Adakah ia layak untuk membeli tempat duduk tambahan di iCloud Drive

Selepas memasang OS X Yosemite (yang, dengan cara itu, saya menghadapi masalah) dan iOS 8 GM, saya memutuskan untuk menyambungkan iCloud Drive. Biarkan saya mengingatkan anda bahawa anda boleh mengurusnya hanya dengan bantuan sistem ini. Saya fikir dalam masa yang lama jika ia layak membeli tempat duduk tambahan di awan Apple, kerana harga baru tidak perlu memikirkan isu ini. Tetapi adakah terdapat pengertian dalam iCloud Drive dan kami akan menggunakannya? Mari kita fikirkannya.

Seperti dahulu, 5 gigabytes boleh didapati secara percuma, yang boleh ditingkatkan menjadi 20 GB untuk $ 0.99 sebulan. Jumlahnya tidak masuk akal, tetapi adakah ia berbaloi?

Tangkapan skrin pada 2014-09-13 pada 14.38.25

Izinkan saya mengingatkan anda bahawa iCloud Drive adalah pesaing kepada Dropbox, Google Drive dan storan awan yang lain. Iaitu, fungsi baru telah ditambah ke fungsi lama iCloud, yang akan membolehkan menggunakannya sebagai awan untuk fail anda. Sudah ada banyak soalan untuk perkhidmatan ini.

Pertama, ia adalah kerja buruk. Sudah tentu, ini boleh dikaitkan dengan beta, tetapi ketidakupayaan untuk memuat naik fail ke penyimpanan awan, dengan serius? Ini boleh diperbetulkan. Apabila fail dimuat turun ke iCloud Drive, penyegerakan tak terhingga bermula.

Tangkapan skrin pada 2014-09-13 pada 15.31.23

Kedua, mengapa Apple tidak berfikir tentang membuat aplikasi iOS yang berasingan untuk iCloud Drive? Ia akan menjadi lebih mudah daripada bekerja dengan setiap fail berasingan dalam aplikasi yang berbeza.

Tangkapan skrin pada 2014-09-13 pada 14.47.49

Dan sekarang soalan utama: apa tarif yang patut saya pilih? Jika anda berniat untuk beralih ke iCloud Drive dari awan yang lain, saya akan mengesyorkan tarif minimum 20 GB untuk $ 0.99 sebulan. Apa yang hendak disimpan di awan dari Apple, kecuali dokumen dan foto yang saya tidak tahu.

Sudah tentu, jika anda mempunyai banyak peranti, sandaran dan foto, anda memerlukan lebih banyak ruang. Walau bagaimanapun, dalam kes ini, anda telah memperolehnya.

Adakah anda melihat keperluan membeli kerusi di iCloud Drive?

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 79 = 85