Verhuizen van een oud Google-account naar een nieuw

Soms zijn er momenten waarop u echt naar een nieuw account moet overschakelen. Je was bijvoorbeeld een fervent bewonderaar van Star Wars en je e-mailadres zag er ongeveer zo uit: [email protected] En in dit account heb je alle belangrijke services, belangrijke informatie en nog veel meer. Maar nu bent u een belangrijke zakenman of openbaar persoon geworden, en nog maar een beetje volwassen, en het is tijd om uw account en uw naam te koppelen. Dat wil zeggen, verplaats van [email protected] naar [email protected] (vergeet Google Reader, Google Agenda en Google Docs niet). Maar bewaar tegelijkertijd alle gegevens en wachtwoorden of verminder op zijn minst verliezen. Hoe dit te doen? We lezen: “we verzamelen koffers” en verplaatsen.

Gmail, e-mail, gegevens opslaan, wachtwoord opslaan
© foto

Verander je oude Gmail-account naar een nieuw

Helaas is er in Gmail geen manier om gewoon met al je bagage naar een nieuwe te gaan en daar naartoe te gaan, met een meer sonore naam. Hiervoor moet u met een e-mailclient zoals Outlook werken om berichten tussen accounts te slepen.

Je moet beide accounts in Gmail toegang geven tot de “desktop” -mailclient via IMAP. In Gmail-instellingen is er een lijst met e-mailclients die IMAP ondersteunen. Ook om productiever te werken, moet u de Geavanceerde IMAP-functies in Gmail Labs in te voeren in beide accounts (oude en nieuwe) en wijzen erop dat hij liet zien je al je snelkoppelingen (inclusief Verzonden en All Mail). U kunt dit doen door naar Instellingen – Labels te gaan.

Het Gmail-account voorbereiden om te verhuizen
Het eerste ding om de berichten en labels begrijpen (vergeet niet dat items, inbox en opgeslagen gestuurd – is ook een snelkoppeling). Een van de manieren om het werken met hen te vereenvoudigen, is het maken van een zogenaamd multi-label. Bijvoorbeeld, als u veel berichten gemarkeerd als “1” en “2” heeft, kunt u een “1 en 2” multi-label te maken en deze combineren alle berichten die een “1” labels “2” bevatten en

In uw desktopclient zijn alle berichten dus op één plaats en zal het overschakelen naar een nieuw account veel minder tijd kosten. Wanneer de berichten al naar uw nieuwe account zijn overgebracht, kunt u alles terugzetten naar hun plaatsen en het derde, verenigende label verwijderen.

lifhacker, lifehacker.ru, mail, stel mail in

mail, hoe u gegevens en wachtwoorden kunt opslaan bij het overschakelen naar een ander account op gmail

Gmail-mailinstellingen, accountwijziging, wachtwoord opslaan, lifehacker, lifehacker.ru

Verhuizen van een oud Gmail-account naar een nieuw Gmail-account vanuit uw e-mailclient
Nadat uw oude account is voorbereid op de verhuizing, moet u een nieuwe voorbereiden – maak dezelfde mappen en snelkoppelingen die aanwezig waren in de oude. Hierna moet je naar je desktopclient gaan en begin je met het verslepen van berichten van oude mappen naar nieuwe. Doe dit voor al uw mappen / labels, inclusief Inbox en Sent, maar nog niet voor All Mail. Hierna moet u omgaan met berichten zonder snelkoppelingen in de map Alle berichten.

hoe je gmail-account kunt wijzigen zonder gegevens en wachtwoorden te verliezen

Voordat u berichten zonder labels pakt, moet u ervoor zorgen dat u alle gemarkeerde e-mails van het oude account naar het nieuwe account hebt verplaatst en dat u ze vervolgens uit het oude account moet verwijderen. Dit is nodig om ervoor te zorgen dat ze dan niet worden gedupliceerd in de map “Alle berichten”. Hierna zijn al uw mappen, behalve Alle berichten, leeg. Nu kunt u gemakkelijk de resterende berichten in de map “Alle berichten” selecteren en naar dezelfde map slepen, maar in een nieuw account.

Google Agenda

Om je hoofdagenda van Google over te zetten, moet je naar Instellingen gaan en op het tabblad Agenda klikken. Daar is er een link Exporteer kalenders, door te klikken op waarop je al je agenda’s opslaat in iCalendar-formaat in één bestand in het zip-archief.

Ga vervolgens naar uw nieuwe account, ga terug naar Instellingen – Kalenderinstellingen – Kalenders en maak een nieuwe aan. U noemt het en klik op de link Kalender importeren. Selecteer het .ical-bestand dat naar uw hoofdkalender wordt omgeleid en laad het met de gemaakte nieuwe lege kalender.

Als je meerdere agenda’s hebt die je wilt overzetten, kun je het op een andere manier doen. Ga terug naar Instellingen, klik op het tabblad Kalender in het eerste account en selecteer Agenda delen. Voer in de regel het adres van het tweede account in en klik op de knop Toevoegen. Het tweede adres krijgt een melding dat toegang tot een dergelijke agenda is verleend, voor bevestiging moet u naar de in de brief vermelde link gaan. Later wordt de agenda in het tweede account automatisch geopend zonder een koppeling. Vervolgens kunt u naar Instellingen in het tweede account gaan en het adres van het eerste account verwijderen uit de lijst met toegang tot de agenda. Het tweede nieuwe account blijft dus de enige eigenaar van de kalender. Soortgelijke acties die u doet met al uw agenda’s.

Verhuizen met Google Docs

Overdracht van uw documenten naar een gewone account is vrij eenvoudig. U moet de documenten selecteren die u wilt overzetten, selecteer ‘Eigenaar wijzigen’ in het vervolgkeuzemenu en voer een nieuw e-mailadres in.

Als u documenten naar een ander domein wilt overzetten, moet u het een beetje proberen. Om dit te doen, moet u de nodige documenten selecteren, allemaal in hetzelfde menu “Extra acties” kies “Exporteren”. U wordt gevraagd om het formaat te kiezen waarin uw documenten worden opgeslagen – MS Office, Open Office of PDF. Kies en sla op in het Zip-archief. Download vervolgens de benodigde documenten van uw computer naar uw nieuwe account.

Google Reader

Het overzetten van uw rss-abonnement kost ook niet veel tijd. Maar het werkt alleen als uw nieuwe account ook op Gmail staat. Het enige wat u hoeft te doen is naar uw Google Reader – Instellingen gaan en op Importeren / Exporteren klikken. Hieronder ziet u de link “Abonnementen exporteren als een OPML-bestand”, die één bestand naar uw computer zal downloaden dat al uw abonnementen zal bevatten. Klik op deze link en ga naar dezelfde instellingen in het tweede account. Alleen in het tweede geval klikt u op de knop “Selecteer bestand” en selecteert u het bestand met uw abonnement. Nadat het bestand is gedownload, wordt al uw tape weergegeven in Reader in het nieuwe account. Hier alleen in het nieuwe Google Reader-account zullen de gemarkeerde berichten niet worden weergegeven, gelezen of niet gelezen en moet u alle vermeldingen opnieuw herzien, evenals omgaan met de lijst met vrienden.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

22 − 18 =