Bagaimana untuk membuat aplikasi web dari mana-mana laman web menggunakan Google Chrome

Microsoft telah berusaha keras untuk menjadikan Windows 10 sama mudah digunakan pada mana-mana peranti, termasuk tablet dan komputer riba-transformer. Satu-satunya masalah ialah kekurangan aplikasi untuk platform ini. Anda boleh mengembalikannya menggunakan penyemak imbas Chrome. Untuk melakukan ini, ikuti langkah berikut:

1. Buka perkhidmatan Google Chrome yang anda mahu gunakan sebagai aplikasi biasa. Contohnya, Muzik Google Play.

2. Klik butang menu utama di sudut kanan atas dan pilih item “Alat Tambahan” dan kemudian “Tambah ke Desktop …”.

Cara membuat pintasan desktop pada desktop anda

3. Dalam kotak dialog yang muncul, berikan aplikasi itu nama yang mesra dan semak pilihan “Terbuka dalam tetingkap berasingan”.

Tentukan nama aplikasi itu

4. Di desktop anda dan di menu utama Windows muncul jalan pintas ke aplikasi baru. Ia akan dilancarkan dalam tetingkap berasingan, hampir tidak berbeza dengan program Windows biasa. Jika dikehendaki, anda boleh melampirkannya ke bar tugas untuk akses cepat, dan juga membolehkan paparan pemberitahuan.

Label aplikasi baharu

Sudah tentu, kaedah ini tidak dapat menggantikan pelanggan sebenar YouTube, Peta Google, SoundCloud atau, contohnya, “Yandex.Muzyki.” Walau bagaimanapun, dalam sesetengah kes, organisasi ruang kerja ini jauh lebih mudah daripada suis kekal antara tab pelayar terbuka.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

61 + = 68