CarotDAV – satu pelanggan untuk Dropbox, Google Drive, SkyDrive dan bukan sahaja

Perlumbaan kompetitif yang telah dibangunkan baru-baru ini antara perkhidmatan storan data dalam talian telah meletakkan saya dalam kedudukan yang agak tidak selesa pilihan antara pintar dan cantik. Di satu sisi, terdapat Dropbox, yang digunakan untuk dan yang sangat mudah digunakan sebagai pemacu denyar dalam talian untuk setiap hari. Sebaliknya, terdapat SugarSync, dipam melalui pos ini hingga 180 GB dan digunakan untuk membuat sandaran segala-galanya di dunia. Dan juga Google Drive, yang menyimpan teks dan dokumen kerja.

Satu-satunya masalah ialah kehadiran pelanggan sekaligus beberapa perkhidmatan pada satu mesin tanpa malu memakan RAM dan melambatkan komputer. Program percuma yang kecil CarotDAV boleh membantu dalam kes ini dan untuk mengatur akses mudah, memuat turun dan mengurus fail, bukan sahaja dalam Dropbox yang dinyatakan di atas, Google Drive dan SugarSync, tetapi Box.Net, SkyDrive dan perkhidmatan lain.

Program ini CarotDAV Ia diedarkan dalam dua versi: mudah alih dan dalam bentuk fail pemasangan. Selepas memulakan program, kita melihat tetingkap kosong, yang perlu untuk menambah perkhidmatan yang anda perlukan.

Kami mengklik nama perkhidmatan yang dikehendaki dan muncul tetingkap baru. Di dalamnya, anda mesti memasukkan nama perkhidmatan tersebut (1) dan klik butang tersebut Diberikan (2).

Selepas itu, tetingkap ketiga muncul, yang mengandungi arahan untuk membenarkan permohonan dalam akaun anda mengenai perkhidmatan yang sepadan. Biasanya, klik pada pautan dan akses CarotDAV ke data anda.

Apabila semuanya sudah siap, semua kandungan kedai dalam talian anda muncul dalam tetingkap program. Anda mendapat keupayaan untuk memuat naik fail ke komputer anda, menamakan semula dan memadamnya, membuat folder, memindahkan data dan memuat naik data setempat anda ke awan.

Program ini CarotDAV Ia tidak termasuk, sudah tentu, semua fungsi yang disediakan kami dengan pelanggan jenama perkhidmatan awan, tetapi boleh menjadi output yang cemerlang apabila anda perlu akses cepat ke faylohranilische berbeza secara serentak. Sokongan bukan sahaja Dropbox paling popular, Google Drive dan SkyDrive, tetapi juga protokol kurang biasa dan SugarSync Box.Net, serta WebDAV, FTP, dan IMAP menjadikan CarotDAV sangat baik pengurus fail serba boleh untuk data awan anda.

Dengan cara ini, menggunakan WebDAV, anda boleh menyambungkan Yandex.Disk seperti yang diterangkan di sini. Saya tidak menggunakan perkhidmatan ini, tetapi jika sesiapa sahaja boleh melakukan ini, beritahu kami dalam komen.

CarotDAV (Windows 2000, XP, 2003, Vista, 2008, 7)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

3 + 1 =