HideMe.ru – VPN dalam masa 5 minit

Topik VPN naik ke Lifhacker bukan pada yang pertama dan, mungkin, bahkan untuk masa kesepuluh. Dalam komen-komen tersebut, kadang-kadang terdapat soalan-soalan seperti “apa ini secara umum dan mengapa”, dan oleh itu, ia berguna untuk menjalankan pengantar.

VPN dalam bahasa yang jelas

VPN untuk pengguna – adalah, kira-kira bercakap, proksi Anonymizer + + penyulitan, tetapi tidak untuk beberapa aplikasi individu dan penyemak imbas, dan secara umum untuk semua data pada sebarang peranti. VPN – ini adalah apabila anda tidak mengambil berat tentang semua sekatan, larangan, risiko, ancaman dan umumnya semuanya.

  • Selamat menyambung kepada Internet melalui router, PC, komputer riba, telefon pintar dan tablet melalui mana-mana rangkaian berwayar dan wayarles boleh didapati, dan tidak takut bahawa seseorang akan memintas kata laluan anda, atau masih entah bagaimana menyakitkan.
  • Akses mana-mana laman web yang tidak munasabah atau kebodohan kecuaian dimasukkan oleh Roskomnadzor ke dalam senarai hitam. Senarai ini telah dikunjungi oleh Wikipedia, Lurkomorie, Facebook, dan Twitter. Kadang-kadang nampaknya mangsa seterusnya dipilih secara rawak. Main pada peraturan yang tidak jelas tentang permainan yang tidak dapat difahami ini tidak mahu. Tapak yang popular, tentu saja, dibuka dengan cepat, dan orang yang kurang dikenali boleh duduk dalam kunci selama beberapa hari dan minggu.
  • Log masuk ke laman web asing yang tidak tersedia di negara tuan rumah anda.
  • Menjadi orang yang tidak dikenali tanpa nama, yang tidak “digambarkan oleh IP”.
Inti VPN dalam satu gambar
Inti VPN dalam satu gambar

VPN untuk mereka yang tidak menaikkan pelayan

Sekitar VPN sentiasa ada “aura geekyness” tertentu. Ia seolah-olah seperti menjadikan diri anda sesuatu yang berguna hanya boleh dilakukan oleh juruteknik terlatih. Sebenarnya, tidak. VPN hari ini adalah perniagaan, dan apa-apa perkhidmatan yang dikira pada khalayak ramai mestilah mudah.

Dalam komen untuk jawatan ini pasti ada orang yang akan mengatakan bahawa lebih baik untuk meningkatkan pelayan VPN anda selepas semua. Okay, katakanlah. Tetapi bagaimana jika anda perlu menggunakan alamat IP dari negara yang berbeza? Adakah anda akan menyewa banyak pelayan di seluruh dunia untuk kegunaan peribadi anda? Ini tidak boleh diterima secara kewangan.

Dan peminat pelayan VPN mereka sendiri boleh menjadi sukar untuk menjelaskan bahawa selain dia terdapat berjuta-juta orang yang tidak mahu dan tidak perlu bersusah payah. Bagi mereka, beratus-ratus penyelesaian yang mudah, sejagat dan lebih fleksibel daripada kerja kotak, yang tidak perlu dinaikkan dan diselaraskan. Dan anda tidak perlu memikirkannya sama ada. Pilih, pasangkan dan lupa. By the way, mengenai pilihan.

VPN terbaik di dunia

VPN ini tidak dan tidak boleh. Orang yang berbeza mempunyai keperluan yang berbeza. Secara umum, semua perkhidmatan agak serupa, masing-masing mempunyai beberapa ciri dan menarik sesuatu yang tersendiri.

Pada waktunya, kami mengagumi TunnelBear.com, kerana terdapat aplikasi iOS. Secara peribadi, saya tidak memahami nilai aplikasi mudah alih untuk bekerja melalui VPN pada iOS atau Android, kerana kedua-dua OS mempunyai terbina dalam kerja melalui VPN. Iaitu, menubuhkan VPN di iPhone, iPad atau Android anda tidak lebih sukar daripada memasukkan log masuk dan kata laluan di sesetengah laman web.

Saya menggunakan HideMe.ru – perkhidmatan yang sangat lama, iaitu kira-kira lapan tahun, dan kenalan saya dengannya berlaku kira-kira empat tahun yang lalu. Dalam kes VPN, usia menjadi penjamin tambahan, kerana seorang pemula boleh membuang apa-apa. Terutamanya rookie percuma.

Mengenai VPN Percuma

Telefon saya paranoid, tetapi otak saya enggan mempercayai perkhidmatan percuma yang tidak boleh menjadi tepat dan jelas menjelaskan model pengewangan anda, dan oleh itu kemungkinan kewujudannya. Mengandungi perkhidmatan VPN, mampu melayani khalayak yang besar, SANGAT mahal. Jika orang-orang ini tidak mendapat wang dari pengguna, maka mereka akan mendapatkannya entah bagaimana dengan cara yang berbeza. Jualan data pengguna boleh membawa wang.

Mengenai VPN Rusia

Terdapat juga seperti itu. Tujuan kewujudannya saya tidak faham. Mengapa menggunakan VPN, misalnya, untuk menyembunyikan dirinya dan aktivitinya di Internet, jika perkhidmatan yang berkaitan boleh datang ke syarikat dan hanya mengambil data ini? Seluruh makna hilang.

VPN asing sentiasa lebih menarik. Anda tidak boleh bertahan dan meminta sesuatu. Mereka mematuhi undang-undang negara-negara lain dan dengan gembira menghantar joker itu. Apabila saya menghubungi Sokongan HideMe.ru dan demi kepentingan bertanya bagaimana mereka mempunyai kehidupan peribadi mereka, mereka menjawab saya:

Walaupun fokus kami kepada pengguna Rusia, kami adalah sebuah syarikat asing, tanpa pekerja dan pejabat di wilayah Persekutuan Rusia. Walaupun mereka mahu datang kepada kami, maka tidak akan ada tempat untuk datang. Keputusan untuk menyediakan data tentang pengguna hanya boleh diambil oleh mahkamah Belize (Amerika Selatan), yang mana sebelum ini untuk lapan tahun kerja kami tidak.

Belize adalah negeri.

Petikan skrin 2015-05-19 10.02.00

Dahulunya dipanggil “British Honduras”. 🙂

126 Rubles

HideMe.ru mempunyai tarif yang sangat bagus – 126 rubles sebulan. Ini adalah dengan langganan tahunan. Sudah tentu, seorang pemula tidak akan segera membeli langganan tahunan, tetapi ia lebih murah hampir tiga kali. Biasanya anda membeli sebulan, anda menggunakannya, anda masuk ke dalamnya, dan hanya kemudian anda mengambil langganan tahunan. Dengan pengiraan ini, HideMe.ru akan menelan kos sebanyak 349 rubel untuk bulan pertama dan 126 rubel untuk bulan-bulan berikutnya. Jika anda melihat penggunaan di perkhidmatan lain yang jatuh ulasan Layfhakera, terdapat titik harga, biasanya dalam USD, kos antara di antara 5 dan 10 dolar sebulan, dan dalam bilangan kaedah pembayaran ada RF untuk WebMoney, «Yandex “Dan ciri sistem pembayaran hanya untuk negara kita. Anda boleh membayar sepenuhnya tanpa nama melalui terminal, tetapi ini adalah lebih daripada paranoia saya.

Untuk 126 Rubles HideMe.ru membolehkannya tanpa sebarang sekatan untuk duduk di Internet melalui 74 pelayan di 35 negara. Ini merupakan satu lagi perkhidmatan lama – infrastruktur yang maju. Kebanyakan perkhidmatan muda tidak dapat membanggakan rangkaian lemak itu, yang menawarkan lokasi yang paling popular hanya di AS dan Eropah. Bilangan pelayan juga mengurangkan beban kerja purata masing-masing. Ini secara langsung memberi kesan kepada kelajuan – ia lebih berkemungkinan untuk mendapatkan pelayan yang terlalu banyak dan mentolerir penerimaan “dialup” dan kadar pulangan.

Pipitipi dan kata-kata menarik lainnya

Mengenai keselamatan, penyulitan dan komponen teknikal yang lain, saya tidak akan menulis apa-apa. Nampaknya saya semua perkara ini jelas. Perkhidmatan ini tidak akan bertahan selama beberapa tahun jika ia mempunyai lubang keselamatan terbuka dan tidak mempunyai tahap keselamatan yang sesuai.

Ya, dalam keterangan terdapat satu perkataan yang menarik, menyenaraikan protokol disokong dan sebagainya, tetapi perkhidmatan tidak memuatkan maklumat pengguna berhemah yang tidak perlu dan meletakkannya dalam tetingkap pop timbul dengan nota “Spice”. Adakah segala-galanya berfungsi sebagaimana mestinya dan menyediakan tahap keamanan dan keselamatan yang mencukupi? Ia hebat. Selebihnya adalah topik untuk profesional yang menyelesaikan beberapa tugas khusus mereka. Di peringkat pengguna, sudah cukup bagi saya bahawa perkhidmatan ini telah melakukan apa yang saya perlukan selama bertahun-tahun tanpa mengecewakan dan meminta wang yang sangat sedikit untuknya.

Lima minit ke VPN

Pada mulanya, dikatakan bahawa untuk berkenalan dengan keseronokan Internet melalui VPN ia cukup lima minit. Ia begitu. Anda boleh menjejaki masa dan langkah melalui segala-galanya.

Sudah tentu, tiada pendaftaran. Inilah peraturan asas bentuk yang baik untuk mana-mana VPN biasa. Kami pergi ke laman web ini, pilih “Cuba secara percuma.”

Tangkapan Skrin 2015-05-19 10.16.26

Ya, pada mulanya anda tidak perlu membayar. Dalam kes HideMe.ru, hari percuma diberikan untuk ujian penuh. Surat dengan kod dan arahan untuk membuat komputer, telefon pintar dan tablet jatuh ke dalam kotak.

Petikan skrin 2015-05-19 10.17.34

Kod ini adalah semua yang anda perlukan untuk terus menggunakan perkhidmatan ini. Tiada akaun, semuanya tidak bersifat peribadi. Masukkan kod yang diterima di tapak dalam medan “Sambung ke VPN” yang bersesuaian.

Tangkapan Skrin 2015-05-19 10.18.25

Dalam hal ini, perkhidmatan akan sekali lagi menentukan peranti mana VPN dikonfigurasi pada masa ini, dan akan menyediakan segala yang diperlukan.

Tangkapan Skrin 2015-05-19 10.18.40

Dalam kes komputer di Windows, anda akan ditawarkan aplikasi mudah untuk pengguna biasa atau tetapan untuk admin berjanggut.

Tangkapan Skrin 2015-05-19 10.22.53

Bagi komputer pada sistem pengendalian lain, pilihan ditawarkan: sambungan yang sangat stabil untuk keperluan sehari-hari, atau permainan yang cepat dan rendah untuk permainan.

Petikan skrin 2015-05-19 10.26.50

Untuk peranti mudah alih – tetapan langkah demi langkah yang jelas.

Petikan skrin 2015-05-19 10.27.07

Dengan aplikasi itu, lima minit pemasangan, dan tetapan dikurangkan kepada satu minit. Ia cukup untuk menentukan kod, pilih pelayan, dan semuanya berfungsi dengan segera. Sebagai tambahan kepada kesederhanaan, appendix Windows mempunyai satu tambahan yang lebih penting – keupayaan untuk menyekat akses ke Internet apabila sambungan dengan VPN dipecahkan. Pilihan ini tidak termasuk kemungkinan bahawa sebarang data dalam ketiadaan VPN tiba-tiba akan melalui alamat IP sebenar.

Petikan skrin 2015-05-19 10.38.13

Petikan skrin 2015-05-19 10.40.46

Untuk menghilangkan mitos kerumitan menubuhkan VPN pada peranti mudah alih, saya melampirkan tembakan skrin proses dari yang pertama dan ke langkah terakhir pada Android.

Pergi ke Tetapan → Rangkaian Tanpa Wayar → Lagi → VPN. Jika anda tidak memerlukan kata laluan pada kunci skrin telefon pintar, maka anda perlu meletakkannya, jika tidak, VPN tidak akan bermula. Kami mengklik tanda tambah dan membuat sambungan VPN yang baru, mengisi bidang mengikut arahan. Alamat pelayan memilih mana-mana senarai dalam arahan (saya memilih Munich, Jerman).

Screenshot_2015-05-19-10-56-56 Screenshot_2015-05-19-11-00-14

Ketik pada sambungan yang dibuat. Nama adalah kod yang diterima di HideMe.ru. Kata laluan – secara lalai peti mel yang kodnya datang, anda boleh mengubahnya.

Screenshot_2015-05-19-11-01-33 Screenshot_2015-05-19-11-01-49

Itu sahaja. Pada telefon pintar saya sudah menjalankan VPN, dan 2ip.ru mengatakan bahawa saya benar-benar di Jerman.

Kod harian percuma sudah cukup untuk menguji VPN di sepanjang dan di semua peranti. Mulakan pada waktu pagi dan nikmati sepanjang hari, mengukur kelajuan dan sebagainya. Nah dan seterusnya – 126 Rubles sebulan. Cuba. Ia lebih mudah daripada yang anda bayangkan.

HideMe.ru

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

92 − = 84