Gambaran keseluruhan dan pengalaman mengendalikan MacBook Air 13 “2011:” raksasa “di atas shell aluminium nipis

MacBook Air 13

Hari ini kita akan bercakap tentang MacBook Air 13. Apabila Steve Jobs mengumumkan MacBook Air generasi kedua pada Oktober 2010, beliau berkata ia adalah “masa depan komputer riba Mac.” Sudah tentu, kita semua bermimpi tentang kemas kini yang serius mengenai garis MacBook Pro dan kemunculan kebahagiaan yang besar untuk pengguna mesin jenis ini. Jika walaupun komputer riba dengan hemat dan ketinggalan zaman ULV pemproses Intel Core 2 Duo bekerja benar-benar cepat 13-inci MacBook Pro 2010 (Maksud saya pengalaman menggunakan peranti ini di dalam corak penggunaan peribadi), apa yang kemudian akan mencadangkan Pro-model generasi baru ? Malangnya, pada tahun 2011 garis MacBook Pro telah hanya merancang update: lebih berkuasa pemproses, kad grafik yang lebih baik sedikit, kelajuan tinggi, tetapi ia adalah sia-sia untuk kebanyakan pengguna petir antara muka, itu sahaja. Satu lagi yang menarik perhatian, tetapi podnadoevshy-unibody reka bentuk, mekanikal cakera keras sebagai standard, biasa TN-matriks di LCD … kesedihan secara umum. Walau bagaimanapun, tahun ini terdapat revolusi kecil di kalangan komputer riba Apple dan sekali lagi menyentuh MacBook Air. Terdahulu, komputer riba yang nipis dan ringan berpuas hati dengan ciri-ciri besar-besarannya dan SSD yang sangat pintar, model baru itu secara amnya mengagumkan prestasi. Sama ada jenaka itu, dapatkan model aluminium yang sangat nipis “monster” atas model MacBook Pro 2010. Berikut mengenai “raksasa” 13-inci ini dengan 1.8-gigahertz Core i7 di papan dan akan dibincangkan dalam artikel ini.

Penghantaran terus dari China

Entah bagaimana, saya sudah berkeinginan untuk membongkar komputer riba Mac dari pakej penghantaran di mana Apple menyampaikan peranti tersebut ke kedai-kedai runcit dan mungkin akan menghantarnya semasa membuat pesanan melalui Internet. Kali terakhir pada bulan Jun 2010, apabila tangan jenama baru pada masa MacBook Pro 13 inci. Dalam bentuk yang sama, saya mendapat MacBook Air 13 inci dalam konfigurasi tersuai.

Satu-satunya perbezaan adalah bahawa peti udara komersial dimeteraikan dalam selofan, dan kotak dari MacBook Pro dibungkus padanya. Di bahagian lain semuanya sama, termasuk sudut redaman yang kuat. Seperti yang dapat anda lihat dalam salah satu foto di bawah ini – ini adalah penghantaran rasmi. Waranti Apple mempunyai antarabangsa dan jika anda mempunyai masalah, anda boleh mendapatkan servis waranti walaupun untuk “American terukir”, tetapi, kadang-kadang, terdapat kesukaran, ditambah keyboard rasmi dengan simbol Federation bersaiz normal dan menekan Enter dua baris yang saya suka lebih daripada versi Amerika.

Dengan cara ini, apabila memesan peranti tersuai, anda perlu menunggu kira-kira tiga minggu, sehingga reseller rasmi menyampaikannya dari China. Sebaliknya, kadang-kadang konfigurasi syarikat itu dibawa ke gudang, dan orang yang berminat boleh menerima komputer riba sebaik sahaja selepas pembayaran. Tetapi ini tidak berlaku pada permulaan jualan, seperti dalam kes saya, jadi mengambil masa beberapa minggu untuk duduk di komputer riba sementara, tapi kebaharuan itu berbaloi.

Sebenarnya, kotak standard komputer riba tidak berubah: kadbod berkualiti tinggi dan sangat keras, percetakan bagus, “epal” pada pinggir, lapisan busa lembut pada penutup atas. Seseorang tidak memberi perhatian kepada pembungkusan, kerana ia sebenarnya merupakan perkara kecil, dihantar ke pantri praktikal untuk sepanjang hayat peranti dan pulih hanya apabila ia dijual (dan ramai juga membuangnya). Tetapi ia adalah perhatian kepada perincian bahawa keseluruhan Apple. Terima kasih kepada perhatian paranoid ini, kami mempunyai peranti yang sangat baik dan sangat mesra pengguna.

Sedikit lirik tentang pembungkusan yang saya terinspirasi oleh kes baru-baru ini. Pada hari yang lain, saya memasang komputer riba Lenovo baru saya untuk seorang saudara, yang datang kepada saya dalam bentuk perawan terus dari kedai. Peranti itu ditempatkan dalam kotak konvensional kadbod beralun coklat. Di dalamnya adalah pad tipis bahan sintetik lembut dan … semuanya. Di dalam beg plastik buih getah ini terdapat dalam beg selophane, di atasnya di dalam poket kecil, arahan yang nipis dan cakera pemandu, di sebelah kanan berbohong (ia terletak di sekitar kerana tiada had khas di sana) bekalan kuasa. Anda boleh, tentu saja, bercakap tentang harga yang berbeza untuk peranti, tetapi keadaan saya jauh dari peranti belanjawan yang paling dari Lenovo dan ia dibungkus lebih buruk daripada kad video hampir tiga kali lebih murah yang baru-baru ini dibeli di PC Windows rumah. Mengenai perbandingan dengan pembungkusan MacBook, saya secara amnya diam.

Tetapi, kembali kepada topik perbualan. Set ini hampir standard: komputer riba, bekalan kuasa (45 watt, yang dihasilkan oleh LiteOn), terdapat penyesuai ke saluran keluar Eropah, kabel sambungan dan kotak hitam dengan satu set kertas dan pelekat-epal. Cakera biasa dengan sistem operasi dan satu set perisian atau pemacu denyar, seperti dalam kes MacBook Air 2010, tidak termasuk. Jika anda perlu memasang semula OS, anda perlu menyambung ke Internet dan memuat turun kira-kira 3 GB data daripadanya. Di sini detik ini saya sedikit kecewa. Saya ingin dapat memasang semula OS tanpa menari dengan tamborin dan beberapa batasan. Jadi anda boleh melakukannya, tetapi anda perlu membayar $ 70 untuk pemacu yang sesuai dengan OS X Lion di atas kapal, dan sebelum ini ia adalah sebahagian daripada penghantaran notebook standard.

Komputer riba itu sendiri dibungkus dalam beg plastik berjenama dengan pelekat di bahagian belakang. Ia mudah untuk menentukan sama ada komputer riba sebelum ini dibongkar. Dalam kes saya – tidak, pelekat itu tidak terluka.

Hampir deja vu

Tidak seperti MacBook Pro, reka bentuk MacBook Air dalam penjelmaan semula kedua belum mempunyai masa untuk bersarang. Peranti ini masih nipis, berkelas, kukuh dan tidak dapat dibezakan dari model 2010. Walau bagaimanapun, saya berpindah dari model 11.6-dyum, jadi terdapat perbezaan untuk pengalaman operasi, serta ciri-ciri reka bentuk yang kecil juga terdapat.

Sebagai contoh, dalam model 13-inci terdapat pembaca kad SD yang menyokong kad SDHC dan SDXC. Bagi saya secara peribadi, ini adalah komponen penting, kerana sering diperlukan untuk memindahkan imej dari kamera SLR dan menggunakan aksesori USB luaran tidak begitu mudah kerana bekerja dengan pembaca kad terbina dalam. Dengan cara ini, sokongan SDXC muncul hanya dalam model MacBook Air pada tahun semasa.

Tidak mustahil untuk menyebut pelabuhan Thunderbolt, yang mengambil tempat Mini DisplayPort, walaupun hanya pictograph yang berubah secara luaran.

Trackpad lebih besar daripada model Air 11.6 inci (sekitar 10 mm lebih tinggi), beberapa kekunci fungsi juga lebih besar. Saya, tentu saja, terbiasa dengan butang sempit di “Air” saya yang lama, tetapi masih digunakan sepenuhnya lebih mudah. Tetapi perbezaan istimewa dalam menggunakan trackpad tidak diperhatikan – peningkatan ketinggian peranan tidak bermain.

Dan sekarang, perhatian (!), Salah satu ciri utama model Air yang dikemas kini adalah keyboard backlit – sorak, rakan! Saya kurang faham mengapa ciri-ciri ini tidak ada dalam model sebelumnya, kerana ringan meningkat notebook hanya 20 gram, dan “pada perlawanan» Apple biasanya tidak menyimpan, dan penambahan beberapa LED berkuasa tinggi dengan serat optik yang sangat banyak pada kos pengeluaran tidak terjejas. Mungkin, ini, yang asalnya dirancang, adalah salah satu cip penting yang mendorong orang untuk meningkatkan Air 2010.

Pencahayaan adalah sama dengan MacBook Pro dan Air generasi pertama, dan jika model 11.6 inci, kehadirannya tidak amat kritikal, dalam gelap, pada dasarnya, cahaya yang cukup dari paparan untuk menyerlahkan keyboard, komputer riba 13-inci adalah satu ciri penting . Di samping itu, walaupun di udara terkecil dengan kerja lampu latar jauh lebih mudah daripada tanpa ia.

Muncul di Udara dan fungsi sedemikian sebagai pelarasan automatik kecerahan paparan bergantung kepada keadaan pencahayaan luaran. Sensor hampir tidak kelihatan – ia bersembunyi berhampiran webcam. Tidak seperti MacBook Pro, yang tidak menyokong HD. Ini adalah modul VGA biasa, seperti pada MacBook Air 2010. Alasan penggunaannya adalah cetek – unit paparan terlalu nipis, kamera HD tidak semestinya sesuai.

Selebihnya semuanya sama seperti dahulu. Di sisi sampingan terdapat sepasang port USB, di sebelah kiri terdapat penyambung MagSafe berjenama, bicu audio 3.5 mm, mikrofon. Pada panel bawah, di bawah trackpad terdapat takaran untuk mudah membuka komputer riba. Engsel unit paparan juga tidak berubah, walaupun ia agak kaku berbanding dalam model Air 11.6-dyuyum 2010. Pada masa yang sama ia diselaraskan supaya komputer riba mudah dibuka dengan satu tangan.

Saya mahu! …

Kami melangkah ke bahagian yang paling menarik – pengalaman mengendalikan alat itu. Apabila saya berpindah dari MacBook Pro 13-inci ke MacBook Air 11.6 inci tahun lepas, saya tidak berasa apa-apa ketidakselesaan tertentu. Sedikitnya sebaliknya – aplikasi dilancarkan dengan sangat pantas, sistem reboot dengan serta-merta berbanding komputer riba terdahulu saya. Dan ketumpatan peranti dan pemanasan yang rendah juga gembira. Walau bagaimanapun, pemproses lemah masih dirasai di tempat. Jadi, anda membuka laman web “berat” di pelayar anda, seperti halaman awal Engadget, dan tunggu beberapa saat sehingga semua dimuatkan dan prokeshirouetsya. Pembukaan dokumen Nombor juga lebih perlahan daripada pada MacBook Pro. Pemprosesan imej-imej besar sekurang-kurangnya sedikit, tetapi masih perlahan – ia dirasakan.

Di samping itu, ia semakin digunakan dalam kerja iMovie, dan ia bukan merupakan prestasi terbesar pemproses teras 1.4GHz Core 2 Duo ULV yang dirasai. Dan tidak semasa gulung akhir, mereka adalah kecil, dengan kekuatan lima minit – ia boleh menjadi satu perempat jam dan menunggu sehingga ia dikodkan. Kesesakan dirasai apabila bekerja dengan video: .. gerenyet dan membeku apabila menetapkan / memotong bunyi, bertimbang rasa apabila menggunakan sejumlah besar peralihan, dan lain-lain Pada saat seperti ini, kadang-kadang saya menyesal bahawa saya disimpan $ 150 dan tidak mengambil konfigurasi top-akhir dengan 1.6-gigahertz pemproses. Sememangnya, apabila ia telah diumumkan pemproses ULV berdasarkan penyaman baru dengan seni bina Sandy Bridge, soal keperluan untuk menaik taraf, tidak timbul, dan “katak tidak menekan,” dan tidak mempunyai lagi dalam tempoh enam bulan untuk melakukan menaik taraf, saya memutuskan untuk mengambil konfigurasi bahagian daripada 1.8 -Guru pemproses Core i7.

Bagi pilihan model 13.3-inci, bukannya 11.6 inci, ia disebabkan oleh keinginan untuk mendapatkan lebih banyak ruang kerja di paparan. Namun, resolusi lebih tinggi – 1440×900 piksel, dan kenangannya adalah kenangan segar pada komputer Mac pertama saya – pelepasan MacBook Pro 2008 15 inci, peranti Apple pertama dalam reka bentuk Unibody. Nampaknya terdapat sedikit perbezaan berbanding dengan 1280×800 piksel dalam paparan MacBook Pro 13 inci, tetapi ada rasa tidak selesa. Dan mengingatkan saya kepadanya sedikit pengalaman dengan MacBook Pro 15 inci ketika menulis ulasan model 2011. Di samping itu, selepas tas di atas bahunya lebih suka ransel, kerana dia mula berjalan banyak. Dan dalam ransel yang 11.6 inci, yang laptop 13.3 inci – tidak banyak perbezaan. Saya mahu dan autonomi alat itu sedikit lebih baik, tetapi dengan ini terdapat ciri yang dibaca di bawah.

“Monster” dalam kerja

Pertama sekali, saya memeriksa komputer riba untuk haba. Terdapat kebimbangan bahawa teras i7 ULV-pemproses teras akan menjadi stoker sebagai dapur. Saya tidak perlu ragu-ragu bahawa tidak ada masalah dengan ini. Dalam mod biasa, apabila anda bekerja dengan teks, anda menguruskan foto, melayari web, ditambah Adium, Skype, iTunes, kerja Sparrow di latar belakang, suhu pemproses berbeza-beza antara 50-60 ° C. Notebook terasa agak hangat, peminat berputar pada 2000 rpm dan ia tidak didengar sama sekali dalam mod ini.

Jika peralatan pemprosesan video raskochegarit, suhu pemproses meningkat kepada maksimum 90 ° C – sehingga kipas dipercepatkan kepada 6000 put / min, maka ia menjadi kurang daripada 85-86 ° C dan pada tahap yang sedemikian dan kekal sehingga akhir pengkodan. Kebisingan sistem penyejukan dirasai, tetapi ia tidak menjengkelkan – hanya menyengat udara, bunyi bising atau peluit yang tidak menyenangkan. Pada masa yang sama, pemanasan di bahagian atas kanan komputer riba dirasakan, bahagian bawah menjadi hangat, tetapi lutut tidak terbakar.

Juga, bahagian atas buku catatan yang betul dipanaskan dengan baik semasa mengecas bateri, yang dipulihkan sepenuhnya dalam masa satu setengah jam hingga dua jam. Jika kita bercakap mengenai autonomi 13-inci MacBook Air, pertumbuhan yang sangat besar berbanding dengan unit yang terakhir saya tidak perasan: 5,5 jam, baik, maksimum enam jam dalam mod operasi standard saya apabila kecerahan paparan dengan kira-kira 60-70%, ada kerja yang dengan dokumen, melayari web, pemprosesan imej asas. Mengumumkan Apple selama tujuh jam dalam mod ini tidak boleh mendapatkannya. Saya rasa kesalahan itu adalah pemproses yang lebih berkuasa dan pemetik api berbanding dengan standard untuk model ini 1,7-gigahertz Core i5.

Paparan pada pembiakan warna adalah seperti lebih daripada rujukan untuk saya di MacBook Pro 15 “. Resolusi yang sama dengan pepenjuru mata yang kurang dikurangkan tidak ketegangan. Selain itu, dengan ke-13 adalah lebih selesa untuk bekerja daripada model 11.6-dyum. Walaupun kepadatan piksel yang sama dalam matriks, dalam model yang lebih tua semua elemen antara muka dan fon sedikit lebih besar, ditambah ruang kerja lebih besar. Di samping itu, menurut pandangan subjektif saya, ia lebih cerah, mungkin, 30 peratus.

Pembesar suara juga lebih kuat. Sekiranya dalam udara Kecil jumlah mereka cukup untuk dipadankan, dan tahap bunyi sentiasa dipintal oleh 90%, maka rizab ke-13 lebih daripada cukup dan standard saya menetapkan tahap bunyi pada 40-50%. Nah, mereka berbunyi lebih sedikit bassovite. Sekali lagi, saya perhatikan kualiti baik sistem pembesar suara, baik untuk peranti tipis itu. Dengan kebanyakan “palsu” dalam komputer riba Windows tidak membandingkannya. Sempurna menerbitkan kekerapan tinggi dan sederhana, saya ingin mempunyai lebih banyak bass, tetapi tidak ada keajaiban. Suara itu jelas, kemungkinan akustik cukup memadai bukan sahaja untuk acara sistem pemarkahan, tetapi juga untuk mendengar muzik bersahaja di latar belakang.

Kinerja laptop berada pada tahap MacBook Pro 2010 yang paling atas, iaitu, ia lebih dari cukup, dan dalam peranti nipis seperti kuasa itu luar biasa. Saya seorang yang sangat mudah dikesan dan masih kagum dengan cara yang bijak berfungsi. Bagi peminat angka kering, di bawah adalah tangkapan skrin ujian Geekbench. Dalam mod 64-bit, anda boleh menambah lagi 600 mata. Secara umum, ini adalah lebih kurang 30% kurang daripada MacBook Pro 15-inci yang lebih muda 2011 dan tiga kali lebih banyak daripada MacBook Air masa lalu saya.

Segala-galanya berfungsi dengan cepat, video itu dikodkan tiga kali lebih cepat daripada sebelumnya – kebahagiaan komputer telah datang dalam persekitaran kerja peribadi! Semua pemilik 13-inci MacBook Pro, termasuk menyusut nilai berbanding dengan latar belakang model pemula pada tahun 2011, saya boleh mengesyorkan Air baru sebagai pengganti penuh, tetapi lebih ringan dan lebih nipis dengan paparan yang lebih baik. Pemilik 15-inci “Proshke” sehingga model 2010 termasuk juga, tanpa akibat negatif boleh bergerak ke peranti yang dimaksudkan.

Taming “Lion”

Pada OS X Lion, saya berpindah hanya dengan penampilan dalam penggunaan peribadi Air yang baru. Mengenai model 11.6 inci untuk meletakkan OS yang bergaya tidak diselesaikan kerana meningkatkan keperluannya untuk “perkakasan”. Bergerak adalah mudah dan tidak mencolok, kecuali beberapa masalah.

Khususnya, separuh pertama jam bekerja pada komputer riba baru selepas memulihkan data peribadi dari salinan sandaran telah menjadi kengerian yang nyata. Saya merasakan pada kulit saya banyak gangguan dan keanehan daripada “Lion”, yang saya baca dalam benang perbincangan mengenai platform ini. Pemproses dimuatkan dengan beberapa proses yang tidak dapat difahami, buku nota itu sedang memanas, sistem pengendalian teruk, sehingga “Doc” berkedip dan animasi sistem.

Ia berguna untuk difahami, mendapati proses pemuatan sistem bertanggungjawab untuk Spotlight dan mendapati sebilangan rujukan kepada masalah keserasian pangkalan data sistem carian dari Snow Leopard dalam OS X Lion. Penyelesaian masalah ini adalah untuk memulakan proses pengindeksan penuh Spotlight secara manual. Untuk melakukan ini, cuma pergi ke tetapan Spotlight, pilih tab “Privasi”, klik butang “+” di bahagian kiri bawah tetingkap, tambahkan partition Macintosh HD, dan kemudian keluarkannya dari senarai dengan mengklik pada butang “-“. Ini mengaktifkan proses pengindeksan semula penuh Spotlight, yang akan menggantikan pangkalan data lama dari Snow Leopard.

Sekiranya saya mengaktifkan skrip perkhidmatan OS UNIX standard – ini dilakukan dengan memasukkan arahan “sudo“(Tanpa petikan). Tambahan pula, saya juga memulihkan hak akses melalui Utiliti Disk.

Selepas masalah pencegahan seperti itu dengan tingkah laku aneh komputer riba dan tanpa disangka-sangka timbul brek saya tidak lagi melihatnya. Walau bagaimanapun, beberapa saat yang tidak menyenangkan masih ditinggalkan dan kami akan membincangkannya di bawah.

Di mulut “Singa”

Sistem operasi Apple sangat dipercayai dan mesra dari segi keselamatan data pengguna, dan dalam kes OS X Lion, keramahan ini ditingkatkan lagi. Walau bagaimanapun, platform telah menjadi lebih tamak untuk RAM, terutama beberapa program komprehensif. Saya fikir, pembaca penuh perhatian yang berurusan dengan Lion, sudah menebak bahawa kita bercakap tentang Safari. Benar-benar seperti pelayar ini, cip baru, seperti langkah dua jari di antara kampung-kampung zoom intelek oleh dua tapu dua jari, cantik pengurus muat turun animasi, dan sebagainya. On. Tetapi ia hanya RAM vyzhiraet hodoh yang sama dan tidak sangat stabil. Dan beberapa kali Safari “digantung” kereta itu, baik, atau sepertinya saya.

Kali pertama ia berlaku, apabila banyak tab dibuka, di salah satu daripada mereka kursor berubah menjadi “pelangi” yang biasa dan di atasnya semua sudah sedih. Mesin itu menjadi bosan, walaupun ideanya adalah “hang” hanya satu tab atau dalam kes yang teruk hanya penyemak imbas web. Saya perlu menghidupkan semula mesin dengan mengunci butang kuasa selama beberapa saat.

Bukan untuk apa-apa yang Apple telah memperkenalkan ciri-ciri baru, seperti memulihkan tingkap terbuka selepas reboot dan sentiasa menyimpan dokumen dalam masa nyata. Program sedozen telah dibuka, beberapa tetingkap TextEdit bersama dengan teks, beberapa jadual dalam Nombor, dan juga iPhone disegerakkan di iTunes, hanya sebilangan gigabait permainan, program dan kandungan lain sedang dimuat turun. Setelah memuatkan semula, semua tingkap telah dipulihkan, semua dokumen telah dipelihara dan penyegerakan iGadget diteruskan dari tempat di mana ia dipotong – dengan bijak, tetapi tergantung komputer riba tidak sama sekali.

Kali kedua Air tidak terjaga sepenuhnya dan juga jatuh ke dalam lubang pelangi-pelangi. Iaitu, saya mendengar bunyi sistem di Skype, Adium, tetapi skrin tidak memberikan gambar biasa, ia tetap hitam dan saya hanya melihat kursor. Program aktif yang terakhir sebelum masuk ke hibernasi adalah juga pelayar web Apple. Saya sekali lagi perlu membebankan komputer.

Sekali lagi imej itu hanya membeku dan semuanya digantung. Walaupun saya mempunyai bug ini beberapa kali sebelum dengan komputer Mac yang lain. Pada zaman dahulu saya meratap Parallels Desktop dengan Wndows XP dan MS Office berjalan di dalamnya untuk memeriksa ejaan. Tetapi lama dahulu saya menolak amalan ini dan selama beberapa tahun saya hidup di Mac tanpa Windows. Sekarang saya hanya menyalahkan kelembapan “Lion”. Saya sangat berharap Apple tidak lama lagi akan membawa sistem operasi dan penyemak imbas web kepada minda.

Kesemua insiden ini berlaku dalam masa sebulan, walaupun tidak satu pun dari mereka yang membawa kepada kehilangan dokumen, dan saya tidak kehilangan banyak masa. Selepas memulakan semula program dan tingkap dibuka secara automatik, dan dengan SSD komputer reboot dengan cepat.

Sebuah nafas segar “Air”

Walaupun terdapat gangguan dan “kebimbangan” penyakit OS X Lion, saya gembira dengan perkara baru saya sebagai “kawanan gajah”. Nah, tidak ada analog dalam dunia komputer riba Windows dan itu sahaja. Sekurang-kurangnya untuk diri sendiri, saya tidak nampak ini. A kecil, tenang, komputer riba sejuk dengan prestasi baik untuk berat badan dan prestasi saiz dengan paparan bergaya, backlit papan kekunci yang sangat baik, trackpad bergaya, hayat bateri yang sangat baik dan badan aluminium. Dia dapat dengan mudah bertindak sebagai mesin kerja utama tanpa kompromi.

Anda boleh ingat semula Sony VAIO Z Spill 2011. Ya, mesin yang sangat kuat dalam konfigurasi maksimum untuk sekurang-kurangnya wang maksimum (kira-kira $ 3700), dengan yang sedikit, saya akan mengatakan touchpad terkenal, tetapi paparan cantik dengan resolusi 1920×1080 piksel, dengan sangat produktif yang bermutu tinggi, tidak ULV pemproses Core i7, dan agak hayat bateri yang kecil, serta pemanasan yang baik – kompromi lengkap, seperti yang saya fikirkan, walaupun di tangan mesin tidak memegang dan tidak menggunakannya, mungkin dalam sesuatu yang saya salah. Sebaliknya, dalam skim peribadi menggunakan peranti terdapat alternatif minus alternatif lain – ini adalah OS Windows. Sistem operasi yang sangat baik dalam penjelmaan semula komersil yang terakhir, yang mahal di pusat hiburan rumah, tetapi dalam kerja pelayar IT OS X adalah lebih mudah dan menyenangkan, IMHO.

Ya, ada perkara-perkara seperti di ultrabuki. Malah, mengesan dengan Air, terutama dalam prestasi Samsung dan ASUS. Adalah kasihan bahawa semasa mereka belum dijual, ditambah lagi, terdapat Windows. Walau bagaimanapun, orang yang, disebabkan oleh pelbagai sebab, memerlukan sistem pengendalian dari Microsoft, ia patut melihat alat tersebut. Jika sistem operasi tidak kritikal untuk bekerja dengan 1C simpan kira program atau beberapa sedia ada uberspetsializirovannymi Windows sahaja tidak, jangan malas untuk belajar satu platform baru untuk diri sendiri – ia tidak terlalu keras, dan bergerak ke sebuah MacBook Air atau mana-mana Mac. Percayalah, it’s worth it!

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 43 = 46