Teratas 5 saluran YouTube untuk belajar bahasa Jerman

1. Jerman selama 16 jam

Kursus Dmitry Petrov menawarkan kaedah asal, berkat yang anda boleh mempelajari asas-asas bahasa dalam hanya 16 pelajaran. Kaedah ini diuji pada sejumlah besar pelajar dan membawa hasil yang sangat baik. Ini adalah cara yang ideal untuk mendapatkan pengetahuan asas dalam masa yang sesingkat mungkin. Perkara yang paling menyenangkan adalah bahawa semua pengajaran kursus tersedia untuk tontonan percuma.

“Polyglot 16” dengan Petrov →

2. Dapatkan Germanized

Pencipta dan penyampai hanya saluran ini menetapkan matlamat yang cita-cita bukan sahaja untuk mengajar bahasa Jerman, tetapi juga membantu untuk memahami Jerman dengan lebih baik. Untuk melakukan ini, beliau membentangkan banyak iklan yang dikhususkan untuk tradisi kebangsaan, ciri budaya dan nuansa kehidupan di negara ini.

Saluran ini dimaksudkan terutamanya bagi mereka yang tahu bahasa Inggeris dengan baik dan ingin mempelajari bahasa Jerman sebagai bahasa asing kedua. Video baru diterbitkan setiap hari Rabu, Jumaat dan Ahad.

Dapatkan Bahasa Jerman →

3. Bahasa Jerman dari Jerman

Tuan rumah saluran itu adalah seorang guru profesional, seorang penutur asli bahasa Jerman. Matlamat utamanya ialah untuk mengajar pelajar perkataan baru dan peraturan tatabahasa, serta mempopularkan bahasa Jerman dalam masyarakat berbahasa Rusia. Lagipun, tidak ada rahsia lagi yang pertama kali mereka cuba belajar Bahasa Inggeris, dan Jerman masih ada di bawah naungan.

Projek ini akan membantu menghilangkan mitos bahawa bahasa Jerman adalah bahasa yang sangat dahsyat dan kompleks, yang hampir mustahil untuk belajar.

“Bahasa Jerman dari Jerman” →

4. Deutsch für Euch

Jika anda bosan dengan buku teks standard dengan latihan yang membosankan, cuba cubalah beralih ke saluran ini. Tuan rumah muda yang menawan akan membuat bahan yang paling sukar menarik perhatian.

Tema utama saluran Deutsch für Euch adalah tatabahasa, dan dalam hal ini tidak sama dengan YouTube. Saluran ini mengandungi beberapa ratus video, meliputi hampir semua perkara utama yang diperlukan untuk menguasai bahasa Jerman.

Deutsch für Euch →

5. StartLingua

Saluran ini mengandungi pelajaran video, latihan dan hanya laporan menarik mengenai Jerman. Semua kelas dijalankan oleh penceramah asli, jadi anda tidak boleh hanya mempelajari peraturan tatabahasa, tetapi juga mendengar sebutan kata-kata yang betul. Terdapat juga seksyen kecil dengan audiobook, yang berguna untuk melatih kemahiran pemahaman melalui telinga.

StartLingua →

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

16 − = 10