7 Perisian Pengawasan Video Terbaik

Program-program berikut terutamanya diperlukan untuk operasi kamera web. Faktanya ialah kamera IP, sebagai peraturan, mempunyai perisian yang diperlukan dalam konfigurasi asas. Walau bagaimanapun, beberapa utiliti yang dipertimbangkan adalah pelbagai fungsi dan akan menghadapi pelbagai sumber.

1. AtHome Video Streamer

Platform: Windows, macOS, iOS, Android.

Perisian Pengawasan Video: AtHome Video Streamer

Kelebihan utama AtHome Video Streamer adalah berbilang bentuk. Sebagai tambahan kepada aplikasi pengawasan mudah alih, ia mempunyai versi penuh untuk Windows dan macOS.

Program ini boleh dirakam mengikut jadual, menyimpan video ke perkhidmatan awan dan menghantar pemberitahuan kepada telefon pintar apabila gerakan dikesan. Sebagai sumber, anda boleh menggunakan peranti USB, IP, Smart TV, iOS dan Android.

Muat turun AtHome Video Streamer dari laman rasmi →

2. Pengawasan Video EyeLine

Platform: Windows.

Program pengawasan: Pengawasan Video EyeLine

Pengawasan Video EyeLine boleh menggunakan sehingga 100 saluran pada satu masa. Sebagai sumber, anda boleh menggunakan kedua-dua kamera web dan IP.

Program ini dilengkapi dengan pengesan gerakan, pengurus rekod arkib dan keupayaan untuk memuat naik video ke pelayan FTP. Pemberitahuan acara boleh diterima melalui e-mel atau SMS.

EyeLine Video Surveillance adalah pilihan yang sangat baik bagi mereka yang memerlukan sistem pengawasan video yang mudah dan berkesan. Program ini mempunyai tempoh percubaan dua minggu dan menawarkan beberapa pilihan langganan dengan fungsi yang dipertingkatkan.

Muat turun Pengawasan Video EyeLine dari laman web rasmi →

3. Netcam Studio

Platform: Windows, iOS, Android.

program pengawasan video: Netcam Studio

Netcam Studio dicipta oleh pemaju program webcamXP pengawasan video yang popular. Utiliti pelbagai fungsi, seperti pendahulunya, berfungsi dengan sebilangan besar kamera.

Netcam Studio mempunyai sensor pergerakan dan bunyi, dapat mengenali plat lesen dan memuat naik rakaman rakaman ke cakera keras, FTP atau awan. Akses jauh ke kamera dilakukan melalui penyemak imbas, dan menerusi aplikasi khas untuk iOS dan Android.

Versi percuma mempunyai banyak ciri, tetapi hanya dua sumber dapat dilihat. Pembelian lesen akan membolehkan penggunaan program untuk tujuan komersil, akan meningkatkan jumlah sumber yang tersedia dan akan mengalih keluar tanda air dari strim video.

Muat turun Netcam Studio dari laman rasmi →

4. Monitor WebCam

Platform: Windows.

program pengawasan video: Monitor WebCam

Program mudah dan berfungsi untuk pengawasan video. Ia mempunyai pengesan bunyi dan gerakan, ia boleh menghantar pemberitahuan melalui mel dan membunyikan penggera jika objek yang tidak dikenali memasuki bidang pandangan kamera. Ia menyokong sambungan empat sumber, rakaman pada selang yang telah ditetapkan dan penyiaran video.

Muat turun WebCam Monitor dari laman web rasmi →

5. iSpy

Platform: Windows, iOS, Android.

program pengawasan video: iSpy

iSpy mempunyai kod sumber terbuka, yang menyediakan banyak peluang untuk pemodenan dan membuat penyesuaian terperinci sangat mudah. Anda boleh melanjutkan fungsi dengan pemalam untuk mengenali plat lesen kereta, overlay teks, pengimbasan kod bar.

Anda boleh menyambungkan sumber tanpa had. Terdapat sensor gerakan, penyiaran rangkaian, pemberitahuan. Di samping itu, iSpy menyokong muat naik ke pelayan YouTube, Dropbox atau FTP.

Sebagai sumber, anda boleh menggunakan bukan sahaja kamera USB dan IP, tetapi juga imej desktop.

Muat turun iSpy dari laman rasmi →

6. Video yang sempit

Platform: Windows, macOS, iOS, Android.

perisian untuk pengawasan video: Video Sighthound

Program berbilang platform ini mempunyai sensor gerakan pintar yang dapat membezakan seseorang dari kereta atau haiwan peliharaan. Boleh bekerja dengan IP dan kamera web, tetapi dalam versi percuma anda boleh menstrim video dari hanya satu sumber.

Video Sighthound boleh menyimpan video ke perkhidmatan awan dan mempunyai banyak ciri berguna untuk mereka yang terkesan dengan konsep rumah pintar.

Di tapak Sighthound, anda boleh membeli satu set yang akan menyediakan keselamatan, sebagai contoh, rumah negara, dan program itu sendiri boleh berfungsi dengan perkhidmatan automasi IFTTT.

Muat turun Video Sighthound dari laman web rasmi →

7. Periscope Pro

Platform: macOS.

perisian untuk pengawasan video: Periscope Pro

Program ini berfungsi dengan IP, dan dengan kamera komputer yang dibina. Terdapat fungsi untuk memuat naik video secara automatik ke Dropbox, serta mencetuskan kelantangan tertentu atau intensiti gerakan dalam bidang paparan kamera.

Periscope Pro boleh menembak resolusi video 1600 × 1200, kos kapasiti kecil memori dan mudah untuk mengkonfigurasi. Ia tidak direka untuk mengesan pencuri (walaupun tidak kena untuk ini), tetapi sempurna menghadapi peranan monitor bayi akan membantu untuk menjaga haiwan peliharaan atau saudara-mara tua.

Muat turun Periscope Pro dari laman web rasmi →

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 69 = 71