Cara membuat seluar jeans yang kasar: langkah demi langkah arahan

Langkah 1. Sediakan semua yang anda perlukan

  1. Jeans lama. Biru, hitam atau biru – tidak mengapa. Perkara utama adalah untuk mereka duduk dengan baik pada anda. Sangat sesuai klasik dan teman lelaki, tetapi dengan gaya seperti kurus perlu lebih berhati-hati. Sekiranya seluar dalam rapat mengelilingi paha, ada risiko bahawa kulit yang dijahit akan jatuh melalui selubung.
  2. Kapur, sisa atau penanda. Ia perlu untuk menandakan lubang masa depan.
  3. Gunting tajam atau pisau penulisan. Ia adalah lebih mudah untuk membuat sayatan besar dengan gunting khusus, dan kecil dengan manicure. Jadi masak kedua-duanya. Juga, anda boleh membuat lubang dengan pisau perkeranian – yang lebih mudah.
  4. Pinset dan jarum atau jarum darning. Pengencang akan diperlukan untuk menarik benang yang tidak perlu dari kain, dan jarum atau jarum – untuk membuat pinggiran di sekeliling tepi.
  5. Pumice, kertas pasir dan peluntur. Dengan bantuan mereka, anda boleh memberikan seluar jeans yang lebih teliti.
  6. Papan pemotong kayu atau kadbod. Dengan mereka, ia akan menjadi lebih mudah untuk memotong dan mengelap lubang, kerana anda tidak boleh takut merosakkan bahagian bawah seluar.

Penyesuaian memerlukan pendekatan kreatif, kesabaran dan masa. Buat pertama kali pembuatan semula seluar jeans boleh membawa anda beberapa jam, tetapi hasilnya berbaloi.

Langkah 2. Buat markup

Lubang huru-hara boleh membawa kepada hakikat bahawa perkara itu akan berada dalam tong sampah. Sebagai contoh, jangan membuat lubang terlalu dekat dengan tali pinggang. Slot seperti ini hanya dibenarkan jika poket mengintip adalah sebahagian daripada reka bentuk kreatif.

Sebelum anda mengambil gunting, letakkan seluar jeans dan lukis anda, di mana lubang dan menggosok akan terletak.

Cara membuat seluar jeans yang kasar: membuat markup
pinterest.com

Untuk meneka dengan pasti, cari gambar jeans jeans yang bergaya. Pilih yang paling berjaya, pada pendapat anda, lokasi dan bertindak dengan analogi.

Cara membuat seluar jeans yang kasar: memilih imej
brako.com

Langkah 3. Buat lubang

Untuk mendapatkan lubang melintang panjang di lutut, buat satu potongan dengan pisau perkeranian, sebelum meletakkan papan di bawah kain.

Sekiranya lubang yang ditandakan lebih besar, anda bukan sahaja perlu memotongnya, tetapi juga mengeluarkan benang. Kain denim adalah sama dengan grid: benang mendatar putih yang diselingi dengan benang menegak biru. Tugas anda adalah untuk menyingkirkan yang terakhir dan tidak merosakkan bekas.

Gunting atau pisau perkeranian membuat beberapa takik mendatar di setiap kawasan yang ditandakan supaya jarak di antara mereka adalah 1-2 cm.

Kemudian yang paling teliti. Ambil pinset dan tarik mereka benang biru menegak. Untuk berfungsi lebih mudah, gosokkan kawasan yang dikehendaki dengan batu apung.

Cara membuat seluar jeans yang kasar: tarik keluar benang menegak
apairandasparediy.com

Mungkin, pada mulanya prosesnya akan menjadi perlahan, tetapi selepas beberapa saat benang biru akan menjadi lembut dan akibatnya, anda hanya akan mempunyai warna putih.

Untuk umur lubang-lubang, perlahan-lahan larut tepi dengan jarum mengait atau gosokkannya dengan batu apung.

Langkah 4. Lebih banyak seluar jeans lama dan menghiasi mereka

Basuh dan keringkan seluar jeans anda seperti biasa. Sekiranya model itu tidak disapu dengan cukup dan anda mahukan lebih banyak vintaj, merawat kawasan yang dikehendaki dengan cakera kapas yang dicelupkan dalam peluntur cair.

Kemudian masukkan pinggan atau kadbod ke kaki dan gosokkan kain dengan kertas pasir. Yang lebih kurus jins, semakin kecil ukuran butir kertas.

Anda juga boleh menghiasi seluar jeans anda. Sebagai contoh, salah satu daripada lubang boleh dijahit dengan renda, lampirkan ke tempat-tempat permohonan percuma atau gam tepi lubang dengan rhinestones.

Baca juga:

  • Petua untuk penjagaan jeans dari wakil presiden reka bentuk untuk Levi’s →
  • Bagaimana untuk menjimatkan pakaian tanpa menjejaskan gaya →
  • Cara berpakaian murah dan melihat semua cara →
  • Bagaimana untuk membawa almari pakaian supaya, jika anda tidak lagi memakai →

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 34 = 35