10 cip unik iPhone X

September 12, Apple memperkenalkan iPhone futuristik X. Orang ramai telah menyatakan “phi”, betul mencatatkan bahawa inovasi utama, skrin iaitu Hey tanpa bingkai, kita telah melihat dalam Samsung. Walau bagaimanapun, dalam iPhone X terdapat banyak inovasi lain yang dilaksanakan di pasaran telefon pintar untuk kali pertama.

1. ID Wajah

iPhone X

Idea untuk mengenali muka untuk membuka kunci peranti bukan baru, tetapi teknologi tidak sempurna. Hakikat yang diketahui bahawa segala-galanya dan sentiasa membuat fikiran, Apple telah memperkenalkan iPhone di X-sistem ultra-tepat TrueDepth imbasan 3D, yang bersama-sama dengan pembelajaran mesin menjamin 100 peratus pengiktirafan, walaupun anda tidak mencukur atau memakai cermin mata dengan topi. Sekurang-kurangnya itulah yang dikatakan Apple.

2. Nada Sejati

Buat kali pertama teknologi ini muncul di Pro iPad, dan ia melakukan perkara yang sangat mudah – menyesuaikan warna dan baki putih pada skrin mengikut keadaan pencahayaan ambien. Akibatnya, imej pada peranti sentiasa sepatutnya. Sekarang True Tone berada di iPhone X.

3. 4K dengan kekerapan 60 bingkai / s

Buat kali pertama, rakaman video 4K Apple telah dilaksanakan di iPhone 6s. Pada masa ia adalah banyak telefon pintar dengan fungsi yang sama, tetapi hanya dalam iPhone boleh membuat video panjang tanpa had, dan walaupun dengan penstabilan imej yang curam. Tetapi iPhone X adalah telefon pintar pertama yang telah belajar untuk merakam licin 4K-video pada 60 bingkai / sec – sesuatu yang perlu bagi adegan dinamik.

4. Slo-mo dalam Full HD dan pada kadar 240 fps

Ya, terdapat satu telefon pintar yang mampu untuk menembak lebih perlahan video – ia Sony Xperia XZ Premium, yang dapat menampung 720 / 960p. Walau bagaimanapun, bagi resolusi Full HD, di sini adalah iPhone X dengan 240 bingkai sesaat di hadapan semua orang. Ia bukan sekadar slo-mo, ia adalah slo-mo yang berkualiti.

5. Animoji

Emoji animasi lucu dalam Mesej Apple. Kamera TrueDepth, juga bertanggungjawab untuk Face ID, mencipta topeng wajah anda berdasarkan pergerakan 50 otot. Kemudian iPhone X meletakkan topeng ini pada watak animasi maya, dan ia betul-betul mengulangi ekspresi wajah anda. Dengan cara ini, anda juga boleh merakam mesej audio.

6. Lampu potret

Apabila menangkap potret, iPhone X mencerahkan atau menggelapkan kawasan dalam bingkai dalam masa nyata. Oleh itu, telefon pintar menyerupai pelbagai jenis pencahayaan: tahap, kawalan dan lain-lain.

7. Kamera TrueDepth

Tidak ada kamera depan seperti itu! Ya, resolusinya hanya 7 megapixel, tetapi kamera boleh mengaburkan latar belakang, supaya SELFI diperoleh seolah-olah dibuat pada “kamera SLR”.

8. Nada Senyuman Tepat True-Quad LED

iPhone X

Flash Tone True Quad-LED sudah dalam iPhone 7, tetapi X di iPhone dia mendapat sync perlahan Slow Sync, yang perlu pada waktu malam dan menembak petang untuk perlahan-lahan menerangi objek dan pada masa yang sama untuk bekerja latar belakang. Ia berfungsi seperti ini: pengatup kamera berfungsi dengan kelajuan pengatup yang panjang, dan kilat menghantar nadi cahaya yang pendek.

9. Chipset dengan neuroprocessor

Apple termasuk dalam chipset A11 Bionic dual-core neuroprocessor, yang mampu membawa hingga 600 bilion operasi sesaat. Terima kasih kepadanya, cip inovatif seperti iPhone X sebagai Face ID, Potret Lampu dan Animoji menjadi mungkin.

10. Benar-benar skrin pepejal

Apple tidak menjadi yang pertama untuk mewujudkan telefon pintar yang tiada bandingan dengan skrin yang kukuh. Walau bagaimanapun, dia yang berjaya menguasai kawasan maksimum panel depan dengan paparan, menyingkirkan kawasan di atas dan di bawahnya.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 52 = 55