MacClean 3 – CleanMyMac analog percuma dengan perlindungan terhadap perisian jahat

Seperti versi sebelumnya, MacClean 3 melakukan pelbagai tugas dalam menjaga Mac anda dalam keadaan yang sangat baik: sistem sampah bersih, membuang fail-fail sementara, data menyemak imbas, mengoptimumkan perpustakaan “Picture” dan banyak lagi. Terima kasih kepada reka bentuk baru dan antara muka baru menjadikan ia semua menjadi lebih mudah. Hampir semua tindakan yang dilakukan dalam satu klik.

MacClean 3

Antara kemungkinan pembersihan baru ini menarik carian, cookies mempunyai malware, perlindungan data peribadi, dan juga mini-anti-virus, yang sedang mencari fail yang diubah suai termasuk aplikasi dipasang dan muat turun yang boleh memudaratkan. Reputasi OS X tidak tertakluk kepada apa-apa virus OS, jadi persoalan timbul: mengapa semua ini perlu?

MacClean 3: ciri program

Dengan bantuan cookie yang berniat jahat, tapak yang tidak bertanggungjawab mengumpul data tentang aktiviti anda, dan penyerang boleh mendapatkan kata laluan dan mengawal komputer anda. MacClean mendapati kuki tersebut dan memadamnya.

Bagi data peribadi, ia termasuk maklumat mengenai aplikasi, dokumen, fail dan folder yang baru digunakan, sejarah iMessage dan FaceTime (walaupun terpencil). Jika anda tidak mahu sesiapa tahu apa yang anda lakukan pada Mac anda, maka fungsi ini adalah untuk anda. Seperti orang lain, ia juga berfungsi dalam satu klik.

MacClean 3: perlindungan privasi

Mengimbas fail berpotensi berbahaya akan menemui semua ancaman dan meletakkannya dalam kuarantin. Di sini mereka tidak akan membahayakan dan mereka akan mudah dikeluarkan. Untuk memastikan pangkalan data terkini, anda boleh mengemas kininya dari item dengan nama yang sama.

Walau bagaimanapun, semua ciri perlindungan anti-malware dan perlindungan fail hanyalah tambahan bagus kepada MacClean. Tujuan utamanya adalah membersihkan serpihan dan mengoptimumkan sistem. Bagi pengguna biasa, ini adalah peluang untuk membersihkan beberapa gigabit berharga pada cakera dan menyingkirkan brek. Bagi mereka yang menganggap diri mereka lebih maju, utiliti ini akan membantu membuat semakan semula fail lama, mencari pendua, memadamkan data dengan selamat dan memadam aplikasi dengan betul.

MacClean 3: pengumpulan sampah dan pengoptimuman sistem

Sudah tentu, bercakap tentang MacClean, anda tidak boleh membandingkannya dengan pesaing terdekat anda – pemimpin yang diiktiraf di kalangan pengoptimasi sistem CleanMyMac. Kedua-dua aplikasi melaksanakan fungsi yang sama dan, secara besar-besaran, melakukannya dengan hampir sama. Ya, MacClean tidak mempunyai reka bentuk dan tahap yang sungguh-sungguh, tetapi ia tidak menelan biaya $ 40. Sekurang-kurangnya kerana MacClean ini sudah mendapat perhatian. Adakah anda setuju?

Muat turun MacClean 3 →

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

2 + 3 =