5 dan alternatif lain untuk iTunes

Mengapa kita suka iPhone kita? Sudah tentu, untuk peranti ini mampu banyak: muzik, podcast, filem, foto, berita, melayari Internet dan, tentu saja, aplikasi. Semua yang paling relevan dan menarik adalah di dalam poket anda. Walau bagaimanapun, untuk menguruskan ekonomi media keseluruhan ini, anda memerlukan media khas menggabungkan dari Apple – iTunes. Tidak dinafikan, ia baik dalam banyak cara, dengan kemungkinan pengecualian antara muka mesra kepada pemula. Ramai yang tidak mempunyai kekuatan (atau keinginan?) Untuk menguasai produk mewah itu. Dan kemudian pemain lain masuk ke dalam permainan, yang akan membantu menguruskan perpustakaan muzik anda pada peranti iOS.

iFunBox

Petikan 2014-07-30 09.03.45

Mungkin pelanggan yang paling popular untuk Mac dan Windows. Mampu untuk import dan eksport muzik, filem, buku, atau memasang aplikasi membuat operasi fail seperti biasa dalam sistem-sistem lama – dengan menyeret dan melepaskan kandungan ke dalam kotak utiliti.
Sebagai bonus, versi terbaru iFunBox mengetahui cara untuk memasang dan aplikasi kemas kini dan memuat turun secara automatik orang-orang yang telah disenaraikan sebagai wajar dan mula menyampaikan percuma. Yang terakhir, saya mesti katakan, idea yang hebat! Ramai yang dimasukkan dalam senarai perisian yang berbeza dan permainan AppZapp, tetapi, malangnya, tidak dapat memuat turun mereka untuk diskaun titik. iFunBox dalam hal ini hanya boleh ditukar ganti. Malangnya, semua ini hanya relevan untuk versi Windows.

Laman web rasmi (percuma)

iTools

Petikan 2014-07-30 09.12.19

Satu lagi utiliti yang sangat popular untuk Windows, Mac dan juga iOS (untuk yang terakhir anda memerlukan jailbreak) secara langsung dari Hong Kong. Dapat sedikit kurang daripada wakil sebelumnya, tetapi mereka yang memuat naik muzik dan video ke peranti iOS mereka harus cukup dengan membalas dendam. Tidak dibebani dengan fungsi tambahan dan tidak mempunyai antara muka yang rumit. Seperti iFunBox, anda boleh menggunakan iPhone anda sebagai media boleh tanggal, yang sangat diperlukan untuk orang yang baru-baru ini bertukar dari telefon pintar Android. Mungkin utiliti paling optimum dari semua yang tersedia untuk OS X.

Laman web rasmi (percuma)

DiskAid

276

Saya sudah menyebutkan permohonan ini di halaman “Makradar”. Pengurus fail data dan multimedia yang cukup berfungsi pada peranti iOS anda. Salah satu kelebihan yang paling penting berbanding pesaing (jika mereka boleh dipanggil demikian) ialah penyegerakan data melalui WiFi. Untuk “membuang” muzik atau video pada peranti, tidak perlu menyambungkannya terus ke komputer, sudah cukup bahawa kedua-dua peranti berada dalam rangkaian yang sama. Dan kemudian semuanya bergantung pada penghala anda.

Laman rasmi (daripada 29.90 $)

CopyTrans

CopyTransManager

Mastodon ini dari semua alternatif kepada iTunes standard. Ia termasuk banyak modul, yang bersatu dengan tandukan permohonan biasa. Malangnya, tidak seperti orang lain, ia berjalan hanya pada komputer berasaskan Windows. Atas sebab-sebab yang tidak diketahui, versi sokongan untuk OS X (dengan nama yang berbeza – ksport) pemaju terbengkalai, dan kini anda boleh merasa hanya dalam mereka laman-muzium yang didedikasikan kepada perisian yang tidak boleh diperbaharui.

Laman rasmi (29.96 $)

iExplorer

Petikan 2014-07-30 09.05.32

Tidak, tidak, aplikasi ini tiada kaitan dengan Internet Explorer. Pada terasnya, ia melaksanakan semua tindakan yang sama dengan wakil-wakil sebelum boleh mengeksport mesej teks (SMS, iMessage), dan juga membolehkan anda untuk bekerja dengan iOS-devaysom seperti dengan folder standard: Dalam Finder (atau Explorer Windows) peranti anda akan muncul sebagai tanggal media, klik pada yang akan membuka folder yang ada di atasnya.

Secara berasingan, secara eksklusif untuk bekerja dengan muzik (jika ada, contohnya hanya iPod), perhatikan SharePod ($ 20) daripada pemaju yang sama.
Laman rasmi ($ 34.99)

Dan apa jenis aplikasi yang anda gunakan? Mungkin, pilihan anda akan sesuai dengan pendatang baru di dunia Apple. Kongsi tajuk dalam komen!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

75 + = 78