Betternet – VPN percuma tanpa sekatan dan tanpa pendaftaran

Nama perkhidmatannya menunjukkan bahawa Betternet adalah imej kolektif Rangkaian, di mana tidak ada tempat untuk pengawasan kerajaan, serangan penggodam, penapisan dibuat dan pengiklanan yang mengganggu. Di hadapan – tanpa nama dan kebebasan memilih. Data anda tidak disimpan di mana-mana sahaja, dan maklumat yang dihantar disulitkan dari awal hingga akhir, yang jumlahnya memberikan tahap privasi yang sewajarnya.

Lanjutan Betternet untuk Chrome

Bunyi terlalu baik untuk menjadi kenyataan? Dan saya fikir begitu, ketika saya mula belajar mengenai Betternet. Sebagai peraturan, perkhidmatan VPN dibayar, dan jauh melebihi contoh yang anda tidak perlu pergi. Kami sudah mengenali anda dengan Astrill VPN, HideMe.ru, TunnelBear. Mereka semua menawarkan tarif percuma dengan sekatan atau menjual satu set lengkap pilihan untuk yuran bulanan tetap. Sekurang-kurangnya, wang ini meliputi penyelenggaraan pelayan dan membayar gaji kepada pakar. Dan ada biaya yang mengiringi dan keuntungan sendiri.

Lebih baik tidak mengejar ruble anda dan menyediakan statistik telus mengenai kos dan pendapatannya. Dari sini, ia menjadi jelas bahawa kehidupan perkhidmatan disokong oleh program affiliate sederhana: pengguna diminta untuk memuat turun aplikasi mudah alih atau menonton klip iklan, yang mana Betternet akan menerima sen nya. Syarikat itu rapat mengikuti kandungan ini dan menawarkannya tanpa obsesi yang tidak wajar.

Adalah penting untuk diperhatikan bahawa promosi boleh diabaikan, dan hanya dimuat turun dari sumber rasmi – Google Play dan App Store.

Perkhidmatan ini berkembang secara dinamik. Menjelang akhir bulan September 2015, hampir 4.5 juta pengguna Betternet telah menyediakan aliran masuk yang tepat, dan syarikat itu memecah walaupun untuk bulan keempat berturut-turut. Seperti yang anda dapat lihat, model monetisasi yang diterima pakai memberikan hasil terutamanya disebabkan oleh pertumbuhan berterusan penonton yang aktif. Di manakah ramai orang? Hakikatnya, Betternet yang mudah tersedia pada sistem operasi mudah alih dan desktop. Ia menyokong Windows, Android, iOS, serta Chrome dan Firefox. Dengan cara ini, OS X sedang dalam perjalanan.

Saya telah menguji aplikasi untuk Android, program untuk Windows dan pelanjutan untuk Chrome. Kesemua mereka sangat mudah. Malah, hanya ada satu suis togol dengan dua mod: “Aktifkan VPN” dan “Nonaktifkan VPN”.

Betternet untuk Android   VPN percuma untuk Android

Pada telefon pintar dan dalam penyemak imbas, saluran itu meningkat dengan cepat dan tanpa masalah, tetapi perisian untuk masa Windows selepas waktu ditutup dalam mod kecemasan. Mungkin program hanya gagal dalam persekitaran ujian tidak stabil “puluhan”, dan dalam versi Windows lain semua akan baik-baik saja. Semak dan beri saya tahu dalam komen, sila.

Terdapat juga masalah lain. Mari kita mulakan dengan fakta bahawa pelayan Betternet hanya terletak di AS dan UK. Ini tidak mencukupi dan jauh. Kedua, kelajuan penghantaran mungkin tidak mengejutkan. Saya mempunyai penurunan sebanyak 70-80%. Tetapi di sini adalah berfaedah untuk memahami bahawa setiap hari perkhidmatan memproses lebih daripada 400 TB data, mengedarkannya di kalangan seratus pelayan. Saya tidak syak lagi jika syarikat mempunyai lebih banyak wang, kita boleh memilih, sebagai contoh, pelayan Afrika, dan kelajuan akan lebih banyak. Ia semua bergantung kepada sama ada anda ingin menonton video sepuluh saat beberapa kali sebulan atau memasang / menyahpasang aplikasi.

Kami menyimpulkan. Betternet boleh mengecewakan anda dengan geografi pelayan kecil dan, mungkin, kelajuan sambungan yang perlahan. Walau bagaimanapun, nampaknya saya ini lebih mudah dikemukakan untuk VPN berbilang bentuk yang bebas, jelas, multiplatform tanpa pendaftaran.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

43 + = 47