5 program percuma untuk pengoptimuman gambar pantas

Rendisi warna yang menyimpang, pendedahan yang tidak betul, kekurangan ketajaman – semua ini boleh merosakkan kesan komposisi yang paling sesuai. Kami mengambil lima program popular yang akan membantu anda menyelesaikan semua “shoals” gambar anda.

Kesemuanya adalah percuma dan mudah digunakan, termasuk autocorrection untuk pengguna malas dan penyelarasan manual bagi mereka yang tahu apa yang harus dibetulkan dan mahu percubaan.

1. Lampiran Foto (Microsoft)

Aplikasi ini dimasukkan ke dalam pakej aplikasi yang telah dipasang sebelumnya Windows 10. Mudah melihat foto, album cantik mengikut tarikh dan pengeditan foto pantas.

Mudah melihat gambar dalam Windows 10
Mudah melihat gambar dalam Windows 10

Di sini anda boleh meningkatkan foto secara automatik, memutarnya, menanam, menghapuskan kesan mata merah dan menyimpan foto dengan cakrawala “berkaca”.

Peningkatan Auto
“Meningkatkan” fungsi

Di sini terdapat penapis, cahaya, warna, kontras, suhu dan parameter biasa lain yang berbeza. Semuanya jelas, cantik dan ringkas.

2. Ashampoo Photo Commander Percuma

Peningkatan Auto
Fungsi “Optimalkan”

Program percuma yang agak mudah dengan kemungkinan pengoptimuman foto automatik dan pelarasan manual. Alat dan penapis konvensional, anda boleh membuat kalendar atau kolaj seminit.

kalendar
Kalendar dicipta di Ashmpoo

3. Photoscape

Photoscape
Foto Pintasan Antara Muka

Terdapat pembetulan auto warna dan kontras, anda boleh memilih dari tiga mod tepu atau mengedit secara manual. Anda boleh menetapkan kawasan dalam foto, di mana warna akan lebih tepu. Ketajaman, penapis, tahap pencahayaan yang berlainan.

pembetulan foto
Fungsi untuk pembetulan auto

Selain itu, di sini anda boleh membuat kolaj dengan cepat dan mudah, dan bahagikan foto itu ke dalam beberapa bahagian berasingan, yang akan disimpan sebagai foto berasingan dalam folder.

Pembahagi
Pemisahan foto

4. Zoner Photo Studio 17 (versi Rusia) dan Zoner Photo Studio 18

Lihat foto
Katalog

Alat mudah untuk pembetulan foto pantas. Walau bagaimanapun, sebelum anda mula bekerja dalam program ini, anda perlu mendaftar dan klik pada pautan, tetapi semuanya berjalan dengan cepat. Pada mulanya, anda diberikan versi PRO selama 30 hari, selepas itu program akan kembali ke versi percuma biasa.

Di sini terdapat panduan berguna yang mana anda boleh memilih foto yang dikehendaki, pembetulan auto cepat Edit → Laraskan → Betulkan Pantas, ubah saiz dan orientasi, tambah teks dan ubah pelbagai parameter – pendedahan, suhu warna, dan lain-lain

Peningkatan Auto
Ciri Betulkan Pantas

Bagaimanapun, lebih mudah untuk menyesuaikan segala sesuatu yang tidak melalui menu, tetapi dalam tab Develop. Di sini anda boleh dengan cepat mengubah pelbagai parameter secara manual atau klik Automatik.

Peningkatan Auto
Foto pembetulan

Di dalam tab Editor, terdapat semua alat untuk kerja lebih berhati-hati dengan foto dan gambar – berus, mengisi, gaya, bentuk, teks, simbol, secara umum semuanya dalam editor foto biasa. Dan penapis – di mana tanpa mereka.

Penapis
Penapis

Pertama saya memuat turun Zoner Photo Studio 18, tetapi ia belum lagi mempunyai versi Rusia. Tetapi Zoner Photo Studio 17 adalah, dan anda boleh muat turun di sini.

Versi ini mempunyai antara muka yang sedikit berbeza, tetapi terdapat semua fungsi untuk pemprosesan foto profesional dan cepat. Untuk mendayakan pembetulan automatik, anda mesti mengklik “Betulkan Pantas”.

Peningkatan Auto
Penekanan pantas

Secara umum, program ini mempunyai banyak peluang, baik untuk pemprosesan foto profesional, dan bagi mereka yang ingin cepat dan mudah menyesuaikan foto.

5. Picasa

Picasa
Lihat foto di Picasa

Pengkatalogan dan penampil foto yang cemerlang dari Google dengan semua fungsi yang diperlukan untuk pembetulan foto. Fungsi “Saya Rasa Bertuah!” Memulakan pembetulan auto, terdapat juga pembetulan automatik dan warna.

Foto pembetulan
Membetulkan foto di Picasa

Di tab bersebelahan, terdapat banyak penapis dan kesan. Anda boleh melihat di sebelah dua foto yang berbeza dan yang sama – dengan kesan dan tanpa. Mudah.

Dengan dan tanpa kesan
Lihat dua foto

Jadi apa yang lebih baik sukar dikatakan. Dari segi kemudahan, saya paling suka aplikasi “Foto” dari Microsoft, tempat kedua boleh diberikan kepada Zoner Photo Studio 18. Baiklah, mengenai kualiti autokoreksi – hakim untuk diri sendiri.

Dan program mana yang anda gunakan untuk mengoptimumkan foto anda? 

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

6 + 1 =