Jangan masuk ke minda pengaturcaraan? Cuba mainkannya!

Pemrograman membosankan. Pengaturcaraan adalah sukar. Ini tidak dapat difahami, rumit dan membosankan.

Ya, pemikiran sedemikian benar-benar boleh timbul apabila melihat garis panjang kod, tetingkap terminal yang dahsyat dan pengaturcara berjanggut yang hidup di dunia. Walau bagaimanapun, ini tidak begitu, dan walaupun perkara yang paling sukar boleh menjadi menarik. Buktikan projek Combat Code yang indah ini, yang akan membantu mempelajari asas-asas pengaturcaraan dalam bentuk permainan.

Laman Combat Kod menawarkan kami permainan dalam talian sebenar dalam genre RPG, semasa anda maju melalui asas-asas bahasa JavaScript. Pemaju telah mencipta sejarah yang penuh, di mana anda perlu mengurus ahli sihir yang sedang melakukan pelbagai tugas semasa kisah menarik. Walau bagaimanapun, mantera wizard ini adalah arahan JavaScript yang berbeza. Oleh itu, untuk meneruskan keseluruhan permainan, anda perlu mengingati mereka dengan baik!

Kod Combat

Kelebihan penting Kod Combat adalah bahawa permainan ini disetempatkan dengan sempurna, jadi anda tidak perlu berurusan dengan Bahasa Inggeris, sebagai tambahan kepada pengaturcaraan. Dengan cara ini, permainan ini mempunyai bonus sebenar yang sangat kuat: orang yang akan melalui keseluruhan permainan dan mencapai tahap tertinggi, penulis berjanji untuk membantu dengan peranti itu untuk bekerja di Amerika Syarikat. Dan bagi mereka yang telah menguasai JavaScript dengan baik, terdapat mod multiplayer di mana anda boleh menunjukkan kemahiran anda dalam pertarungan yang jujur.

Kod Combat

Terdapat juga editor peringkat sendiri yang mana anda boleh mengubah permainan, menawarkan tugas anda atau bahkan syarikat-syarikat keseluruhan. Dan ini berjaya dilakukan oleh banyak pengaturcara, kerana komuniti yang cukup besar telah membentuk sekitar projek itu.

Jika anda, terima kasih kepada projek Kod Combat, berminat dalam pengaturcaraan dan memutuskan untuk menguasai lebih lengkap atau mempelajari bahasa lain, berikut adalah beberapa alamat rahsia – 5 sumber percuma terbaik untuk pengaturcaraan pembelajaran.

Kod Combat

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

59 + = 60