Bagaimana mencari kawan di mana-mana umur

Petua mudah untuk membantu anda berteman

 1. Sentiasa tinggal sendiri. Oleh itu, anda tidak akan menipu sesiapa apabila anda bertemu dengan mereka dan tidak mengecewakan apabila mereka mengenali anda dengan lebih baik.
 2. Pikirkan dengan baik tentang apa yang anda nilai paling banyak kepada orang dan dengan siapa anda lebih mudah berkomunikasi. Teringatlah ini apabila mencari kawan-kawan baru.
 3. Janganlah berprasangka, jangan menghukum orang baru dengan khabar angin atau kesan pertama. Belajarlah seorang yang lebih baik, kemudian buat kesimpulan.
 4. Persahabatan adalah hubungan yang saling menguntungkan. Tawarkan bantuan apabila anda melihat bahawa seseorang memerlukannya. Jika ini sahabat sejati, maka anda boleh mengira bantuan sebagai balasan.
 5. Berhubung dengan rakan-rakan baru: berkomunikasi di Internet, berunding dengan mesyuarat baru, cuba untuk mempelbagaikan masa lapang bersama. Tetapi jangan terlalu berterusan. Jika seseorang mengabaikan anda, jangan mencerca.
 6. Jangan risau jika kenalan baru kehilangan minat anda. Mungkin anda tidak bertemu orang yang anda perlukan, atau membuat kesilapan. Menganalisis pengalaman dan terus mencari.

Bagaimana mencari kawan-kawan dalam talian

Dengan penyebaran Internet, ramai di antara kita mula menghabiskan lebih banyak masa di belakang monitor dan kurang berkomunikasi secara langsung. Ini adalah fakta. Tetapi tidak semua begitu jelas. Rangkaian itu hanya alat, dan semua orang menggunakannya dengan cara mereka sendiri.

Internet dapat dilihat sebagai tempat perlindungan dari dunia nyata, dan cara sosialisasi yang kuat. Tempat dan perkhidmatan, yang akan dibincangkan kemudian, setiap hari memperkenalkan sejumlah besar orang. Hari ini anda boleh memulakan persahabatan di sana.

Cari rakan dalam komuniti dalam talian

Forum internet, bilik sembang dalam mesej segera seperti WhatsApp dan Telegram, halaman awam dan kumpulan di Facebook, VKontakte, Odnoklassniki dan rangkaian sosial lain adalah semua platform untuk carian berkesan untuk kenalan baru.

Anda hanya perlu memilih komuniti yang betul, di mana orang boleh menarik minat anda, dan dengan perlahan-lahan menjemput mereka untuk berkenalan. Tidak ada yang rumit.

Jika anda tinggal di sebuah bandar kecil, cari komuniti dengan geografi dalam fikiran. Dalam rangkaian sosial yang besar, hampir setiap penyelesaian mempunyai kumpulan tempatan seperti “Biasa Bryansk” atau “Terdengar di Chernigov,” di mana anda boleh berkomunikasi dengan rakan-rakan senegara. Untuk mencari kumpulan sedemikian, sudah cukup untuk memasukkan nama penyelesaian anda dalam carian perkhidmatan.

Apabila anda mencari komuniti, lihat penerangannya, baca rekod pengguna lain. Jadi, anda akan mengetahui bagaimana tarikh temu janji sedang berlaku di sini. Selalunya peserta secara langsung menyiarkan maklumat ringkas tentang diri mereka dengan cadangan untuk mengenali. Dalam “VKontakte” biasanya data ini dihantar kepada pentadbir, dan mereka sudah meletakkannya untuk peserta lain dari kumpulan bagi pihak penghantar. Anda boleh menjawab salah satu penerbitan ini atau meninggalkan anda sendiri.

Bagaimana untuk mencari rakan di VC Bagaimana mencari kawan-kawan dalam talian

Jika anda berasal dari sebuah bandar besar, maka masuk akal untuk mencari komuniti kepentingan, tanpa merujuk kepada penyelesaian. Ia boleh menjadi ruang sembang untuk panggung wayang, memancing awam atau forum untuk bina badan. Pilih apa yang paling dekat dengan anda.

Perkara utama ialah bandar anda hebat, dan masyarakatnya popular. Kemudian di kalangan penontonnya pasti akan menjadi “jiran” anda.

Dalam komuniti yang menarik, perhimpunan yang dipanggil adalah popular – mesyuarat massa peserta untuk kenalan dan masa lapang bersama. Acara sedemikian dianjurkan oleh peserta sendiri atau oleh pentadbiran. Sebagai contoh, kita boleh memetik pertemuan pengguna LiveLib, platform sosial untuk pencinta buku. Tetapi sebelum anda pergi ke acara sedemikian, buktikan diri anda di mahkamah. Mengambil bahagian dalam perbincangan, membuat penerbitan anda – biarkan mereka melihat anda dan mengambilnya.

Sesetengah kumpulan minat mempunyai bahagian khusus untuk berkencan. Sebagai contoh, di tapak laman lucu Pikabu terdapat cawangan popular “Dating League”. Peserta dari bandar dan negara yang berbeza memberitahu diri mereka sendiri dan menawarkan untuk bertemu di luar talian. Selepas pendaftaran percuma anda boleh menulis kepada orang yang berminat dengan anda, atau menyiarkan soal selidik anda.

Bagaimana mencari kawan-kawan di Pikabu

Cari kawan melalui perkhidmatan kencan

Web ini penuh dengan perkhidmatan yang direka khusus untuk dating. Selalunya dengan bantuan mereka, mereka mencari pasangan untuk hubungan seks atau romantis, tetapi tidak ada yang menghalang anda mencari rakan dengan cara ini.

Dalam Tinder yang sama, perkhidmatan temu janji dalam talian terbesar di dunia, anda boleh mencari orang untuk komunikasi mesra dengan mudah. Selepas pendaftaran, jelas menunjukkan dalam profil peribadi anda bahawa anda sedang mencari syarikat untuk pergi ke pawagam, pameran, konsert atau acara lain yang nampak sesuai. Tanah yang baik untuk berteman.

Aplikasi ini akan menyambung ke akaun Facebook anda dan memaparkan profil pengguna yang rapat dengan anda dan yang berkaitan dengan minat anda. Anda boleh menandakan nama orang yang anda suka tanpa nama. Perkara yang sama akan dilakukan dengan permohonan anda. Sekiranya pemilihan sepadan, permohonan itu memberitahu kedua-duanya dan anda boleh memulakan surat-menyurat.

Terdapat juga perkhidmatan yang diasah hanya untuk mencari rakan-rakan. Mereka tidak begitu popular, tetapi sepenuhnya konsisten dengan matlamat anda. Antara projek itu – platform untuk mencari rakan TourBar rakan-rakan dan perkhidmatan MyFriends kencan yang ramah.

Cari kawan dalam permainan dalam talian

Jika anda tidak pernah bermain permainan berbilang pemain, maka anda tidak boleh mengesyaki betapa kuatnya ikatan sosial yang mereka buat antara pemain. Di dunia maya mereka tidak hanya mencari rakan-rakan yang sebenar, tetapi juga suami dan isteri masa depan.

Permainan seperti Destiny, Overwatch dan World of Warcraft membuat situasi di mana anda perlu berinteraksi dengan orang yang tidak dikenali. Anda bergabung dengan pemain lain untuk tujuan yang sama dan pengalaman pengembaraan bersama. Dalam keadaan sedemikian, mudah untuk mendapatkan lebih dekat dan mencari topik umum untuk perbualan. Jika anda mahu, anda boleh terus berkomunikasi di dunia sebenar.

Bagaimana untuk mencari kawan dalam permainan dalam talian

Jika anda dalam talian, jangan lupa tentang etiket rangkaian

 1. Rapi profil Internet anda. Keluarkan jawatan dan gambar, kerana yang anda mungkin kelihatan lebih buruk daripada yang sebenarnya.
 2. Siarkan profil anda untuk rakan masa depan, ringkas menggambarkan kualiti, matlamat kenalan dan minat anda.
 3. Cuba tulis dengan cekap, gunakan tanda baca.
 4. Jangan menyalahgunakan emotikon, tanda seru dan huruf besar.
 5. Sekiranya perlu, jangan memecahkan mesej ke beberapa bahagian. Selesaikan pemikiran itu, dan kemudian hantar, supaya tidak merengsakan ahli hubungan dengan aliran pemberitahuan.
 6. Elakkan kata sepele seperti “Hello, bagaimana dengan anda?”.
 7. Jangan bersumpah.
 8. Jangan hina itu.
 9. Jangan berhujah dengan perkara kecil, hormati sudut pandang para sahabat.
 10. Jadilah sopan.

Sekiranya komunikasi anda dari dunia maya pergi kepada yang sebenar (dan inilah yang anda mahu, betul?), Anda pasti akan mendapat beberapa petua dari titik seterusnya.

Cari kawan di luar talian

Jika anda seorang lelaki tua dan tidak suka semua perkara maya ini, anda sentiasa dapat mencari orang yang menarik di dunia nyata.

Cari kawan di sekolah atau di tempat kerja

Sekolah, universiti dan pejabat adalah tempat di mana kenalan baru biasanya bermula. Tetapi kerana anda membaca artikel ini, ini bermakna bahawa dalam kes ini pilihan ini tidak berfungsi.

Jika ada orang dalam pasukan yang anda tidak suka untuk berteman, tetapi tidak ada yang mengambil inisiatif, bawa ke tangan anda sendiri. Bercakap kepada pemimpin tentang aktiviti bersama seperti kenaikan selepas kerja dalam penalti atau bar. Anda hanya boleh menawarkan pilihan ini secara langsung kepada rakan sekerja anda. Persekitaran tidak formal akan membuat prasyarat untuk hubungan persahabatan.

Jika anda belajar atau bekerja dari jauh atau dalam pasukan tidak ada orang yang dekat dengan semangat, ada cara yang radikal – untuk mengubah tempat kerja atau belajar. Tetapi sebelum tindakan tegas, cuba pilihan berikut.

Cari kawan di bahagian tempatan dan kelab minat

Satu lagi cara datuk untuk mencari kawan adalah mendaftar di bahagian sukan. Adalah wajar untuk memilih sukan pasukan seperti bola sepak, hoki atau bola baling. Sebagai alternatif, anda boleh berfikir tentang menari.

Sekiranya anda tidak suka sukan aktif, cuba cari kelab untuk kepentingan anda. Ia boleh menjadi institusi di mana mereka bermain permainan meja atau membincangkan kesusasteraan. Pilih berdasarkan minat anda: ini akan membantu anda mencari orang yang berfikiran sama. Alamat-alamat kelab tersebut biasanya di Internet.

Berkomunikasi secara langsung, jangan lupa tentang adab-adab

 1. Sebelum mesyuarat itu, berfikir tentang cara meluangkan masa sebagai menarik yang mungkin. Tawaran pilihan anda kepada kenalan baru. Tanya jika mereka ada cadangan.
 2. Jangan terlambat untuk mesyuarat: tidak ada yang suka menunggu.
 3. Jangan melanggar ruang peribadi seseorang.
 4. Buka tempat baru, aktiviti dan perjalanan.
 5. Gunakan helah psikologi untuk menggembar-gemborkan para pengulas.

Semoga tip ini akan membantu anda mencari rakan baru. Kami akan gembira jika anda berkongsi pengalaman anda.

Baca juga

 1. Bagaimana untuk menjaga persahabatan dari jarak →
 2. Bagaimana untuk berhenti menjadi pemalu dari semua orang dan segala-galanya: 10 kaedah berkesan →
 3. Bagaimana mengenali seorang gadis: 16 dewan kerja →
 4. Bagaimana untuk bertemu dengan seorang lelaki: 10 petua yang dipercayai untuk pelbagai gadis →
 5. 13 tips untuk menikmati kesendirian →

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

78 − = 68