak akan tergantung di dalamnya dari sentimeter dari lantai.
kes telefon untuk telefon bimbit

 7. Zarah cinta

Ini adalah beg kecil yang sejuk dengan teka-teki buatan sendiri dari foto yang dikongsi anda. Sangat bagus dan asli.

foto sebagai hadiah

Anda perlu: a dakwat hitam atau pes pen, stensil (anda boleh buat sendiri), berus atau kapas swab, putih beg kain (ia juga mungkin untuk membuat yang terbaik, sambil menambah bahagian mengetatkan tali).  foto sebagai hadiah

Kami meletakkan stensil pada beg, membetulkannya dengan pita pelekat dan tepat meletakkan huruf.  foto sebagai hadiah

Untuk teka-teki, anda akan memerlukan foto kegemaran anda, beberapa tong ais krim, gam dan kerani pejabat tajam.  foto sebagai hadiah

Sebarkan bahagian belakang foto dengan gam dan lancarkan tong ais krim dengan lancar, berdekatan satu sama lain. foto sebagai hadiah

Apabila semua tongkat dibentangkan, tulis beberapa ucapan tahniah dari belakang.  foto sebagai hadiah

Apabila gam kering, tukar dan perlahan-lahan memotong teka-teki dengan pisau alat tulis.  foto sebagai hadiah

Ia tetap hanya untuk meletakkan teka-teki selesai di dalam beg dan memberi kepingan cinta pada separuh kedua anda.  foto sebagai hadiah

8. Lampu pengiktirafan

Souvenir menarik dengan makna. Di atas alas lampunya ditulis: “Cahaya hidup saya.”

bagaimana untuk membuat lampu dengan hati di dalamnya

Keluarkan semua “bahagian” dari mentol.  bagaimana untuk membuat lampu dengan hati di dalamnya

Dari wayar merah dengan bantuan tang kami memutarkan hati. Dengan cara ini, jika wayar tetap, anda boleh membuat hati cincin.  bagaimana untuk membuat lampu dengan hati di dalamnya

 9. Buku cinta anda

Sebuah buku kecil dari foto gabungan kegemaran anda dengan penerangan dan pengakuan.  bagaimana membuat photobook

Pilih dan cetak foto pada foto kegemaran anda dalam format yang sama, supaya terdapat ruang kosong untuk tulisan di sebelah kiri.

bagaimana membuat photobook

Pada setiap gambar, anda boleh menulis hasrat, pengisytiharan cinta atau beberapa saat dari sejarah hubungan anda, mungkin jenaka biasa atau sesuatu yang lain.  bagaimana membuat photobook

 10. Beer untuk orang yang disayangi

Hadiah ini adalah untuk gadis-gadis yang paling kreatif, yang lelaki gila tentang bir.

04111821-imag1212-630x450

Anda akan memerlukan botol dengan bir kegemarannya, sebaik-baiknya dengan gred yang berbeza. Mengenai bilangan yang menentukan sendiri.

04115935-fourth-three-630x450

Label dikeluarkan dari botol, dan untuk pendaftaran anda perlu: kertas tebal, cat, penanda, pelekat-hati, gam, gunting dan laut imaginasi.

04112010-pertama-tiga-630x450

Idea untuk inskripsi: teka-teki, mengisyaratkan jenama bir, dan pada masa yang sama termasuk sesuatu seperti “untuk seorang lelaki tercinta”; jenaka anda yang berkaitan dengan bir;
inskripsi dengan makna “Terutama untuk anda”, dengan namanya, julukan penyayang, dll. 04112155-ketiga-tiga-630x450

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 1 = 9