How-Old.net menentukan umur dari foto

How-Old.net belum berpura-pura menjadi instrumen yang tepat dan wujud sebagai projek hiburan percuma. Pelawat memuat naik foto mereka dan berkongsi hasilnya untuk menarik perhatian rakan-rakan, atau menghiburkan mereka – apabila perkhidmatan itu salah. Tetapi di tengah-tengah How-Old.net terletak kapasiti platform awan Azure, dan algoritmanya sentiasa diperbaiki.

Tapak ini mudah digunakan pada komputer dan pada peranti mudah alih. Pemaju menambah beberapa contoh foto orang yang tersenyum, di mana wajahnya dapat mencuba ketepatan menentukan usia. Anda juga boleh mencuba dengan imej selebriti atau, sudah tentu, menggunakan gambar anda sendiri. Microsoft mendakwa bahawa ia tidak menyimpan foto yang dimuat turun.

 

Bagi ketepatan, dalam kes saya, daripada sepuluh tembakan ujian, algoritma dapat menentukan usia yang tepat untuk hanya empat daripada mereka. Tetapi kesilapan perkhidmatan adalah kecil: robot itu ditambah atau terlepas hanya 2-3 tahun.

Cuba How-Old.net →

Microsoft tidak menghadkan dirinya ke laman web ini dan menambah sokongan untuk teknologi yang berdiri di belakang How-Old.net, dalam aplikasi mudah alih sendiri Sprinkles. Program ini dapat menentukan emosi dan mengenakan wajah-wajah unsur-unsur hiasan pengguna seperti hiasan kepala dan topeng. Malangnya, sementara Sprinkles hanya tersedia untuk peranti iOS yang disambungkan ke App Store AS.

 

Muat turun Sprinkles di App Store Amerika →

Perlu diingat bahawa ini bukanlah pelaksanaan pertama idea sedemikian. Sebagai contoh, kamera beberapa telefon pintar Xiaomi telah lama dapat menentukan umur dan jantina seseorang dari gambar.

Anda juga boleh menemui sebilangan besar aplikasi dengan ciri serupa di Google Play dan App Store. Tetapi saya tidak dapat mencari antara mereka yang layak. Mereka sama ada tidak menentukan umur foto, walaupun penerangan, atau mereka melakukannya dengan sangat teruk.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

82 + = 87