TINJAUAN: Amazfit – Band Mi yang halus untuk seks yang lemah

Baru-baru ini, kami mengkaji semula versi tracker kecergasan nasional dari Xiaomi. Tetapi ini bukan satu-satunya alat semacamnya dalam pelbagai gergasi Cina. Ingat, tahun lepas kita menulis tentang Amazfit? Peranti cantik yang mengagumkan akhirnya jatuh ke tangan kami, dan hari ini kami akan memberitahu lebih lanjut mengenainya.

TINJAUAN: Amazfit adalah MiBand yang canggih untuk seks yang lemah

Tidak seperti peranti lain, mengumumkan Xiaomi, alat ini tidak menerima bungkusan asal dan menghibur Mi. Mungkin kerana yang sedikit berbeza kedudukan: Amazfit – produk premium. Oleh itu, segala-galanya yang berkaitan ke sana ke mari peranti hari ini namanya dan bukan nama pengeluar. Ini tidak menghairankan. Tentang Huami di Rusia mendengar salah. Walaupun ia telah membangunkan kecergasan pengesan popular dan bersisik Xiaomi, mikrocip pedometer untuk syarikat Li-Ning kasut (juga termasuk dalam Mi-koleksi) dan banyak aksesori pintar yang lain, belum lagi muncul di pasaran Rusia.

Kandungan dan Rupa Bungkusan

TINJAUAN: Amazfit adalah MiBand yang canggih untuk seks yang lemah

Amazfit sangat berbeza dengan produk Xiaomi yang lain. Ini dapat dilihat pada bungkusan pengesan – kes hitam terang yang menunjukkan bahawa kita mempunyai peranti premium. Di dalamnya adalah dulang yang mudah dengan trekker-bagel yang diperbuat daripada zirkonium oksida. Terdapat juga pengecas tanpa wayar yang tersembunyi.

TINJAUAN: Amazfit adalah MiBand yang canggih untuk seks yang lemah

TINJAUAN: Amazfit adalah MiBand yang canggih untuk seks yang lemah

badan seramik (ya, zirkonium oksida – seramik, yang digunakan untuk pembuatan gigi palsu dan permukaan dalaman muncung jet dan roket ruang) visual dan apabila disentuh lancar, walaupun sebenarnya ia pasang siap. Apa-apa penyambung tidak boleh didapati, kerana pertuduhan itu digunakan untuk pengecas induksi dan penyegerakan – Bluetooth.

Terdapat pilihan dua warna Amazfit: Moon Beam (sering dipanggil Moon Frost) dengan kes susu putih dan buckle emas dan Equator hitam. Terdapat dua versi gelang: tali biasa kuning air kulit sintetik dan poliuretana Equator, melanjutkan sepanjang diameter cincin dengan elektronik. Pilihan pertama adalah sesuai hanya untuk wanita, tetapi kedua – unisex.

TINJAUAN: Amazfit adalah MiBand yang canggih untuk seks yang lemah

Lampiran yang memegang bahagian utama terdiri daripada dua cincin yang ditutup oleh selak. Reka bentuk menyerupai gelang gelang perhiasan. Pembukaan secara tidak sengaja semasa berjalan dikecualikan, tetapi dengan sentuhan yang tidak berjaya dengan beberapa objek semuanya mungkin.

Kemudahan penggunaan

Dan tracker secara berasingan, dan seluruh sistem dengan tali sangat ringan: semua bersama-sama mempunyai berat hanya 15 gram. Disebabkan ini, peranti tidak mengganggu dan praktikalnya tidak dirasakan di tangan. Penggantian kulit mengejutkan dengan baik. Kes Amazfit dibuat mengikut piawaian IP68, jadi anda boleh mencuci tangan anda dan mandi di dalam gelang. Benar, yang terakhir dengan cepat mengeluarkan tali kulit, ia akan mengambil Khatulistiwa.

Autonomi peranti tidak setanding dengan otonomi Band Mi, tetapi keperluan untuk pengisian harian tidak tersedia. Di dalamnya ialah bateri dengan kapasiti 15 mAh, yang cukup untuk satu minggu kerja sepenuh masa (di bawah pasport – sehingga 10 hari). Caj penuh dari pengecas lengkap akan mengambil masa lebih kurang sejam.

Fungsi

Dalam hal ini, Amazfit mirip dengan Mi Band versi pertama. Fungsi di sini adalah asas bagi mana-mana pelacak kecergasan:

  1. Pemantauan aktiviti: langkah, kalori, jarak perjalanan, mod berjalan berasingan dan menjejaki laluan apabila berinteraksi dengan sensor GPS telefon pintar.
  2. Pemantauan tidur.
  3. Jam penggera yang pintar.
  4. Pemberitahuan panggilan masuk.

Selain itu, kemungkinan mengawal peralatan rumah menggunakan protokol khas diumumkan. Malangnya, disebabkan kekurangan peranti dengan sokongan untuk sebarang kaedah kawalan tertentu, tuntutan ini tidak dapat disahkan.

Segerak dan aplikasinya

Untuk berfungsi Amazfit, anda memerlukan telefon pintar dengan sistem operasi Android (di atas 4.2). Keterangan menyatakan bahawa mungkin untuk bekerja dengan iOS (di atas 7), tetapi tidak mungkin untuk mencari aplikasi yang sepadan. Prasyarat adalah Bluetooth 4.0.

Data yang dikumpulkan oleh gelang disegerakkan dengan aplikasi Amazfit proprietari, yang boleh dipasang menggunakan kod QR dari arahan. (Aplikasi dari kedai Google ternyata benar-benar tidak sesuai.) Pautan akan membawa kepada tapak Cina di mana anda boleh memuat turun fail APK.

Permohonan ini hanya tersedia dalam Bahasa Cina atau Bahasa Inggeris. Walau bagaimanapun, antara muka adalah intuitif, dan sebilangan kecil fungsi peranti tidak akan membenarkan untuk dikelirukan dalam piktogram. Di samping itu, secara lalai aplikasi dilancarkan dalam bahasa Inggeris.

TINJAUAN: Amazfit adalah MiBand yang canggih untuk seks yang lemah TINJAUAN: Amazfit adalah MiBand yang canggih untuk seks yang lemah

TINJAUAN: Amazfit adalah MiBand yang canggih untuk seks yang lemah TINJAUAN: Amazfit adalah MiBand yang canggih untuk seks yang lemah

Logiknya adalah sama dengan Mi Fit, supaya walaupun dengan versi awal permohonan itu dalam bahasa Cina adalah agak mustahil untuk menguruskan (Bahasa Inggeris perlu untuk menetapkan secara manual). Versi terbaru aplikasi secara terus mengaktifkan menu Inggeris, menawarkan log masuk melalui Facebook dan menyediakan data biometrik: ketinggian, berat badan, jantina, umur. Dengan cara ini, anda boleh terus menyediakan penyegerakan dengan Apple Health (kecuali, sudah tentu, peranti ini membolehkan ia).

TINJAUAN: Amazfit adalah MiBand yang canggih untuk seks yang lemah TINJAUAN: Amazfit adalah MiBand yang canggih untuk seks yang lemah

Skrin utama menunjukkan pencapaian hari dan pita aktiviti. Dengan menggunakan sepasang tapas, anda dapat melihat statistik pencapaian matlamat (berapa hari berturut-turut anda melakukan apa yang anda perlukan), jumlah langkah harian dan jumlah masa tidur yang banyak. Anda juga boleh menyediakan jam penggera. Untuk latihan terdapat mod berjalan. Ia mengkompilasi laluan yang dilalui, dengan mengambil kira masa dan jarak.

Pemberitahuan penggera: secara lalai, hanya satu pilihan yang tersedia – makluman getaran. Ia berfungsi hanya untuk panggilan masuk.

Kesimpulan

Sudah tentu, Amazfit sangat cantik. Peranti kelihatan menarik, menarik dan, tidak seperti pesaing, boleh bertindak sebagai aksesori fesyen dengan satu set fungsi tambahan. Malangnya, ini adalah kelemahan utama: reka bentuk menaikkan kos peranti dan memaparkan Amazfit dalam kategori harga yang berbeza. Pada masa penerbitan, versi paling murah Moon Beam – tanpa kekecohan dengan Taobao – kos $ 60. Khatulistiwa yang lebih sporty dijual pada harga $ 80.

Sekiranya anda memerlukan fungsi pada harga terendah, pilihlah Mi Band lebih murah dan rakan-rakannya. Tetapi sebagai hadiah, mungkin, ia patut dipertimbangkan secara khusus Amazfit: dia pasti akan suka gadis-gadis itu.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

7 + 3 =