Hadiah untuk perkahwinan: 10 pilihan win-win

Sekiranya anda dijemput untuk perkahwinan, anda sudah biasa dengan perasaan ini yang sama: kegembiraan untuk pelaku perayaan dan refleksi yang menyakitkan tentang apa yang harus diberikan kepada mereka. Lifehacker mengumpulkan hadiah sejagat, yang sama seperti pengantin lelaki dan pengantin perempuan.

1. Wang

Hadiah sejagat yang perlu untuk semua orang dan sentiasa. Wang tidak boleh dibelanjakan, terutamanya dalam keluarga muda, yang mungkin mempunyai banyak pelan megah.

Wang kertas boleh dibentangkan dalam sampul surat, dalam bentuk kad bank hadiah prabayar, dilipat ke dalam karangan bunga atau dalam sebarang pembungkusan asal yang lain. Perkara utama – jangan menyuarakan jumlah hadiah itu, ia hodoh.

2. Sijil untuk perkakas rumah

Daripada pemanggang roti atau multivark, beri sijil ke kedai perkakasan. Ia lebih mudah untuk anda dan pengantin baru. Anda tidak perlu membawa kotak besar pada perayaan itu, dan mereka tidak perlu berfikir tentang apa yang perlu dilakukan dengan tiga pembuat kopi. Biarkan pasangan itu memilih dan memperoleh apa yang dia perlukan.

3. Sijil untuk menyelesaikan apartmen

Jika orang muda merancang atau baru-baru ini berpindah ke apartmen baru, di mana pembaikan dirancang, hadiah yang sangat baik akan menjadi sijil di bangunan atau gedung perabot. Kos membuat sarang tidak kecil. Dan anda boleh membantu sedikit dalam perkara ini.

4. Pengembaraan

Emosi terang tidak kurang penting daripada nilai-nilai material. Pilih apa yang sebenarnya akan menggembirakan pengantin lelaki dan pengantin perempuan: lompat payung terjun, penerbangan paraglider atau aerotube atau spa untuk dua orang. Anda akan membentangkan bukan sahaja sensasi baru, tetapi juga kenangan selama bertahun-tahun.

5. Apa yang pasangan suka

Fikirkan bagaimana pasangan biasanya menghabiskan hujung minggu. Jika pencinta suka menggoreng kebab shish dalam alam, berikan panggangan. Jika anda tidak keluar dari kenaikan, beli khemah berkelas baru. Lebih suka tinggal di rumah – cari karpet bulu. Ia akan menjadi hadiah utilitarian, tetapi ia dijamin berguna.

6. Alkohol yang boleh dimakan

Sudah tentu, hadiah ini hanya sesuai sekiranya tiada anak muda yang bukan lawan alkohol yang bersemangat. Sekiranya dana membenarkan, anda boleh memberi beberapa minuman menarik yang berbeza untuk majlis-majlis khas.

7. Petunjuk pereka dan objek seni kecil

Perhatikan perkataan “kecil”: ia adalah kata kunci di sini. Gambar atau patung yang akan anda sampaikan, harus berfungsi sebagai perincian pedalaman, dan bukan komponen pusatnya. Biarlah sesuatu yang anda dapat dengan mudah mengambil dan tanpa bantuan membawa dari kereta ke tempat perayaan.

Sudah tentu, hadiah itu menunjukkan bahawa anda tahu yang muda dan citarasa mereka dengan baik.

8. Gambar

Terdapat pilihan. Mungkin pengantin lelaki akan gembira jika anda memberi mereka sesi perkahwinan dari tuan yang dipilih. Dan mungkin mereka akan mahu mengambil gambar selepas beberapa waktu selepas kejadian. Sebelum ini, berbincang dengan mereka pilihan mereka dan berikan sesi foto, hanya setelah mendapat persetujuan dengan ini.

9. Hidangan dan barangan isi rumah yang lain

Beri hidangan dan barangan dalaman hanya jika anda 100% yakin bahawa citarasa anda sepadan. Dan walaupun dalam kes ini, lebih baik untuk memberi keutamaan kepada perkara-perkara yang sangat sederhana dan minimalis yang sesuai di mana sahaja.

10. Memenuhi keinginan

Sekiranya anda tidak memenuhi apa-apa pilihan yang dicadangkan, tanyakan kepada pengantin lelaki yang akan datang jika mereka mempunyai senarai keinginan. Anda juga boleh menasihatkan pasangan untuk membuatnya, kerana lebih daripada apa yang diberikan kepada perkahwinan, anda bukan satu-satunya yang memecahkan kepalamu.

Senarai semak sangat memudahkan kehidupan para tetamu dan pelaku perayaan tersebut. Baiklah, hanya mereka yang ingin dipandu olehnya.

Baca juga:

  • Apa yang perlu diberi seorang gadis untuk ulang tahunnya →
  • 6 cara memberi seseorang untuk ulang tahun sesuatu yang berbaloi →
  • Apa yang hendak diberikan kepada seseorang yang menghargai kesederhanaan →

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 77 = 87