Grönt kort: vad är det, vad är det för och hur man får det

Vad är ett grönt kort?

Ett grönt kort är ett permanent permanent bosättningskort från USA som bekräftar uppehållstillståndet och rätten att arbeta i USA.

Vad ger det?

Du kan:

  • bor någonstans i staterna
  • arbete;
  • egen fastighet;
  • att studera på folkeskolan
  • få ett lokalt körkort
  • Att gå in i tjänsten i olika typer av USA: s väpnade styrkor.
  • få förmåner för socialförsäkring, ålder och arbetsoförmåga, sjukförsäkring för äldre.

Med tiden kan du:

  • Ansök om medborgarskap när du är berättigad
  • Ansök om visum till din man eller fru och ogiftiga barn;
  • lämna och återvända under vissa förutsättningar.

Också vad är det för mig för det?

Innehavaren av det gröna kortet åtar sig högtidligt:

  • löneskatt;
  • anmäla sig till tjänstgöringstjänsten om han är en man mellan 18 och 26 år
  • behålla sin invandringsstatus
  • Ha alltid ett dokument om status för en fast bosatt
  • informera invandringskontoret för flytten.

Hur får man ett grönt kort?

  • Att ingå ett äktenskap med en amerikansk medborgare. För att få ett grönt kort genom äktenskap, måste du bekräfta integriteten av tjänsten för medborgarskap och invandring. Det är önskvärt att tillhandahålla bilderna före och efter bröllopet, gemensamma bankkonton, tryckta e-post, extrakt telefonsamtal, dokument som bekräftar förekomsten av den gemensamma egendom.
  • Återförenas med familjen. Att få ett grönt kort är förmodligen nästa släkting i en amerikansk medborgare, som inkluderar: makar; barn under 21 år som inte är gifta föräldrar; bröder och systrar äldre än 21 år. Det kan betraktas som mottagande av ett grönt kort av en änka av en medborgare och ett barn av en utländsk diplomat född i staterna.
  • Kom till jobbet på begäran av den amerikanska arbetsgivaren. Han måste få tillstånd från den federala tjänsten för Sysselsättningen i rekryteringen av utländsk arbetskraft och lämna in en ansökan till tjänsten i USA Citizenship and Immigration att utfärda H1B arbetstillstånd. Det gör det möjligt för en specialist att bli en grön korthållare.
  • Få politisk asyl. För att få flyktingstatus är det nödvändigt att ge övertygande bevis på förföljelse av politiska, ras eller religiösa skäl. Du kan ansöka om asyl under din vistelse i USA eller i deras ambassad.
  • Vinn i diversifieringslotteriet.

Diversifierings lotteri? Vilken typ av lotteri är detta?

Diversity Immigrant Visa – är ett program för att dra 55.000 visum årligen för invandrare av olika nationaliteter från länder med låga invandring till USA i syfte att öka den kulturella och etniska mångfalden av befolkningen. Accepteringen av program startar i oktober och varar ungefär en månad. Kontrollera dem till maj nästa år. Den förkortade lotteriet heter DV (Diversity Visa).

Hur deltar man i en sådan lotteri?

Att delta i lotteriet räcker med att ha en gymnasieutbildning, inte ha fällande domar, socialt farliga sjukdomar och fall av brott mot invandringslagar.

Inhemska i nästan alla länder kan delta, förutom för uteslutna. För att delta i DV-2018 fick inte Bangladesh, Brasilien, Storbritannien, Vietnam, Haiti, Dominikanska republiken, Indien, Kanada, Kina, Colombia, Mexiko, Nigeria, Pakistan, Peru, El Salvador, Filippinerna, Ecuador, Sydkorea, Jamaica.

För att bli medlem måste du fylla i ett frågeformulär på den amerikanska webbplatsen för medborgarskap och invandringstjänst med biografisk information. Frågeformuläret kräver bilder av alla familjemedlemmar (makar och barn under 21 år), strikt i enlighet med de regler som anges där på webbplatsen.

Vilka är chanserna att vinna ett grönt kort?

Samtalsnumren ändras och förkortas automatiskt. Omnumrering är ett viktigt element i en slumpmässig rally. Men som statistik över vinster visar, minskar detta system chansen att företrädare för vissa länder att vinna. Därför är sannolikheten för att vinna varierar mellan 0,5 och 1%, beroende på region. Vinnare bestämmer datorn med slumpmässigt urval.

Att vinna i DV betyder inte automatiskt att du får ett grönt kort. Sedan följer intervjun, på vilket stadium två tredjedelar av lotterivinnarna elimineras. Du kan ansöka om deltagande i diversifieringslotteriet årligen.

Och det hindrar mig inte från att få ett turistvisum i USA?

Deltagande i lotteriet är inte en invandringsintention, men det kan tyckas att den enskilda visumansvarige önskar stanna kvar i landet. Sedan 2009 finns det ingen fråga om deltagande i lotteriet i turismfrågorna, och ambassaden själv anser inte att deltagande i DV officiellt är ett hinder för att få en turistvisum.

Hur vet jag vad jag vann?

Gå till sidan av lotteriet på den amerikanska statens webbplats och gå igenom länken för resultatbekräftelse. För deltagare i DV-2017 lotteriet kan du kontrollera resultaten från 3 maj 2016 till 30 september 2017.

Vad ska man göra efter att ha vunnit en DV?

Förbered dig för en intervju på den amerikanska ambassaden. Till att börja med måste statsdepartementets webbplats fylla i formuläret DS-260 – ett ansökningsformulär för invandringsvisum. Efter – skriv ut bekräftelsessidan och ta med dig till intervjun, vars datum kommer att rapporteras via e – post efter att du fyllt i frågeformuläret.

Vilka dokument ska man ta för intervjun?

Passfoton, diplom eller andra dokument om utbildning, yrkesliv, födelseattest, intyg om god vandel (eller beslut av domaren för tidigare fällande domar), vigselbevis / skilsmässa, militär ID, kontoutdrag, fastighetsvärdering, en arbetsgivare, garant för materialstöd. En fullständig lista över dokument och rekommendationer finns tillgänglig på den amerikanska ambassadens webbplats i Ryssland.

Betalning av konsulära avgifter – 330 US dollar per person.

Vad ska jag göra efter att ha fått ett grönt kort?

Om du lyckas slutföra intervjun får du en period på sex månader för att komma in i USA. Lär dig, spela sport, integrera, arbeta – du är i ett land med frihet och obegränsade möjligheter!

Jag har fortfarande tid att delta i lotteriet i år?

Information om datum för godkännande av ansökningar för DV-2019 kommer att publiceras på USA: s avdelnings webbplats inom en snar framtid.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

24 + = 33