Resipi: Granola dalam kuali selama 5 minit

Senarai asas bahan tidak berbeza dengan granola konvensional, yang disediakan mengikut resep klasik. Apa-apa bahan tambahan seperti biji bunga matahari, buah-buahan kering, superfood, buah-buahan dan coklat yang boleh digabungkan untuk citarasa anda.

Granola - ramuan

Di salah satu pembakar, panaskan kuali dengan satu sudu minyak dan gunakannya untuk memanggang oat. Kerap kacau, gorengkan oat ini selama kira-kira 5 minit dengan api sederhana sehingga ia mempunyai naungan krim yang enak.

Granola - gorengkan oat ke atas api sederhana

Pada masa yang sama, letakkan periuk api dengan baki minyak, madu, gula dan kayu manis. Tunggu campuran untuk mendidih dan membubarkan kristal gula, kacau semuanya dengan pukul. Masak dengan api kecil selama kira-kira 2 minit.

Granola - masak sirap gula madu

Campurkan serpih oat dengan aditif yang dipilih (kami berhenti di cranberry kering dan biji labu), kemudian tuangkan madu oatmeal dan sirap gula dan kacau dengan teliti.

Granola - campurkan oat dengan aditif dan sirap

Letakkan granola di atas kertas yang ditutup dengan lembaran penaik, sejuk terlebih dahulu pada suhu bilik, dan kemudian hantar ke peti sejuk selama 15 minit untuk mempercepatkan pemejalan sirap.

Granola - mengedarkan granola pada kulit

Tuangkan granola dengan baik dan simpan dalam bekas kedap udara pada suhu bilik.

Granola - menyimpan dalam bekas kedap udara

Bahan-bahan:

 • 4 cawan (360 g) oat;
 • 2 sudu besar (30 ml) minyak zaitun;
 • ⅔ cawan (160 ml) minyak sayuran;
 • 4 sudu besar (60 ml) madu;
 • ⅓ cawan (65 g) gula perang;
 • 1 sudu teh kayu manis;
 • 1 cawan cranberry kering;
 • ⅔ gelas biji labu.

Persediaan

 1. Pada minyak zaitun panas goreng oatmeal selama 5 minit.
 2. Dalam campuran panci minyak sayuran dengan madu, gula dan kayu manis. Benarkan campuran mendidih pada api yang rendah selama kira-kira 2 minit, kacau dengan pukul sehingga pembubaran kristal gula.
 3. Campurkan serpihan dengan aditif dan tuangkan semua sirap gula madu. Spread granola di atas kepingan kertas, sejuk pada suhu bilik, dan kemudian dimasukkan ke dalam peti sejuk selama 15 minit.
 4. Bilas granola dan pasangkannya pada bekas yang tertutup dengan hermetically.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

67 + = 69