Jak chronić zdjęcia w telefonie iPhone przed oczami innych osób

Prosta sytuacja – można pokazać na zdjęciu iPhone lub iPada do krewnego lub przyjaciela, dając urządzenia w dłoniach, tak aby mogli oni zobaczyć Otrzymuj zdjęcie … a następnie można zobaczyć, jak dana osoba zaczyna przerzucać wszystkich zdjęć w albumie – a ty nie chcesz.

Aby nie wyrwać iPada lub iPhone’a z rąk rozmówcy, lepiej jest przygotować się na taką sytuację, ograniczając oglądanie za pomocą jednego zdjęcia. Bardzo łatwo jest to zrobić za pomocą funkcji “Access-Guide”, ukrytej w głębi systemu iOS 8.

Aby rozpocząć „przewodnik dostępu” powinno być zawarte – nie wybrać „Universal Access”, a w tej sekcji zawierają już wymaganą „przewodnik dostęp” ustawienie ochrony hasłem, jeśli to konieczne, aby to zrobić, przejdź do menu „Ustawienia”, a następnie „Ogólne” lub odcisk palca. Teraz, aby aktywować tę funkcję, wystarczy trzykrotnie nacisnąć przycisk Home.

Następnym krokiem jest ustawienie “Dostęp do przewodnika” w aplikacji “Zdjęcia”. Musisz otworzyć dowolne zdjęcie, naciśnij trzy razy przycisk Home w „Przewodniku dostępu” wybierz „Opcje” i umieścić „Kliknięcie” przełącznik „Off”.

Teraz można otworzyć w „Foto” zdjęć, aktywuj „Builder Access” potrójne kliknięcie domu – i spokojnie dać iPhonie lub iPadzie w niepowołane ręce, nie boi się tego, co widzą coś nie przeznaczonych dla nich.

“Dostępność” to nie tylko system iOS 8, ale także iOS 7.

przez

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

46 − = 44