Bagaimana untuk mengira berapa banyak wallpaper yang anda perlukan

Apa yang menentukan bilangan wallpaper

Dari saiz bilik (kira-kira ini di bawah) dan dari reka bentuk. Dalam satu roll, biasanya 10 meter. Jika kertas dinding itu monokrom, dan ketinggian siling adalah 2.5 meter, anda boleh memotong gulung itu menjadi empat jalur. Jika gambar itu perlu disesuaikan, jalur akan menjadi tiga.

Docking Percuma

Cara menghitung berapa banyak wallpaper yang anda perlukan: Docking percuma
stroyday.ru

Tiada pertindihan gambar: gulung itu hanya dipotong kepada bilangan panel yang betul. Biasanya ia adalah kertas dinding monofonik, kertas dinding dengan corak abstrak atau jalur menegak.

Docking langsung

Cara mengira berapa banyak wallpaper yang anda perlukan: Terus dok
stroyday.ru

Rajah hendaklah digabungkan secara mendatar supaya band jiran bermula dengan elemen yang sama. Dan di sini segala-galanya akan bergantung pada ketinggian hubungan – jarak di mana corak mengulang (ia ditunjukkan pada label). Dalam kes yang paling teruk, anda perlu membuang ketinggian hampir hubungannya, jadi apabila mengira ia, anda perlu menambah ketinggian siling.

Docking Displaced

Bagaimana untuk mengira berapa banyak wallpaper yang anda perlukan: Mengetepikan offset
stroyday.ru

Lukisan itu terletak secara menyerong, oleh itu setiap kain telah dipindahkan. Biasanya, separuh hubungannya. Dalam kes ini, untuk ketinggian siling anda perlu menambah ketinggian hubungan dan nilai offset: kedua-dua nombor yang anda akan dapati pada label.

Bagaimana untuk mengira jumlah wallpaper menggunakan jadual

Ini adalah cara yang ideal jika ruangan adalah persegi atau segi empat tepat, dan kertas dinding tidak memerlukan yang sesuai. Kita hanya perlu kawasan bilik dan ketinggian siling.

Pengiraan kuantiti kertas dinding sempit (lebar – 53 cm, panjang – 10 meter).

Bagaimana untuk mengira berapa banyak wallpaper yang anda perlukan: Pengiraan dinding sempit
remont-otdelka-m.ru

Pengiraan kuantiti kertas dinding lebar (lebar – 106 cm, panjang – 10 meter).

Bagaimana untuk mengira berapa banyak wallpaper yang anda perlukan: Pengiraan dinding lebar
remont-otdelka-m.ru

Bagaimana untuk mengira bilangan dinding secara matematik

Sekiranya bilik mempunyai bentuk yang kompleks, terdapat selekoh dan niche, lebih baik dikira pada perimeter. Untuk melakukan ini, tambah panjang semua dinding. Pembukaan tingkap dan pintu dengan lebar kurang daripada 60 cm disamakan dengan dinding rata, yang lebih luas dikecualikan daripada pengiraan. Nilai terhasil dibundarkan.

Contoh: 2.75 m + 3 m + 0.4 m + 2.85 m + 4 m + 0.65 m = 13.65 m ≈ 14 m.

Kemudian anda perlu menentukan bilangan band: membahagi perimeter ke lebar roll. Mari kita kembali kepada contoh kami: 14 m / 1.06 m = 13.2. Kami bulat ke sisi besar – 14 kanvas kertas dinding lebar. Untuk kertas dinding sempit: 14 m / 0.53 m = 26.4. Itulah 27 band.

Kini kita perlu menentukan berapa banyak band yang boleh diperolehi dari satu gulungan: panjang gulungan itu hendaklah dibahagikan dengan panjang jalur. Dan di sini terdapat tiga pilihan:

  1. Jika kertas dinding tidak memerlukan pelarasan, panjang jalur adalah sama dengan ketinggian siling. 10 m / 2.75 = 3.6 ≈ 3.
  2. Jika kertas dinding dengan dok secara langsung, panjang jalur adalah sama dengan jumlah ketinggian siling dan ketinggian hubungan (0.6 m). 10 m / (2.75 + 0.6) = 2.9 ≈ 2.
  3. Jika kertas dinding dengan dok pengikat, panjang jalur adalah sama dengan jumlah ketinggian siling, ketinggian hubungan (0.6 m) dan nilai offset (0.3 m). 10 m / (2.75 + 0.6 + 0.3) = 2.7 ≈ 2.

Langkah terakhir: kita memerlukan bilangan kumpulan yang dibahagikan dengan bilangan jalur dalam roll. Jika kertas dinding adalah luas, 14 hendaklah dibahagikan kepada 3 atau 2. Jika sempit, bahagikan dengan 3 atau 2 akan memerlukan 27 band.

Bagaimana mengira jumlah wallpaper menggunakan perkhidmatan dan aplikasi

Cara terpantas, jika anda tahu parameter bilik, dan yang paling mudah, jika tidak berteman dengan matematik. Web mempunyai banyak kalkulator kertas dinding, di sini hanya beberapa yang baik.

  • Kalkulator kertas dinding dari calc.by. Ia mengira kedua-dua kawasan dan perimeter, yang membolehkan anda mengecualikan pintu dan tingkap bukaan dari pengiraan. Anda juga boleh menentukan lebar dan diameter roll.
  • Kalkulator kertas dinding dari calc.ru. Mengira perimeter. Membantu menentukan berapa banyak kertas dinding dan gam yang anda perlukan.
  • Kalkulator kertas dinding dari remont-online.com. Pertama pilih konfigurasi bilik, kemudian memacu lebar dinding dan dinding. Anda juga boleh menentukan harga setiap roll untuk melihat jumlah kos pemadatan.

Jika anda sudah berada di kedai, gunakan pengiraan untuk permohonan itu. Berikut adalah dua percuma dengan penarafan yang baik.

Bolehkah saya kembali ke kedai kertas dinding tambahan

Perkara 25Perkara 25. Hak pengguna untuk menukar barangan dengan kualiti yang sesuai Undang-undang Perlindungan Hak Pengguna memberi pulangan jumlah barangan yang dibeli, Jika dia tidak sesuai dengan bentuk atau warna. Dan dalam keadaan tertentu.

  1. Kertas dinding itu dijual tepat dengan gulungan, bukan oleh meter. Dalam senaraimakanan SENARAI kualiti sesuai tidak tertakluk kepada bayaran balik atau pertukaran untuk barangan yang sama saiz lain, bentuk, dimensi, gaya, warna atau konfigurasi barang bukan makanan yang berkualiti, tidak tertakluk kepada pemulangan atau pertukaran, ada bahan penamat. Tetapi kita hanya bercakap mengenai barang yang dijual dalam meter.
  2. Kertas dinding tetap tidak dibuka, tidak dapat dipecahkan dan tidak tercalar.
  3. Sejak pembelian, tidak melebihi 14 hari telah berlalu. Apabila membeli dalam talian – 7 hari.
  4. Terdapat cek atau dokumen lain yang mengesahkan fakta pembelian. Sekiranya cek tidak dipelihara, anda boleh meminta daftar tunai (kedai menyimpannya selama sebulan) atau menarik saksi.

Dengan kata lain, jika anda tidak menyukai kertas dinding, anda boleh membawanya semula ke kedai. Semua gulung. Dalam kes ini, penjual akan menawarkan produk yang serupa, dan jika tidak ada, anda boleh menulis permintaan untuk pengembalian dana.

Untuk memulangkan satu atau dua gulung tambahan selepas pembaikan akan menjadi masalah. Tetapi kedai besar biasanya bertemu pelanggan. Lagipun, mereka membeli kertas dinding dalam kelompok besar, dan tambah atau tolak satu roll tidak menjejaskan pelaksanaannya. Kesetiaan pelanggan lebih mahal.

Sekiranya, sila nyatakan dasar pulangan sebelum membeli.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 8 = 1