Codecademy adalah aplikasi yang akan membantu anda memulakan pengaturcaraan

Mengantisipasi semua jeritan dan pencerobohan ke arah saya, saya segera akan mengatakan bahawa aplikasi ini tidak mengajar anda untuk program dalam beberapa hari, sama seperti beberapa Runkeeper tidak akan membakar anda 20 kg berat berlebihan. Ia hanya seorang pembantu yang dapat menanamkan cinta kepada pengaturcaraan, dan mungkin juga menjadikannya suatu masalah sepanjang hidup anda.

Terdahulu kami sudah menulis tentang perkhidmatan yang akan membantu anda belajar bagaimana untuk memprogram. Codecademy adalah di antara mereka, kerana ini adalah salah satu perkhidmatan yang paling popular untuk program pengajaran. Ia menarik dengan kesederhanaan, interaktiviti dan sistem pembelajaran permainan. Baru-baru ini, perkhidmatan ini telah mengeluarkan aplikasi iOS, yang akan membantu anda membuat langkah pertama dalam pengaturcaraan.

Secara peribadi, saya telah ditangguhkan oleh permohonan selama beberapa jam. Ia membolehkan anda mempelajari asas-asas pengaturcaraan dengan cara yang mudah dan menyeronokkan. Ia bukan tentang membuat Angry Birds anda sendiri, tetapi mengenai pemahaman apa pembolehubah, apa yang mereka, asas-asas menulis kod, dan banyak lagi.

Semua kelas dibahagikan kepada kumpulan, dalam setiap kumpulan ada beberapa tugas, setelah melakukan yang mana anda menerima penilaian untuk kerja anda. Pada mulanya terdapat hanya 5 tugas, tetapi apabila anda mula-mula menghidupkan anda akan ditanya sama ada anda harus memberitahu anda ketika pekerjaan baru diterima. Berdasarkan ini, tugas baru akan ditambah secara beransur-ansur.

codecademy (1)

Dengan setiap pelajaran baru, tugas menjadi lebih sukar dan sukar, tetapi mereka mengekalkan bentuk permainan mereka. Saya 100% pasti bahawa jika anda pernah bermimpi mempelajari cara program, anda boleh mulakan dengan aplikasi ini dengan selamat, dan kemudian beralih kepada perkhidmatan pendidikan yang lebih kompleks.

Aplikasi ini hanya ada dalam versi untuk iOS, tetapi Android mempunyai analog, dan jika anda ingin mencari salah seorang daripada mereka, ia tidak akan menjadi masalah besar. Saya mahu menambah bahawa ia adalah aplikasi-aplikasi yang ingin melihat lebih banyak lagi. Aplikasi sedemikian, yang benar-benar menarik dan menarik, tetapi, pada masa yang sama, boleh melakukan sesuatu yang berguna untuk anda.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 77 = 85