Bagaimana untuk melindungi foto pada iPhone anda dari mata orang lain

keadaan mudah – anda menunjukkan pada anda foto iPhone atau iPad kepada saudara atau kawan, memberikan peranti ini di dalam tangannya, sehingga mereka dapat melihat Menerima gambar … Dan kemudian anda boleh melihat bagaimana seseorang mula daun melalui semua gambar-gambar dalam album – dan anda tidak mahu.

Agar tidak merobohkan iPad atau iPhone dari tangan ahli saling, lebih baik untuk bersedia untuk keadaan sedemikian, mengehadkan tontonan oleh satu foto tunggal. Sangat mudah untuk melakukan ini dengan bantuan “Akses-Panduan” ciri, tersembunyi di kedalaman iOS 8.

Untuk memulakan “Pemandu akses” hendaklah termasuk – untuk melakukan ini, pergi ke “Tetapan”, kemudian “General”, terdapat pilih “Akses Universal”, dan dalam seksyen ini sudah termasuk diperlukan “Panduan akses” tetapan perlindungan kata laluan, jika perlu atau cap jari. Sekarang, cukup untuk mengaktifkan tiga kali, tekan butang Utama.

Langkah seterusnya adalah untuk menyediakan “Panduan-akses” dalam aplikasi “Foto”. Anda perlu membuka sebarang gambar, klik pada butang Utama tiga kali, pilih “Pilihan” dalam tetingkap “Kebolehcapaian” dan letakkan suis “Tekan” dalam kedudukan “Mati”.

Sekarang anda boleh membuka dalam “Foto” gambar, mengaktifkan “Builder Access” triple-klik depan – dan secara senyap-senyap memberikan iPhone atau iPad anda ke tangan yang salah, tidak takut apa yang mereka lihat sesuatu yang tidak bertujuan untuk mereka.

“Kebolehaksesan” bukan sahaja dalam iOS 8, tetapi juga dalam iOS 7.

melalui

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

57 + = 65