Bagaimana untuk menentukib bateri iPhone dan iPad untuk meningkatkan hayat bateri

Hayat bateri peranti mudah alih sentiasa menjadi kata kunci. Dan walaupun peranti epal dalam hal ini sangat berbeza dari pesaing, masalahnya kadang-kadang bertambah buruk dengan output firmware baru atau pembaruannya, ketika dapat dilihat dengan mata telanjang yang iPhone terus bertambah buruk. Nasib baik, masalah ini dapat diselesaikan dengan bantuan kaedah lama “datuk”, penentukuran pengawal bateri.

Intipati penentukuran adalah untuk “menetapkan semula” pengawal, yang mengawal bateri dan bertanggungjawab untuk had sempadan caj dan pelepasan. Kapasiti bateri berubah dari masa ke masa dan pengawal boleh “nakal” dengan tidak mengecasnya atau sebaliknya memotongnya terlalu awal. Ini sering terjadi selepas firmware dikemas kini pada iPhone atau iPad. Oleh itu, terdapat kemungkinan bahawa selepas penentukuran bateri akan muncul dan menunjukkan hasil yang terbaik. Ia agak mudah untuk melaksanakannya.

  1. Pertama sekali, anda perlu melepaskan bateri peranti iOS anda sepenuhnya. Berbicara sepenuhnya, saya bermaksud untuk melepaskan sehingga saat ini peranti benar-benar terputus. Jadi masukkan video, mainkan permainan, dengar muzik dan muatkan alat anda sepenuhnya.
  2. Selepas itu, letakkan peranti tersebut dan cajkannya kepada 100% ajaib. Adalah disyorkan untuk menggunakan pengecas rangkaian untuk menyediakan arus caj yang diperlukan.
  3. Sebaik sahaja iPhone atau iPad anda dicaj sehingga 100%, biarkan ia digantung pada kord untuk satu jam lagi (untuk kesetiaan).
  4. Kini anda perlu memutuskan sambungan peranti iOS dari rangkaian dan menggunakannya dalam mod biasa, sehingga bateri dibebaskan sepenuhnya (sepenuhnya!). Jangan sekali-kali menyambung peranti anda ke pengecas atau komputer. Ini sangat penting! Jika tidak, ejaan akan disebarkan dan mantra kami mungkin tidak berfungsi. ?
  5. Sekali lagi, caskan peranti itu ke bola mata dan biarkan ia dicaj untuk satu jam lagi (seperti yang diterangkan dalam mata 2 dan 3).
  6. Sekarang, itu sahaja. Bateri peranti anda ditentukur. Tahniah!

§Saya-kilat

Saya tahu bahawa ia akan menjadi sedikit membosankan untuk melaksanakan semua langkah-langkah ini, anda perlu mengubah tabiat anda – untuk tidak menyambungkan iPhone anda ke komputer anda dan mengenakan bayaran sehingga 100%. Percayalah, ini berbaloi. Pada tahap yang melampau, kami membantu ramai.

Jika anda mempunyai masalah yang sama – cuba lakukan penentukuran. Banyak masa dan usaha ini anda tidak akan mengambil, tetapi hasilnya dapat mengejutkan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

6 + 3 =