Tambahan yang terbaik untuk Firefox 2015 oleh versi Lifehacker

SnoozeTabs

SnoozeTabs adalah cara baru untuk mengurus tab, yang membolehkan anda membukanya pada waktu yang ditentukan. Mozilla merancang untuk membuat standard ciri ini pada masa akan datang, tetapi pada masa ini ujian sebagai pelanjutan berasingan. Selepas memasang SnoozeTabs, butang baru akan muncul pada bar alat penyemak imbas, apabila diklik, tetingkap pop timbul akan dibuka. Di dalamnya anda akan melihat ikon yang bergaya, membolehkan anda memilih masa penampilan seterusnya halaman yang sedang dibuka. Anda boleh memuat turun pelanjutan di sini.

Sambungan terbaik untuk Firefox: SnoozeTabs

Tangkap Cetak

Sering kali terdapat keadaan apabila perlu mencetak halaman yang menarik kepada kami, tidak sepenuhnya, tetapi hanya sebahagian tertentu. Sebagai contoh, kami hanya berminat dengan fragmen artikel atau beberapa gambar dalam galeri. Anda boleh menyelesaikan masalah ini dalam beberapa cara, tetapi yang paling mudah disediakan oleh sambungan Capture Cetak. Dengan itu, anda hanya boleh memilih kandungan yang diperlukan pada halaman dan segera menghantarnya untuk dicetak.

Pratonton Video

Perkhidmatan YouTube mengandungi bukan sahaja berjuta-juta video pada mana-mana topik, tetapi juga sejumlah besar ulasan kepada mereka, dari mana anda kadang-kadang dapat memperoleh maklumat yang lebih berguna daripada dari video. Untuk memudahkan kajian mereka, sambil menonton video secara serentak, adalah sambungan Video Preview.

Sambungan terbaik untuk Firefox: Preview Video

Teka-teki

Pelayar Firefox berbeza daripada semua pesaing dalam sejumlah besar pilihan untuk menyesuaikan antara muka. Teka-teki Penambahan sekali lagi membuktikan ini. Ia menambah beberapa panel yang boleh disesuaikan kepada Firefox, memberikan pengguna keupayaan untuk mengumpulkan butang tambahan yang dipasang dengan cara yang paling mudah. Bagaimanapun, antara muka program tidak menjadi beban, kerana setiap panel yang anda buat muncul hanya apabila anda menggerakkan tetikus.

KeeFox

Adakah anda tahu bahawa perkhidmatan LastPass tiba-tiba berubah pemilik? Dalam hal ini, ramai pengguna telah membuat keputusan, dalam apa jua keadaan, untuk mencari penyelesaian alternatif yang mampu dimiliki untuk menyimpan kata laluan, yang paling baik adalah KeePass. Dan sambungan KeeFox membolehkan anda mengintegrasikan perkhidmatan sumber terbuka ini dengan penyemak imbas Firefox.

Pautan bersih

Ini adalah lanjutan kecil yang sepatutnya terdapat dalam senjata setiap pengguna Firefox. Ia dapat mengiktiraf penaja, rakan kongsi dan semua pautan “lengkung” yang lain dan mengubahnya menjadi yang normal, iaitu langsung membawa ke tapak yang diinginkan. Selain itu, Pautan Bersih memotong pelbagai pengesanan pengesanan dalam pautan yang menceritakan kisah pergerakan anda.

Kumpulan Penolong Tab

Dalam versi terbaru Firefox, pemaju mengalih keluar ciri Panorama, yang membenarkan kumpulan kumpulan terbuka menjadi set. Jika anda aktif menggunakan ciri ini dan sekarang anda tidak memilikinya, kemudian cuba pelanjutan Kumpulan Tab Helper. Ia membolehkan anda mengedarkan tab terbuka di beberapa kumpulan dan bekerja dengannya secara berasingan.

Highlightor

Sekiranya anda membuat laporan, abstrak atau kertas penyelidikan, maka anda pasti terpaksa menggunakan pelbagai laman web sebagai sumber maklumat. Extension Highlightor sangat memudahkan tugas semacam itu, membolehkan anda memilih dan menyimpan serpihan yang diperlukan dalam repositori anda sendiri. Pilihan yang dipilih akan disimpan walaupun selepas penyemak imbas dimulakan semula, jadi anda boleh melihatnya kemudian.

Di luar Australis

Perkembangan ini akan merayu kepada peminat minimalis. Dengan bantuan Beyond Australis adalah mungkin untuk membuat antara muka pelayar yang sederhana walaupun laconic. Sebenarnya, semua yang tinggal itu adalah jalur tab nipis dari atas. Semua panel lain akan disembunyikan dan muncul hanya apabila anda menggerakkan kursor tetikus ke kawasan aktif tertentu pada tetingkap program.

Firefox untuk iPhone dan iPad

Item terakhir pada senarai ini, walaupun tidak berkaitan dengan sambungan, sangat penting untuk Mozilla sehingga kami tidak dapat mengingatnya dalam hasil tahun ini. Keluar dari platform baru selalu merupakan langkah penting, dan jika ia adalah iOS dengan taman alatnya yang besar, maka itu penting sekali. Katakan segera bahawa debut Firefox untuk iOS ternyata cukup berjaya dan pelayar kami meletakkan penarafan baru pada penyemak imbas baharu.

Dan apakah peristiwa utama, fungsi, sambungan untuk Firefox yang anda mahukan yang paling penting dalam tahun keluar?

Penaja di atas – telefon pintar Foxy paling tahun ini:

wileyfox

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 7 = 2