Bagaimana untuk merakam muzik dari stesen radio dalam talian

197294048_b0d48fe017
@photo

Pada pengguna Internet yang aktif, stesen radio dalam talian telah lama menggantikan radio konvensional. Kelebihan mereka terhadap gelombang radio tidak dapat dinafikan – pilihan muzik yang sangat besar untuk setiap rasa, berkualiti tinggi, kekurangan iklan. Keadaan terakhir untuk saya menentukan secara peribadi. Pada pendapat saya, penyiaran radio moden akan dibunuh oleh dos pengiklanan yang benar-benar tidak sopan. Adakah jenaka itu, yang dikenali sebagai “stesen radio muzik” moden, telah mencapai 5-6 lagu setiap jam – selebihnya adalah perbualan, berita, cuaca dan pengiklanan, pengiklanan, iklan …

Tetapi saya menggeletar. Ucapan hari ini akan mencatatkan bagaimana untuk merakam muzik dari radio dalam talian pada cakera keras anda. Program pintar akan membantu kami dalam hal ini streamWriter. Program ini mempunyai dua versi – fail pemasangan dan versi mudah alih dalam bentuk zip-arkib. Sejurus selepas permulaan program, wizard langkah demi langkah dibuka, yang membantu membuat tetapan yang diperlukan. Selepas itu, tetingkap utama streamWriter muncul.

2010-10-04 16h53_46

Tempat utama diduduki oleh senarai stesen radio yang dirakam. Baris ini menunjukkan nama trek semasa, bilangan lagu yang dirakam, status semasa. Anda boleh merakam beberapa aliran pada masa yang sama. Utiliti ini dapat melangkau iklan, yang, walaupun tidak banyak di stesen Internet, tetapi masih berlaku. Mana-mana stesen radio boleh didengar semasa rakaman.

Di sebelah kanan adalah panel tambahan yang boleh memaparkan senarai stesen radio yang tersedia, maklumat mengenai aliran yang dipilih atau log program. Tetapi perkara yang paling menyenangkan mengenai program ialah bagaimana ia menguruskan entri yang dirakam. Pertama, segala-galanya akan dipadam dengan kemas ke dalam folder mengikut stesen radio, dan kedua, semua lagu ditulis dengan tag, dan fail itu dipanggil nama bermakna yang mengandungi artis dan tajuk trek.

Program ini streamWriter akan membantu anda secara literal dalam beberapa klik untuk membuat koleksi rekod stesen radio kegemaran anda sendiri untuk mendengar di dalam kereta atau pemain. Satu-satunya perkara yang hilang dalam program pada pendapat saya ialah keupayaan untuk merakam pada jadual.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

9 + 1 =